Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Automatyczne stawianie serwera po crashu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukam sposobu lub skryptu który automatycznie odpali plik spigot.jar jeśli ten nie jest włączony, skrypt będzie instalowany na własnym serwerze dedykowanym dlatego nie ma ograniczeń co do rozwiązań.

Generalnie chciałbym aby stworzyć jakąś pętle która będzie sprawdzała co powidzmy 3 min czy plik taki i taki jest odpalony dla takiego i takiego użytkownika, jeśli nie to odpalamy go, jeśli tak to nic się nie dzieje.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu, mogę nagrodzić pomocnika jakimś doładowaniem telefonicznym czy upominkiem pieniężnym na paypal.

Opublikowano

SKryptu napewno takiego nie znajdziesz,bo jest nie mozliwy do zrobienia,niby jak plugin ma wlaczyc serwer ,plugin jest wlaczony kiedy serwer jest ,nie ma serwera skript nie dziala

Moze ktos udzieli innej odpowiedzi,ale moja to : Skryptem tego nie zrobisz:)

Pomoglem??? Daj Like:)

Niedlugo Tworze Serwer:)

Opublikowano

Przecież nie pytam człowieku o plugin do minecrafta, tylko o zewnętrzny skrypt który będzie nadzorował odpalanie serwera, nie ma to zupełnie nic wspólnego z pluginami.

Proszę by wypowiadały się wyłącznie osoby które mają jakiekolwiek pojęcie o programowaniu.

Opublikowano

Bodajże taka funkcje na autosaveworld.

Moze zapisywac dane/backup/crash/restart serwera po danym czasie

Opublikowano

Uzyj spigota zamiast bukkita. Potem w pliku spigot.yml będziesz miał linijke "starup-on-crash" dajest tam wtedy skrypt startowy i gotowe :)

Spigotmc.org

Sry za błędy. Pisze z fona

sygnaturka2.png

Opublikowano

Uzyj spigota zamiast bukkita. Potem w pliku spigot.yml będziesz miał linijke "starup-on-crash" dajest tam wtedy skrypt startowy i gotowe :)

Spigotmc.org

Sry za błędy. Pisze z fona

Używam spigota, tylko nigdy konfiguracja tego startup on crash nie zadziałała, potrzeba stworzyć dodatkowy plik start.sh racja ?

restart-script-location: start.sh

Mogłbyś poratować przykładowym kodem?

edit. w sumie już mam

http://dl.dropbox.com/u/40924492/uruchom.sh

Nie jestem pewny czy taka funkcja jeszcze istnieje ale na pewnym hostingu(https://craftserve.pl/ albo na tym http://pukawka.pl/pp,krzysztof989.html ) wysptepuje funkcja zeby serwer sam sie odpalal gdy wystapi jakis crash albo wylaczenie.Mam nadzieje ze pomoglem.

Z całym szacunkiem ale nie korzystam z serwerów dla osób dzieci, dając zarobić na prowizji polskim pośrednikom. Mimo wszystko daje plusa za chęci.

to może być przydatne, oczywiście plus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...