Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wejdzie mi karta graficzna ? - Laptop

Aksel335

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko posiadam laptopa HP 6730s ze zintegorwaną kartą graficzną "Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family"

Jest szansa by wsadzić tam jakoś normalną grafikę ? Są jakieś sposoby by karta graficzna była osobno na jakimś kablu jak nie ma miejsca w środku, lub nie można wsadzić owej karty ?

Opublikowano

praktycznie do każdego lapka z dedykowaną grafiką wstawisz bez problemu grafikę byle pasowała do danego modelu laptopa

on miał przyjemność kupić maszynkę do pisania w wordzie i jedyne co może zrobić to kupić nowy laptop

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jak potrafisz przylutować układ, a raczej masz do tego odpowiednie narzędzia, to możesz zmieniać GPU co tydzień. Cena takiego układu waha się od 200 do 600zł.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

nie zamieni integry na dowolny inny układ , nigdy bo to niemożliwe ! tylko ten sam układ można zainstalować

dedykowane sa na slocie MXM ( takie normalne gniazdo PCI tylko mobilne ) tylko wyciagnąc i załozyć nową , ale to nawet jego problemu nie dotyczy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie zamieni integry na dowolny inny układ , nigdy bo to niemożliwe ! tylko ten sam układ można zainstalować

dedykowane sa na slocie MXM ( takie normalne gniazdo PCI tylko mobilne ) tylko wyciagnąc i załozyć nową , ale to nawet jego problemu nie dotyczy

Ja akurat nie mówie o jego przypadku, a gdyby miał na przykład 645M GT. Nie każdy laptop ma na mini pci-e gpu. Większość ma wlutowane w płytę. Niedawno wymieniałem 9300M w amilo pi 3540. Aktualnie kończe projekt stacjonarno-laptopo kompa w aluminiowej walizce. Mobo itx, GPU 7770 zamontowana na taśmie PCIe i przykręcona do walizki. Chieftec 450w, i5 3350p. Chłodzenie procka to zmodernizowany przeze mnie fortis (zamieniłem jego układ z pionowego wieżowego na poziomy. Wentylator zasysa powietrze z dołu walizki, jest tam otwór między stołem a walizką 5cm, więc ma dobry przepływ i wydmuchuje z góry nad klawiaturą.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...