Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bezprzewodowy redstone, bez modów (command-blocki).

Sebastian1882

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Chcę wam przedstawić, mój pomysł na bezprzewodowy redstone w minecrafcie.
Cały mechanizm wymyśliłem sam (chociaż myślenia dużo tu nie było :D), filmik też mój.
Tutorial pisemny, napiszę "na chama", bo szczerze mi się nie chce :)

Stawiamy blok z guzikiem, pod guzik podpinamy command-blocka i wpisujemy w nim: /give @p 1
Zamiast 1, może być cokolwiek innego, ta liczba to id przedmiotu jaki ma dostać gracz (musi dostać jakiś przedmiot na chwilę).
Tam gdzie chcemy żeby energia była odbierana (może to być kilkadziesiąt bloków od guzika, ile chcecie), robiomy zegarek z leji (2 leje ustawione stronami do siebie). Wkładamy do nich dowolny przedmiot i od jednego z leji musi wychodzić komparator. Do komparatora podpinamy command-blocka i wpisujemy w nim: /clear @p 1
Liczba (u mnie 1) musi być taka sama jaką wpisaliśmy w pierwszym command-blocku (w tym z /give @p bleble). Z tego command-blocka musi wychodzić następny komparator. Do tego komparatora podłączamy klejący tłok, do niego blok z redstone'a i do bloku z redstone'a podpinamy nasz odbiornik (linię z redstone'a, lampę, tłok, cokolwiek co odbiera energię redstone).
I to wszystko. Niżej macie V-TuT.

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

W sumie, można już zamknąć temat, bo powstała komenda /setblock, dzięki której można poprostu zespawnować block redstone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...