Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wszystko o rankedach

Chill Out

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tak zagrałem dziś 10 gier wygrałem 7 i trafiłem do srebra II Złodzieje Siona. Z tego co czytałem to, że cieżko jest nie trafić do bronzu i że trolle etc. Ale te 8 meczy było tak zajebiście prostych, że nie wiem o co chodzi jak można trafić do bronzu ? :D

Dobra moje pytanie brzmi tak mam 0 LP i jak przegram to trafie do srebra III ? jak dojść do złota ? i czy w srebrze II trudno się gra ?Czy jest wysoki poziom i jeżeli trafi na mnie to jakie postacie banować ?Czym zdecydowanie nie grać

Opublikowano

Wszystko zależy od Twojego MMR, po ilu przegranych meczach, jak będziesz miał 0 pkt spadniesz. Możesz spaśc po dwóch, trzech, a nawet czterech.

Ogólnie w silverze trudno nie jest, myślę, że sobie dasz rade. Jeśli wygrałeś te 7 meczy z 10, tutaj będzie podobnie.

Co banować, wszystko zależy od Ciebie, i od Twojego teamu. Możesz zbanować Vayne, Zaca, Thresha, jakieś championy, na których nie lubisz grać.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Czyli ja np przegram pierwszy grę to mogę trafić do Srebra III ? Można spaść do Bronzu ? Jeszcze mam takie pytanie mam tą czerwoną opaske i jak ją mam to dostałem dostałem zieloną(tzn. pojawiła się ta informacja, Gratulacje uznano Cię....) i jak mi ta czerowna zniknie to będę miał zieloną ?

Jeszcze jedno jak sprawdzić to MR ?

Opublikowano

Postaram Ci się odpowiedzieć na większość pytań. Jak którejś odpowiedzi nie będzie to znaczy, że nie wiem :)

1. Są po prostu feederzy, nafeedują Ci enemy i nawet jakbyś miał 5:0 na swojej linii to nie wygrasz z 4 osobami 4:0. I tak 10 meczy xD i masz Bronze xD

2. Zależy od Twojego MMR. Ja spadłem po 2, inni spadają po 4

3. Nie gra się trudno, cały Silver to jakby 1 poziom, nie różni się dużo Silver V od II

4. Odpowiadałem, zależy od MMR

5. Są chyba jakieś priorytety. Najpierw czerwona, gratuluje obu :) Jak dostaniesz bana to Ci znikną xD

6. MMR jest ukryte, nie da się go sprawdzić

7. Do brązu możesz spaść jak nie będziesz grał. 28 dni bez żadnego rankeda to odejmuje Ci punkty, jak będziesz przy 0 i miną 28 dni to spadasz niżej.

Opublikowano

To czyli jak do bronzu mogę spaść tylko poprzez to, że nie będę grał 28 dni ? Od początku gry nie dostałem bana hehe nie dostałem nawet ostrzeżenia :)

Opublikowano

Jeśli dopiero co grałeś te mecze, to chyba jest jakaś ochrona i nie da się spaść, ale nie wiem do końca jak to działa. Ogólnie w momencie kiedy ma się 0 LP, w zależności od MMR możesz spaść nawet po jednym meczu, możesz po 5. Ale jeśli wygrałeś 7/10 i uważasz je za proste, to raczej Twoje MMR jest na dość wysokim poziomie i możesz grać spokojnie, ale staraj się trzymać win ratio wysoko. Silver II... Jeśli ogarniasz to jest łatwiej niż w brązie czy dolnym silverze, bo w S5 masz ludzi, którzy weszli tam ledwo i mają krótko mówiąc wyjebane, w brązie same retardy w większości, a ten wyższy silver reprezentuje już jakiś poziom i wolę pięcia się w górę i na pewno nie będzie w nim aż tak dużo trolli etc. Natomiast schody mogą zacząć się w S1, gdzie dostaje się z tego co wiem dość mało LP, nawet przy ogarniętym MMR, oraz w niskim goldzie, bo tam ludzie mają to co w S5, poprostu nie starają się już "bo gold". Kwestia szczęścia trafić na odpowiedni team, który ma wolę walki, a jeśli grasz ok to nawet te trochę słabsze wycarrujesz.

Z ligi nie spadniesz w żaden inny sposób, niż przez nie granie 28 dni (to też nie starczy, bo w silverze tracisz coś pod 10 - 20 LP za każde 28 dni i tylko utrata LP w ten sposób powoduje automatyczne spadanie z ligi do ligi, więc jeśli masz S2 to trochę zajęłoby Ci spadnięcie w ten sposób do brązu). Chcesz, to graj rankedy, a jak nie chcesz (S2 Cię satysfakcjonuje etc.) to czasem poprostu zagraj sobie mecz, powiedzmy raz na tydzień - dwa, żeby mieć wyzerowane te dni nieaktywności.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

No na laurach na pewno nie spocznę skoro mówicie, że jest praktycznie taki sam poziom jak na tych "grach próbnych" to z łatwością trafię do Silver I. Jeszcze chciałbym się zapytać ile się dostaje za grę tych LP i od czego to zależy. Często banują Jax/Syndra ? Bo jak grałem te rankedy to w każdej grze banowany był Malph, amumu/teemo. Mam jeszcze wiele pytań ale akurat teraz o nich zapomniałem więc jeżeli macie porady/uwagi chętnie poczytam no i możecie spojrzeć na konto w Lol'u bo widzę tu ogarniętych ludzi przyjmę każdą poradę,uwagę,krytykę na "klate" :)

- MamPaczke EU Nordic & East

Opublikowano

Słabo jest u Ciebie z farmą. Masz 7 win 4 lose z tego co widzę, nie jest źle. Powinieneś utrzymywać jakoś przewagę wygranych nad przegranymi żeby jakoś te pkty leciały. Np. 20:8 są dobre, byle nie być na minusie. Rzadko mi się wydaje, żeby banowali Jaxa a tym bardziej Syndrę:)

W II dywizji powinno Ci jakoś iść po te 15, 20 moim zdaniem, ale za dużo czynników jest aby przypuszczać.

W Silver I już Cię uprzedzę, może Ci dawać po +3 pkt, +5 a nawet +0. Dlatego nie zakładaj nowych tematów bo ludzie już są wyczuleni :D

Dlatego tak może być, że system sprawdza czy może Cię wpuścić do golda i nie chce, aby było to przypadkowe. Jeśli zepsujesz sobie win ratio to zaniżysz MMR i będzie Ci zabierało dużo a dawało mało :)

Powodzenia

Opublikowano

7 win jedna przegrana to była gra drużynowa. Farmy w praktycznie w każdej grze mam najwięcej :D

Ostatnia gra to była straszna grałem solo top i cały czas mi gankowali stąd taki feed drużyna oczywiście miała mnie głeboko w dupie za przeproszeniem, nie dali mi nawet się wywarmić a gdzie się nie pojawiłem to wbijali na mnie w dwóch typa.

Teraz właśnie często mam tak, że mam dużo wygranych i np 2/3 przegrane.

A czy zwykłe rozgrywki liczą się w systemie rankingowym, dobieraniem enemy ?

Opublikowano

Nie przejmuj się, nie każdy mecz da się wygrać.

Nie, normale to oddzielna półka z rankedami. Przegrywając normale nie wpływasz na rankedy

Opublikowano

Najważniejsze na soloq to grać swoje i się nie przejmować rage`ującymi gimnazjalistami. Obecny system jest tan skonstruowany, że dość łatwo się wybić (ciągły odpływ lepszych graczy w górę). Problem na silverze polega na tym, że potrafią się tam trafić ludzie z totalnego przypadku, ale historie o całych takich drużynach to jednak bajki. Tak patrząc na lolkinga to musisz poćwiczyć grę defensywną, bo jak wrogi jungler zobaczy że padasz co gank to nie masz życia. Z tego co może Ci pomóc, to pomyśl o starcie z wardem. Jak wrogi jungler kampi Ci linię zasygnalizuj to innym w swoim teamie (mogą wtedy zagrać odważniej i złapać kilka killi), a ty łap doświadczenie z dystansu i czekaj aż przepchnie się linia pod twoją wieżę, i wtedy sobie lasthituj.

Opublikowano

Co do banów, to "nisko" (brąz, silver etc.) ludzie zazwyczaj bezmyślnie robią takie same bany. Tzn. Amumu, malph, blitz, shen, ewentualnie jakis kass. Ja np. na midzie zawsze banuje sobie takie champy jak fizz, kass i kha, pickuje koledze z duo amumu na jungle i tyle, pozamiatane. Ja mida zazwyczaj wygrywam, bo ganki na skype i ogólnie main vs zbanowane "opshity", z meczami już różnie, bo to też zależy od innych linii, ale ogólnie banuj pod siebie i pod to co jest mocne, a nie standard bany, bo to bezsens. Im wyżej, tym lepiej zamiast np. amumu banować zaca, bo tak naprawdę jest to połączenie amumu z mundo, z op tankowością, fajnym pasywem i nawet sporym dmg + cc. No i te cholernie mocne ganki (zac wskoczy gdziekolwiek byś nie zwardował :D). Ogólnie meta (bany, picki etc.) w brązie polega głównie na tym co jest np. na LCS'ach, o ile nie są miesiąc do tyłu, a wyżej gracze już myślą, contrują się w champ selection, banują to co im przeszkadza w teamfightach czy na linii.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

"bronzu" JAPIERDOLE

O co Ci kurwa chodzi jak chcesz sobie nabijać posty to nie tu !

Za wygraną dostaję 28 LP za przegraną bierze mi 17 czyli to znaczy, że mam niskie MMR czy wysokie?

Opublikowano

silver to poziom 100 farmy w 20min tak więc myśle że bez problemu wygrasz.

a co do banów - możesz banować ammumu gdyż jest to zbyt mocny pick

poza nim thresh, zed, kha czyli postacie na maxa op

aaa, i ja jeszcze banuje heca lub j4

Pomogłem? Daj like a odwdzięczę się (jeśli nie dam do 24h możesz pisać PW)

r4bv.png

Opublikowano

Hahahaha czekam na warna ;]
Ale to napiszez za tydzien badz dwa bedzie Twoj nastepny temat w stylu!
OMG jakie nooby, NIe da sie wyjsc, Co ja mam zrobic?!

Ciesz sie ze trafiles do tego srebra, ale i tak nie bedzie latwo

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

@Up mam nadzieje, że dostaniesz warna :)

Sam jesteś w silver bo masz na syngnaturce więc nie wiem o co Ci chodzi w lola gram 3 miesiące więc chyba nie zasługuje na nic lepszego niż silver, pożyjemy zobaczymy zamiast hobby "Wkurwianie ludzi :]" powinienieś mieć "Jestem idiotą"

Powie ktoś czy 28 LP to znaczy że mam duży MMR czy mały za przegraną bierze mi 17 LP

Opublikowano

Duży, teraz jak grałem na podobnym poziomie (Silver III) to po ładnej serii kilku wygranych od razu przeskok o 2 dywizje. Taka moja rada, graj for fun, nie patrz na wynik te przychodzą same.

Opublikowano

@Up mam nadzieje, że dostaniesz warna :)

Sam jesteś w silver bo masz na syngnaturce więc nie wiem o co Ci chodzi w lola gram 3 miesiące więc chyba nie zasługuje na nic lepszego niż silver, pożyjemy zobaczymy zamiast hobby "Wkurwianie ludzi :]" powinienieś mieć "Jestem idiotą"

Powie ktoś czy 28 LP to znaczy że mam duży MMR czy mały za przegraną bierze mi 17 LP

Sadzac po Twoich wypowiedziach w innych tematach i ogolnie Twoich tematach sam powininienes miec napisane " Jestem idiota" ;)

A ja napisalem to z wlsanego doswiadczenia bo sam wychodzilem z b1 i wiem jacy ludzie graja i co sie dzieje. Napisales ze grasz 3 miechy, to tak powaznie jeszcze nie wiesz co sie dzieje i na kogo mozesz trafic^^

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...