Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Z baterią w Xperii L

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was takie pytanie, czy to jest normalne porównując do innych telefonów w podobnych cenach np. SGS 2? Że po 30 minutach używania nawigacji od Google na 3G wzięło mi jakies 30% baterii? Stamina i oszczedzanie baterii wlaczone, tryb debugowania wylaczony, jasnosc ekranu na polowe.

Czy to nie jest przypadkiem jakiś feler w telefonie? Po prostu nie wiem jak mam korzystać z tego telefonu np. jadąc nad morze 10 godzin gdyż po ~3 godzinach rozladuje mi sie w nim bateria.

Tak czytam tematy na forum androida (polskim, zeby nie pisac linkow ;>) i nie natknąłem się co prawda na problem z nawigacja na 3G ale ludzie nie narzekali na baterie, mowili ze w drugim dniu 50% baterii zostaje. Ok. 30smsów, troche siedzenia na necie, zdjecia.

Opublikowano

Kup sobie ładowarkę samochodową.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

bo tak jest w soniakach że co minute zżera 1% na dżi pi esie... to jest chyba wada wrodzona.

anyway na forum androida takie glupoty czytam...... koles rzekomo na xperii T 2 dni na 3G smsach internetach messenger sialalalal.... jak oni klamia z tym zyciem baterii ahh ;)

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

A dzisiaj... W nocy o 23 miałem 100% baterii, wyciagnalem i rano o 6:30... 77%. Teraz wracam ze szkoly, kilka minut na 3G, kilka minut facebooka, 4 smsy. I 50% baterii. Czy to jest kurna normalne?

Opublikowano

Na Soniakach to chyba normalne. Mi na Xperii SP przez noc albo w trakcie nieużywania telefonu też dużo baterii zżera.

A przy nawigacji w połączeniu z 3G tyle właśnie baterii zżera.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

sony konkretnie daje dupy z baterią xD mi w moim jabłuszku numer 5 pomimo 1400mAH schodzi przez 8 godzin non-stop siedzenia na 3G, wysylaniu sporo zjebemsków, korzystania z przeglądarki, co jakis czas wejscie na aska/insta tylko 40-45% więc... problem w tych soniakach jak i androidzie z prądożernoscią ^^ nawet na Xperii Z w minute schodzi 1% na 3g + gps więc... bez case chargera, ładowarki samochodowej, power banków czy innych rzeczy radze sie nie ruszac z tym tele

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...