Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Internet z ograniczeniem 20 GB, ping w lolu a przyjemność z rozrywki

DyeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema

Mam neta LTE z plusa. mam miesięcznie chyba 20 GB transferu do wykorsystania. Mam pytanie ile taki jeden porządny meczyk w lola by zeżarł transferu ? Wliczam tutaj rozmowę na skype lub ts oraz przeglądanie facebooka i innych spraw. Jaki byłby ping w lolu podczas rozgrywki ? Czy da się grać ???

Opublikowano

Nie polecam korzystac z internetu mobilnego jesli chcesz prowadzic rozmowy glosowe.. Sam z doswiadczenia mialem internet w Plusie i kilka rundek ze skypem to bylo nawet 1-2 GB. Na jeden dzien to sporo. Sama rundka to moze max kilkadziesiat MB

Opublikowano

Aha... spoko będe musiał uważać... A co się dzieje gdy te 20 GB przekrocze ? odcinają mi neta czy co ??

Opublikowano

Aha... spoko będe musiał uważać... A co się dzieje gdy te 20 GB przekrocze ? odcinają mi neta czy co ??

Nie wiem jak to doladnie jest w plusie, ale prawdopodobnie wszystko będzie się wolniej ładować, etc.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Jak przekroczysz, to po prostu nie masz neta, a jak chcesz korzystać dalej to trzeba wykupić dodatkowy limit o wyższej cenie.

Opublikowano

Jak przekroczysz, to po prostu nie masz neta, a jak chcesz korzystać dalej to trzeba wykupić dodatkowy limit o wyższej cenie.

Ma neta ale o predkosci 0,1 mb tak by mogl jakos sie poruszac po przegladarce.

Internet na gb jest najgorszy z mozliwych do grania w lola... tez sporo zzeraja wszystkie programy komunikacyjne, gg/skype/ts, a takze yt. Najlepiej graj bez zadnych wlaczanych programow.

sstwc.jpg

Opublikowano

Mi mecz 40 minutowy zżera średnio 25-40 mb.Z ts to już zależy ile osób jest na nim, ważne jest też to żeby osoby z którymi rozmawiasz nie mieli aktywnego dzwięku (jasne niebieskie kółeczko obok ich nicku) kiedy nie rozmawiają.Tak samo żebyś Ty też nie miał,bo wtedy sporo szybciej limit ucieka.

uosv7x.jpg

Opublikowano

Jak sie nie znacie to prosze nie wypowiadajcie sie... Mialem internet w plusie i ping to 40. Nie skakal, byl staly. W kazdym miejscu w Polsce mialem taki ping. Skype to tylko +10-20 pingu. Polecam Ci za 10 zl dokupic tranafer nocny dzieki ktoremu mozesz od 24 do 9 miec internet za darmo i gadac na skype, ogladac filmy.

Opublikowano

Jak sie nie znacie to prosze nie wypowiadajcie sie... Mialem internet w plusie i ping to 40. Nie skakal, byl staly. W kazdym miejscu w Polsce mialem taki ping. Skype to tylko +10-20 pingu. Polecam Ci za 10 zl dokupic tranafer nocny dzieki ktoremu mozesz od 24 do 9 miec internet za darmo i gadac na skype, ogladac filmy.

Czy mi się zdaje czy sugerujesz żebym grał tylko nicki ? <lol2>

@topic

Dziękuje wszystkim za wypowiedzi temat można zamknąć ;)

Opublikowano

czlowieku ja mam 8 gb i gram w wota i lola i 3 dni przed terminem konczy mi sie treansfer, i jakos zyje, a ty masz 20 gb i myslisz ze ci tak szybko pojdzie?

Age is just a number :)

Opublikowano

Mam doświadczenie z Plusem, sam mam taki modem.

Gdy przekroczysz transfer a nie będziesz miał włączonego naliczania dodatkowo pieniędzy na Twój rachunek za dodatkowe MB, to po przekroczeniu limitu stracisz możliwość korzystania z internetu. Całkiem. Odcinają Cię od świata. Miałem tak nie raz ;d

Edit: Ping zależy od miejsca, w jakim będzie modem.

Tam gdzie nie ma zasięgu nie połączy się z netem, a tam gdzie jest może być ping nawet 40-50.

PS: Dodatkowy transfer po przekroczeniu limitu można kupić, chociaż nie jest tanio.

challenger.png

Opublikowano

Skype nie pobiera wcale tak dużo. W internecie jest napisane że 1h to ok. 50mb. Mam LTE z Plusa i jest naprawde ok. Troche boli oglądanie yt w nocy zamiast podczas dnia, ale da sie przeżyć.

@up Zgadzam się z tym gościem na górze. Po wyczerpaniu 18gb nie masz internetu. Możesz wykupić powiedzmy 1gb za 20zł, ale zapłacisz tylko za wykorzystane dane. Czyli kupujesz 1gb, wykorzystujesz 20mb-płacisz za 20mb :)

Opublikowano

siema

Mam neta LTE z plusa. mam miesięcznie chyba 20 GB transferu do wykorsystania. Mam pytanie ile taki jeden porządny meczyk w lola by zeżarł transferu ? Wliczam tutaj rozmowę na skype lub ts oraz przeglądanie facebooka i innych spraw. Jaki byłby ping w lolu podczas rozgrywki ? Czy da się grać ???

Ja też mam plusa i gram sobie na spokojnie i gadam na tsie tylko nie gadaj na skype bo napewno ci nie starczy ts owiele mniej zabiera

x

Opublikowano

Sam osobiście mam internet LTE z cyfrowego polsatu. (nikomu nie polecam) gdy dostaje nowy transfer (17GB) czasami ping skacze mi nawet do 2000 i mam rozłączanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...