Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak być dobrym bez feeda?

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo. Mam pytanie, jak być dobrym bez feeda? - chodzi mi o to że np gram sobie normala i kolega z linii ukrada mi wszystkie kille i tak gdzies do 15/20 minuty, normalnie jak tak mam, to jest dla mnie słaba gra bo mnie każdy deda po kilka hitów, słyszałem że jak sie nie ma feeda to trzeba farmić dużo, co o tym myslicie?

Opublikowano

WTF, od kiedy niby? - cos ci sie pomyliło albo ja jestem głupi, słyszałem że 20 zabitych minionów bez last hitów to 1 minion doliczony a nie kill.

Opublikowano

O czym ty gadasz? last hit = zabijanie miniona... a więc 15 lasthittów to kasa jak zwykły kill ( są kille które dają 120 golda i które dają 500 golda ) a 1 minion daje ok. 15-20 golda a więc se policz... last hit = zabicie miniona, nie tylko go obijanie ( robisz ostatni cios minionowi aby go zabić i wtedy dostajesz gold )

Opublikowano

@up 20 minionów last hitnięty to jest równowartość w goldzie jak taki 1 kill rozumiesz? I minionki tylko last hitujesz rozumiesz? Dziękuje, dowidzenia.

a11176.jpg

Opublikowano

WTF, od kiedy niby? - cos ci sie pomyliło albo ja jestem głupi, słyszałem że 20 zabitych minionów bez last hitów to 1 minion doliczony a nie kill.

To źle słyszałeś.

Marcoly'emu chodziło o to, że 15-20 creepów daje równowartość golda fraga.

Za asysty też jest dużo kasy, jednak główne źródło golda to miniony/wieże/drake.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Jeśli dobijesz do 100, nawet do 80 minionów w 10 minut to powinno być dobrze.

Jeśli na linii jesteś nie z adc(jedynym w teamie, bo jeśli jest trollpick i idzie z tobą na mida lub topa to możesz moim zdaniem mu ksuć), to bierz mu fragi(staraj się, nawet gdyby miał paść, a Ty byś miał zabrać fraga, to jeśli to troll(bo czym innym jest double-top?:D) to możesz mu tak robić).

Sory jeśli zagmatwane;d

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Początkowo ten rodzaj miniona za zabicie wynagradza w postaci 22 sztuk złota, co 5 minut stawka ta rośnie o 1 sztukę złota. Na mapie Twisted Treeline za zabicie ich jest przyznawane 29 sztuk złota, a stawka zostaje zwiększona w takim samym tempie jak na Summoner's Rift.

Zakładając, że zabiłeś ich 20 w ciągu 5 minut to masz 440 golda (22g * 20m).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...