Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy jest taka zmienna ||| [Problem]AuthMe

D4n100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na serwerze plugin z rejestracją. Chcę zrobić "skryptową" white-listę i pytanie do was. Czy w skrypcie może się pojawić zmienna {player} ??? Czy będzie działało coś takiego:

Execute server command "kick {player} Mamy problemy z pluginem AuthMe! Zapraszamy ponownie za jakis czas!"

A co do problemu. Gracze sobie grali, administracja budowała koloseum i nagle AuthMe "ześwirowało". Kicknęło cały serwer z powodu "Kicked by authme" czy coś w tym stylu. I po wszystkim. Kiedy gracz wejdzie pisze że na tym terenie nie może się zalogować (dotyczy to wszystkich światów). Wszystkie permisje są a w authme jest ustawiona możliwość logowania się. Jak to naprawić?

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Co do skryptu

on join:
	execute console command "kick %player% Mamy problem z pluginem AuthMe! Zapraszamy ponownie za jakis czas!"

Co do AuthMe wgraj najnowszą wersje AuthmeReloaded usuń wszystkie pliki authme oprócz auths.db żeby nie odrejestrować graczy. Co dokładniej pisze jak się nie mogą zarejestrować, może to jednak wina innych pluginów. Daj listę.

Daj +

Opublikowano

Ok po problemie ^^ wystarczyła aktualizacja authme. Łap like za pomoc ;).

Temat do zamknięcia.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...