Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Fizz

odchudzanie7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz najbardziej opłacalne jest maxowanie E. Duży dmg, do tego dobry push jak sie przegrywa linie ;).

Po E możesz wziąć W/Q, wszystko zależy od Ciebie.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Zależy co wolisz. U Fizza masz dużą dowolność jeśli chodzi o maksowanie skilli, ponieważ każdy z nich jest dosyć przydatny. Ja najczęściej idę dwoma ścieżkami:

R>Q>E>W lub R>E>Q>W, w czym tą pierwszą rzadziej. Uważam jednak, że W jest najmniej przydatnym z umiejek Fizza, chociaż jest to moje, osobiste zdanie. : )

E jest to doskonały escape i bardzo dobry skill do farmienia, który najlepiej się bierze w momencie, gdy boisz się ciągle, iż zza krzaków wyskoczy Ci Jarvan czy inny jungler. Q jest zaś dla osób, które stawiają na szybkie zdominowanie linii poprzez doszczętne zniszczenie przeciwnika, co jest dosyć trudne, bowiem early Fizza jest kiepskie. W jest dobrym skillem do last hitowania w early, bowiem daje porządny true damage.

Opublikowano

zawsze maxowalem W ale ostatnio sprawdzałem E. ogólnie daje to sporo opcji, chociażby combo E + Q. ogólnie to na fizzie można robić wszystko jak się chce

Pomogłem? Daj like a odwdzięczę się (jeśli nie dam do 24h możesz pisać PW)

r4bv.png

Opublikowano

Ja preferuje w/q/e, dlatego ze mam dobry harras i szybko mozna spierdolic, z farma tez daje rade. E tez nie jest zle, bo jednak dmg z tego jest, jednakze nie maxuj first q.

sstwc.jpg

Opublikowano

...

W>Q>E

Farma to nie problem, fizziem W stackuje się z lich blane i jest strasznie poteżnym skillem, Q podwyższa DMG combo, gdyz na samym początku masz DMG własnie z niego, E maxujesz jako ostatnie gdyz służy ono jako escape, dobicie przeciwnika -.-

1375198444-U163133.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam, pytanie, co maxować u Fizza ? Gram nim od niedawna i zawsze maxuję W, nie wiem czy dobrze, oglądam ocelote i on maxuje E. Czyli jak to będzie ?

Jest kozaczek Fizz I maxuj Q

Opublikowano

Teraz rozwieję wszelkie wątpliwości, i tych którzy myślą że u Fizza maxuje się pierwsze W, i u tych co myślą że maxuje się pierwsze E ze względu na dmg. :) Otóż drodzy państwo maxuje się E z innego powodu, jak możecie zauważyć E na pierwszym poziomie ma 16 sekund CD, co na AP Carry na midzie jest bardzo dużo, wystarczy czekać aż zużyje i atakować. No właśnie, trochę długo. ALE! Jego E na 5 poziomie ma 8 sek CD, czyli 2 razy mniej, a wymaxowane jest już na 8 poziomie. Te 8 sek CD jest bardzo kłopotliwe jak się gra na niego, zwłaszcza że ma harras praktycznie co 10 sek (tyle ma Q i W CD na pierwszym poziomie). No. Nie wspomnę że grając Fizzem ma się chociaż te 10%, czasami nawet 20% cd reduction, co daje nam CD na E: 10% - prawie 7 sek, 20% - prawie 6,5 sek. Nie wspominając już o blue, które pewnie na bronzie/silverze dostajecie praktycznie co grę (co jest dość głupie, ale nie chce mi się tłumaczyć :) )

Więc tak, bardziej opłacalne jest maxowanie E.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...