Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy to pomoże?

D4riusH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż moje pytanie jest następujące:

Czy taki sposób na bota zadziała?

1. Wchodzę na bota. Boce przez pare godzin i chcę przerzucić drop. Przy tym IP loguję się tylko na dropka.
  2. Zmieniam IP przez restart routera bo mam zmienne IP.
  3. Loguję dropa i głowną postać na normalnym kliencie Ravii.
  4. Przerzucam tj. wyrzucam na ziemie dropem i zbieram głowną.
  5. Wylogowywuję się.
  6. Zmieniam IP zaś przez restart routera i wchodze TYLKO na bota i boce.

Czy to zadziała tak że jak GM zobaczy bota i da bana na IP to zablokują tylko bota?

Jeśli nie to czy jest jakiś inny sposób?

Dziękuję. Pozdrawiam. ^_^

Moja odpowiedź Cię satysfakcjonuje? Dej mie Lubię to!

Opublikowano

Wydaje mi się, że ban na IP znaczy na host także ile razy byś nie zmieniał IP i tak nic to nie da. (nie jestem pewny w 100%)

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Wydaje mi się, że ban na IP znaczy na host także ile razy byś nie zmieniał IP i tak nic to nie da. (nie jestem pewny w 100%)

To co napisałeś to mija się z celem xD Jak by dostał bana na host to wszyscy mający tego samego dostawce internetu dostali by bana xD

Większość serwerów daje bany na każde konto po kolei czyli dajmy na to posiadamy 4x konta i wyskoczy nam powiązanie konta [ ostatnie logowania ]

to te 4 konta zostaną zbanowane. Jeżeli IP xx1.xxx.xxx zaloguje się na 3 konta a xx2.xxx.xxx na to czwarte to tylko 3 konta zostaną zbanowane.

| Nie mam sygnatury bo mi ukradli |

Opublikowano

Jak admin serwera jest ogarnięty to istnieje wiele sposobów na to aby dociec tego że ktoś bocił :P

Wystarczy wziąć dwa adresy IP z tych dwóch kont i porównać hosty. Wiadomo, jeżeli zrobisz tak raz to pewnie nie wzbudzisz podejrzenia adminów ale jak zrobisz tak drugi, trzeci, czwarty... to już co bardziej ogarnięty GM zacznie coś podejrzewać i zbanuje Ci powiązane konto.

who cares?

Opublikowano

Zobacz filmiki Isamu i posluchaj co na nich mowi.

Dowiesz sie wszystkiego i bedziesz pewny ze bana wyrwiesz nawet przez takie kombinowanie.

Ban leci na wszystkie konta ktore zalogowany sie z danego IP.

W logach wszystko sie zapisuje :)

goof2jpg_eqanqpq.jpg

Opublikowano

Wszystko zależy od admina, czy będzie na tyle kumaty, że wszystko sprawdzi.

Nie masz pewności 100%, a nawet 50% ale ryzyko w małym stopniu zmniejszy. Krótkim streszczeniem - według mnie to nie da specjalnego efektu.

LVPiwog.png

Sygnaturka by ja xD

Metin2 - 4 lata gry Minecraft - 2 lata gry CS 1.6 - 2 lata gry SA:MP - 2 lata gry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...