Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z AutoIT, brak indexu, brak podpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc zakładam temat w tym dziale po raz drugi. Mam problem z indexem w Auto IT. Jak kliknę CTRL+ F1 wyświetla mi się może z 5 opisów, nie ma nawet opisu GetColorPixel. Dopiero jak odpalę AutoIT help z paska zadań jest ich... o wiele więcej. Na YT widziałem w wielu poradnikach, że jak napiszą samo "@" to się wyświetlają im komendy, ja tego nie mam :C Zdaję sobie sprawę, że robię niezły spam w tym dziale -.- ale przygodę z AutoIT'em zacząłem dopiero wczoraj, a z poradników nie dowiem się wszystkiego. Z góry dzięki za pomoc xD

oudcdy.jpg

/

Opublikowano

Musisz pobrać starą wersję SciTE bez dodatków, tamta wersja to obsługiwała, a w nowej wersji (posiadam wersję 3.2.0) z Obfuscatorem, AutoTidy, Snippetem, Syntaxcheckiem i innymi duperelami i tego nie ma ;P

#Edit

Oooo, tak się składa, że znalazłem u siebie starą wersję SciTE :)

Download:

http://www.speedyshare.com/KsDEW/SciTE.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/en/file/2e10efe7d2521f20a1d371d76707f6a7adde07f970d28afbbd062b4fd2a791f0/analysis/1378238666/

Opublikowano

Musisz pobrać starą wersję SciTE bez dodatków, tamta wersja to obsługiwała, a w nowej wersji (posiadam wersję 3.2.0) z Obfuscatorem, AutoTidy, Snippetem, Syntaxcheckiem i innymi duperelami i tego nie ma ;P

#Edit

Oooo, tak się składa, że znalazłem u siebie starą wersję SciTE :)

Download:

http://www.speedyshare.com/KsDEW/SciTE.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/en/file/2e10efe7d2521f20a1d371d76707f6a7adde07f970d28afbbd062b4fd2a791f0/analysis/1378238666/

Kity niemiłosierne wciskasz... mam 3.2.0 i mi normalnie wyświetla. Najlepiej jak po prostu od nowa sobie zainstaluje SciTE

9obpmnjr.png

Opublikowano

Kity niemiłosierne wciskasz... mam 3.2.0 i mi normalnie wyświetla. Najlepiej jak po prostu od nowa sobie zainstaluje SciTE

Podpowiada mi tylko aktualnie używane zmienne i funkcje, nic poza tym ; p

Zerknij jaka różnica jest w starym SciTE ;)

Wpisujesz "@" i masz podpowiedzi wszystkich dostępnych makro, a w 3.2.0 już tego nie ma xD

Opublikowano

Podpowiada mi tylko aktualnie używane zmienne i funkcje, nic poza tym ; p

Zerknij jaka różnica jest w starym SciTE ;)

Wpisujesz "@" i masz podpowiedzi wszystkich dostępnych makro, a w 3.2.0 już tego nie ma xD

Wiem co mówię i polecam Ci się na początek doinformować:

1.png

a tu wersja:

2.png

Musisz mieć jakiegoś buga w tym, że Ci w 3.2.0 nie działa ;)

9obpmnjr.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o wyświetlanie funkcji podczas napisania początkowych liter,to odpalaj SciTE ze skrótu (z folderu autoit),a nie od razu z pliku z kodem(w sensie ze klikasz prawym na plik z kodem i wybierasz "Edit script", czy cos takiego).Nie wiem czy u każdego tak jest (przynajmniej u mnie tak było).

Opublikowano

Jeśli chodzi o wyświetlanie funkcji podczas napisania początkowych liter,to odpalaj SciTE ze skrótu (z folderu autoit),a nie od razu z pliku z kodem(w sensie ze klikasz prawym na plik z kodem i wybierasz "Edit script", czy cos takiego).Nie wiem czy u każdego tak jest (przynajmniej u mnie tak było).

To są po prostu bugi, ja takiego problemu nie mam i wiele osób na pewno też. Często pomaga ponowna instalacja, a czasem przeczyszczenie rejestru etc.

9obpmnjr.png

Opublikowano

No nie wiem co jest nie tak, z tej wersji podanej przez użytkownika M4niak nie działa pomoc, wciskam F1 i nic :C Ale jest dobra wiadomość, działają te podpowiedzi na "@", nie są one jednak podkreślone na kolor pomarańczowy jak ma to miejsce u Zkumeka, są czarne.

oudcdy.jpg

/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...