Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słaby komp pytanie

Nurtiszos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z fps tzn mam słabego kompa, ale myślałem, że po : wyczyszczeniu i defragmentacji rejestru, wgranie low quality summoner rift i skin, użycie gboost, wzięcie wszystkiego w ustawieniach na najbardziej wydajne, przeskanowanie komputera czy nie ma wirusów, wyczyszczenie komputera z zewnątrz (kurze itp), usunięcie nie potrzebnych programów, przeskanowanie i naprawienie błędów w rejestrze, wgranie najnowszych sterowników, ustawienie full na najniższe.<br /><br />Jednak mam tylko 7-20fps przy czym głównie 11-13fps.<br /><br />Intel Celeron 2,6 ghz 1 rdzen<br />Geforce fx5500 256mb 124 bit agp<br />1,5gb ram ddr<br /><br />Pytanie : <br /><br />Jeśli ktoś używał low quality summoner rift to proszę jak może, powiedział jaką ma kartę graficzną i ile mu to dało fps.<br /><br />Jest jakąś karta graficzna która która dała by mi z 30 40 fps i kosztowała do 50-60 zł

Opublikowano

Już polecam Ati Radeon 9800pro ok 100zł nie wiem nie orientowałem się dawno w takim sprzęcie.

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

Z miłą chęcią ale niestety nie nam takiej możliwości.<br /><br />Zauważyłem że Radeon<br />X850 PRO jest dwa razu szybszy od mojego fx i do tego ddr 3 plus dobra cena.Czy jest tu która kto ma taką i ile ma fps na niej ? <br /><br />@Nitro Charge jutro ci podam bo na telefonie siedzę

Opublikowano

Z miłą chęcią ale niestety nie nam takiej możliwości.<br /><br />Zauważyłem że Radeon<br />X850 PRO jest dwa razu szybszy od mojego fx i do tego ddr 3 plus dobra cena.Czy jest tu która kto ma taką i ile ma fps na niej ? <br /><br />@Nitro Charge jutro ci podam bo na telefonie siedzę

No i co z tym zrobisz przy tak antycznym procesorze ? Co jakiś czas wykonuje się modernizację, jeśli jest to opłacalne, ale bez przesady, żeby upgrade'ować takiego złoma.

Opublikowano

ale wymiana karty graficznej czyli jakieś 40-50 zł ,żeby mieć te 30-40 fps to nie jest nie wiadomo co. Chyba...

Temperatura procesora w stresie do około 70 Stopni celcjusza dochodzi

Zasilacz to no name FEEL

Opublikowano

Powiedz, czy chcesz do końca siedzieć na tym antyku ? Po prostu uzbieraj jakąś konkretną kwotę, teraz byle używana jednostka za ~500zł jest w stanie uciągnąć gry o podobnych wymaganiach przy stałych 60FPS na wysokich ustawieniach graficznych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...