Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania] Start z "naumieniem" sie jezyka c++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemasz , słuchajcie mam parę pytań do was w kwestii c++.

1) Czy jest to dobry język na początek ?

2) Czy da się później (oczywiście po ogarnięciu w stopniu średnio-zaawansowanym) robić w nim gry np. 2d mmorpg?

3) Czy mała wiedza z pisania w php się przyda w nauce?

4) Czy książka SYMFONIA C++ jest dobra do nauki od podstaw? (ps. dużą wiedzę sie ma po przeczytaniu tej książki ew. tej którą podałeś/aś?)

​5) Ile wam zajęło uczenie się tego języka i ile mi zajmie dojście do momentu w którym będe mógł zacząć sam programować jakieś podstawy do gry? (jeżeli poświecę na naukę około 1-2 h dziennie)

Dzięki za wszelkie odpowiedzi :p.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

1. http://www.mpcforum.pl/topic/508973-tut-faq-jak-zaczac-przygode-z-programowaniem-c/

2. Wszystko się da.

3. Może w niektórych aspektach, ale za bardzo bym się nim nie kierował podczas nauki.

4. http://www.mpcforum.pl/topic/508973-tut-faq-jak-zaczac-przygode-z-programowaniem-c/

5. Zależy co masz na myśli nauczenie się języka.

ile mi zajmie dojście do momentu w którym będe mógł zacząć sam programować jakieś podstawy do gry? (jeżeli poświecę na naukę około 1-2 h dziennie)

statystycznie tydzień, 2 godziny i 25 minut
Opublikowano

@up dzieki , za pomoc

xxx

dobra nwz poradziłem sobie zmieniając IDE na dev c++

:P

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...