Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Szybkie wbijanie 30 poziomu.

szymano123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, nowa szkoła, nowi znajomi grający w lol'a. Ja biedny 7 poziom. Chcę szybko wbić ten 30 i grać rankedy czy coś. Kim, grać, co kupować do niego, jak nim grać. Każda sensowna odpowiedź - like.

Opublikowano

Po komentarzach widać, że ten bot coś nie działa teraz.

// Od jakiegoś czasu gram Garenem i moim zdaniem dobrze mi to wychodzi(po 6 killi 2/3 zgony, kilka asyst i trochę farmy.)

Opublikowano

Jak Ci dobrze idzie to graj tym Garenem, wymasterujesz go i będziesz carrować gry co oznacza zwycięstwo i działający XP Boost :)

Opublikowano

jak masz 7 lvl i kupisz boosta to stracisz dużo nauki z lola.. później bd lamił na 30 lvl i denerwował innych :) radze pograć normale jak już z kolegami

Risso_eune_4_7_logo.png

Opublikowano

Najszybciej wbijesz lvl myślę, że na dominionach lub aramach ;]

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Kolega z westu smurfuje sobie teraz ACC na EUNE i gra tylko Arama, a Exp leci mu na prawdę dobrze. Krótko i dobrze.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Polecam ci Mastera yi, jak go ogarniesz ( a bardzo łatwo to zrobić :) ) Tym można spokojnie kierować gry i szybko kończyć mecze. Polecam ci 3 na 3.

Opublikowano

jak chesz szybko to kup exp bootsty i graj aramy ale osobiscie nie polecam. Musisz przede wszystkim nauczyc sie grac skoro jestes nowym graczem wiec graj na summ rift. Zeby potem nie bylo ze wbijasz 30 grasz rankedy a potem tematy "jak wyjsc z tego bronzu".

u1lc.png
Opublikowano

Nie... tak się tego nie zaczyna.

Szybko wbić?

- Tu masz stronę z counter pickami (Kontra na danego championa) czyli łatwiej nim go pokonać).

Polecam grać 3vs3 jednak.. wtedy na Rankedy od 30 nie masz co iść.

Graj lepiej 5vs5 są dłuższe ale wtedy się nauczysz grać na tej mapie.

Polecam Top, na którymś lvl możesz spotkać kogoś kto nie idzie już 2 Top, wtedy idziecie Top i Jungle.

Pisze bo tak naprawdę nie wiem jaką masz wiedzę, dopiero 7lvl a chcesz już rankedy grać ^^.

Graj codziennie, wygraj z 200 gier.. albo chociaż zagraj tyle, bo trafisz na rankedzie dobrego gracza ;x i zepsujesz grę.

Oczywiście rankedy brąz/srebro to bardzo niski poziom ;x ale tylko dlatego że ludzie się za nie biorą a nawet farmić nie potrafią.

Szybka gra ? naucz się farmić na botach solo bez graczy, gra niestandardowa a później ucz się farmić i grać vs prawdziwi gracze.

Polecam się uczyć farmić :P dużo osób nie potrafi.. z farmą wygrasz 80% gier ;).

Oczywiście ja aż tak 5vs5 nie doradzam bo ja jestem od 3vs3.

Nie kłóć się z drużyną, staraj się żeby był spokój.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Garenem gier nie pocarrujesz potem, bo to useless champ (czytaj: I see Garen, I won't focus him, cuz he's Garen. I'll focus adc next to Garen. I'll just farm on top, cause it's Garen and I won't focus him. Then I'll dominate the game, cause I've got 300 farm when Garen has got 100), ale narazie możesz nim grać i będzie spoko.

Nie polecam rankedów na samym początku, chyba że ktoś znajomy wybije Cię do silveru V. Poprostu nie polecam, bo z brązu ciężko wyjść, a statystyczny 30 lvl nie posiada umiejętności do wygrania wystarczającej liczby rankedów, by startować w silverze, chyba że gra duo q z kimś ogarniętym.

Co do samego lvlowania, to rób tak jak ja - grałem sobie jedną grę dziennie ZAWSZE, a jak miałem czas i ochotę, to siadałem i miałem insta lvl up przed 20 (co to jest te pare meczy, jak chce Ci się akurat nolajfić). W ten sposób wbijasz lvl dość szybko. NIE POLECAM grać na botach. Dlaczego? Bo potem na 30 lvlu jak inni mają diament w takedowns, Ty masz 1000, jak mój kolega. co prawda ma Silver V po matching rankedowych, ale profil wygląda żałośnie D: Mój też ma podobnie, mam jakieś 7500 TD na normalach tylko, bo wbiłem 30 samymi normalami, a potem samiutkie rankedy i aramy (aram diamond td wieki temu) :3 Tak czy siak, jak chcesz mieć jakoś wyglądający w przyszłości profil, to graj tylko normale. Zresztą to szybciej nauczy Cię gry.

Do tego jak będziesz miał 16 champów (rotacja plus kupione, musi być 16 na liście available) to lecisz drafty, to nauczy Cię banować na rankedach. Bo brązy wbijające 30 lvl na botach i idące na rankedy zawsze banują według mety, tzn. amumu, blitz, malph, shen, obecnie często yi i kha / kass. Mało który gracz banuje inne picki na niskim poziomie. Poprostu wklepują w google "co banować" i banują zawsze te picki. Zero myślenia. Graj drafty, staraj się myśleć jaka postać najbardziej psuje teamfighty, ale też jaka zagraża Ci na linii (nie bój się banować pod swoją linię, jeśli wiesz że ją wygrasz bez danych picków, bo możesz tym wycarrować grę. Ja np. grając postaciami na harass / poke na midzie banuję fizza, kassa i kha. Dlaczego? Wszystkie te postacie łatwo dodge'ują skillshoty. Więc moje mainy jak Lux czy Nida są wyłączone. Do tego taki Kha się leczy / Kass ma silence, a wszystkie 3 mają wielki burst. Na inne postacie raczej wygram... Ewentualnie mogę sobie wybanować Zeda, bo contruje mi Nide, ale to tylko jak gram z jakimś duo z z platyny i wyżej).

No i jak nauczysz się banować, grać (względnie, nie jakoś pro, ale tak żeby nie robić 0/10) na wszystkich liniach, mainujesz jakąś linię, jak nie uda Ci się na nią dostać idziesz na inną, bo nie masz z tym problemu. Naucz się też dobrej komunikacji (nigdy nie flejm innych, zawsze rozmawiaj stanowczo, ale delikatnie. Jeśli ktoś Cię flejmi, to dobitnie dojeb mu RAZ że jest brązem, jeśli nim jest i polaczkiem, a zgaduje że jak flejmi to nim jest. Jeśli uda Ci się go zamknąć, nie psując sobie komunikacji z resztą teamu, graj razem z nimi, pokazuj im gdzie mają iść, pinguj, pisz), ogarniesz dobrze gdzie chodzić z teamem, gdzie możesz sam, ogarniesz taktyke. Teraz NAJWAŻNIEJSZE - farma. W brązie / silverze ludzie KOMPLETNIE NIE UMIEJĄ farmić. Albo też umieją, ale nie robią tego, bo zapominają, albo skupiają się na killach. Pamiętaj, statystycznie 15 farmy - 1 kill. Przy 300 farmy rozpierdalasz nawet z 0/0/0. Normalnie farma zaczyna się w goldzie, ale jak zaczniesz farmić już na początku po 300 w każdym meczu, to enemy team będzie bezradny. Kocham grać rankedy i mieć 3/4 HP adc z dzidy (Nidalee) z przegrywającym teamem (powiedzmy mam to 2/3/1, bo mecz jest hard, bot nawet pare deadów bez killi, jungler nieogarnięty itp), a i tak potrafie z tego 2/3 wyjść na 10/3 bardzo szybko, w momencie kiedy mam 300 - 400 farmy i tone AP. Jak ogarniesz te podstawy możesz iść i wygrywać rankedy. Farme możesz sobie ćwiczyć na customach soraką :3 Banany lecą tak kosmicznie wolno, że jak tym nauczysz się lasthitować, to już wszystkim dasz radę.

A wszystkim bronsoffym flejmjontsym polatszką polecam grę na aramach, pobawię się z czymś wreszcie. :3

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...