Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pomysł na serwer (czy gralibyście)

EgEpic  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagra?by? na takim serwerze?

2. 2. Czy podoba ci si? pomys? na serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, dzisiaj sobie tak siedząc i wpatrując się w pulpit, wymyśliłem (można powiedzieć że) nowy typ serwera!

Lecz nie wiem czy to by wypaliło, tak więc, opisze tutaj na czym dokładnie by to polegało itd., a wy możecie się wypowiadać co o tym sądzicie, oraz głosować w ankiecie.

Serwer byłby połączeniem: FreeBuild, SkyBlock i MiniGames.

(Wiem trochę to dziwne, ale przeczytajcie do końca)

Polegałoby to na tym że all rudy lecą ze stone, na spawnie byłyby generatory cobbla. Za zarobioną kasę moglibyście kupować działki (cuboidy), lecz po jej zakupie, musicie sobie sami ją zbudować (czyli tutaj wkracza skyblock). Dlaczego także wyżej pisze że MiniGames? Otóż nudne by było ciągłe kopanie itd. dlatego też zostały by dodane mini gry takie jak:

Splegg, MobArena, Spleef, może nawet Hide 'n seek. Całość byłaby zrobiona automatycznie, dzięki czemu nie musielibyście czekać na admina, aż da wam cuboida. Oczywiście teraz sobie myślicie: to tylko skyblock z minigrami, otóż nie! Ponieważ na serwerze znajdowałoby się latające miasto! w którym właśnie moglibyście kupić sobie cuboidy (działki), które po zakupie musicie sobie na wyznaczonym miejscu zbudować. Możliwe że byłyby także pracę, ponieważ sklepu nie chcę za bardzo robić, aby serwer się wyróżniał. Dobra to jeszcze pewnie jedno was ciekawi, a mianowicie: skąd brać żelazo itd.? No cóż jak już pisałem będą generatory cobbla, lecz surowce nie będą z nich dropić, tak dobrze przeczytaliście, surowce będą wypadać normalnie z rud (ale jak to z rud? Przecież nie będzie rud) rudy jak najbardziej będą (będą się one generować zamiast cobbla) czyli zaliczmy, że mamy 2,5% że wygeneruje nam się iron ore.

To nie jest jeszcze wszystko co wymyśliłem, ale jakbym miał to opisywać, to z parę dni by mi to zajeło.

Tak więc czekam na wasze wypowiedzi.

Ps: jeśli macie jakieś pomysły odnośnie serwera to możecie je pisać.

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

wczoraj czytalem czyjs podobny pomysl, wieje nuda, czesc graczy znudzi sie juz jak bedzie musiala zarobic na dzialke, teraz wszyscy ida na latwizne

Opublikowano

Ale będą mieli wiele ciekawych sposobów na zarabianie: Splegg, spleef, mobarene, kopania itd. :)

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Opublikowano

@up spx, już zmieniłem :)

Opublikowano

Refresh!

Jutro już rozpoczynam pracę nad serwerem!

Opublikowano

Pracę nad serwerem już rozpoczęte!

Aktualnie jest: Spawn i kilka działek.

@edit: Niedługo będzie zapowiedź serwera!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...