Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw komputerowy do 10 TYSIĘCY ZŁOTYCH. Przeznaczony do gier.

Tabacashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuję zestawu, takiego do max 10 tysięcy złotych. W skład ten chcę mieć dobre i duże 3 monitory no i oczywiście komputer. Może być również klawiatura i myszka game'ingowa, aczkolwiek jeżeli przez to miałyby być gorsze parametry komputera, mogę sobie odpuścić. W sytuacji, jeżeli byłyby jakieś fajne game'ingowe narzędzia pracy w dobrej cenie, które nie zmieniały by pracy komputera - mogą być. Bez głośników, słuchawek czy jakiś dupereli. Komputer ma być chodzącym niszczycielem, przeznaczony do programowania/grania w gry.

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Całość ma być do 10 tyśków. Komputer + monitory + ewentualnie mysz i klawiatura.

@Ale dziękuję za odpowiedź

Opublikowano

Ja proponuję coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/KUkvx/

Zostaje 3000zł na monitory i akcesoria. Choć gdyby chcieć to można by dać 3 way sli z gtx 770, kupując tańsze monitory i 8gb ramu.

@up

Brak ssd w komputerze o takim budżecie...

@down

Czytałeś temat? Chyba nie bo autor chce grać na 3 monitorach, gtx 770 to trochę słabo jak na to, tak samo i5.

Opublikowano

takie coś od mnie jak coś myszka klawiatura musisz sam sobie poszukać ale monitor dałem 23 cale przystosowany do gier

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=76812&s=74026&s=27972&s=77772&s=67056&s=73920&s=75430&s=72512&s=65814&s=78520&s=77565

chciałem tego dać ale go nie ma

Philips 3D GIOCO 278G4

edit jak coś można dać i7 ale to bardziej jest do renderowania procesor niż do gier

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Zestaw za 10k i taka budżetowa obudowa ? Jak bym zmienił mimo wszystko platformę na haswella lub poczekał na e-haswell. Macho 120 ? :E

Co to za MOBO ? Po co takie drogie pamięci RAM ?

GPU mimo wszystko zmieniłbym na 3-way 770 lub GTX690 chyba, że sprzęt ma działać bezproblemowo, bez użerania się ze wsparciem.

Opublikowano

3x770 potrafi ni z powodu przestac dzialac i trzeba sciagac starsze sterowniki. Ram drogi bo do programowania tez a jak masz duzo drobnych pliczkow to 2133mhz cl10 16gb ddr3 nie zaszkodzi... Mobo do oc... a 690 podobny i drozszy, do tego ttian po oc lepszy troszke

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Jeszcze poczekam na parę odpowiedzi, bo widzę, że są tu jeszcze dyskusje. Ma być to profesjonalny sprzęt, skoro 10k, to można szaleć :D

Opublikowano

3x770 potrafi ni z powodu przestac dzialac i trzeba sciagac starsze sterowniki. Ram drogi bo do programowania tez a jak masz duzo drobnych pliczkow to 2133mhz cl10 16gb ddr3 nie zaszkodzi... Mobo do oc... a 690 podobny i drozszy, do tego ttian po oc lepszy troszke

Gdzie Titan a gdzie 690 ? Jeśli skalowanie jest dobre, to Tytan pozostaje w tyle, to najmocniejsza karta jednordzeniowa, ale co 2 głowy to nie jedna.

RAM drogi, ale też bez przesady 500zł ? Obudowa to shit przy takim budżecie, 690 Advanced lub podobna będzie git.

MOBO zmień na GD65 od MSI, z Intelów SI.
Opublikowano

To jakby to w praktyce wyglądało? Na stronie?

Gdyby ktoś doświadczony mógłby "posklejać" ten cały zestawik w całość - byłbym wdzięczny.

Opublikowano

Witam ponownie forumowiczów. Pozwoliłem sobie odświeżyć troszeczkę wcześniej, ze względu na brak internetu za kilka godzinek, mam nadzieję, że nie zostanę ukarany ;)

Bardzo bym ponownie prosił o nadesłanie zestawu na morele.com czy chociażby podać gotowe parametry. Jeżeli została by kaska na akcesoria, proszę dodać jakieś fajne duże monitory.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...