Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] LoL vs Dota

9695965

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W każdej grze moba, są upośledzeni ludzie co drą się krzykami typu. "Report Blitzcrank!" czy flame wary odwalają.

Ale z osobistego punktu widzenia... DoTA jest bardziej dla doświadczonych graczy, więc prędzej LoL. Ale w LoLu community jest powalone według mnie...

Budowniczy
Opublikowano

Polecam oczywiście ,,Dota,,

Dota, jest poprostu lepsza od LoL'a, ponieważ graficznie wygląda lepiej i tak jak moi poprzednicy napisali jeszcze ;)

A więc polecam zagrać najpierw w Dotę, potem jeśli będzie dla ciebie ,,NUDZĄCA,, możesz przerzucić się na LoL'a, ale to już twoja decyzja.

Pozdrawiam!

Opublikowano

W Dota 2 jest łatwiej ogarnąć.

Jak pierwszy raz grałem to po około 1 godzinie z koleżanką i kolegą już normalnie grałem mecze :p

Opublikowano

Dota 2 pod względem lepszej grafiki; d

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

Grałem w obie gry.

Dota 2 jest bardzo wymagająca, trudno mi było ogarnąć postacie i ciągle padałem (na botach ;o).

Grafika też mi nie przypadła do gustu, jakaś taka rozmazana. I mroczna.

Nie doszedłem zbyt daleko, pograłem i skończyłem.

LoL to gra łatwa do opanowania, niektóre postacie wymagają skilla ale to szczegół.

Grafika jest idealnie dobrana jak na taką grę. Lubię, jak gra ma dużo kolorów (Far Cry 3).

Minusów jest wiele, ale jeśli zależy Ci na spokojnej grze bez nerwów - nie wybieraj LoL'a.

Inni potrafią zepsuć każdą grę, zwalając winę na Ciebie bez powodu.

Jeśli jesteś początkującym, może być Ci ciężko grać. Szczególnie z kompletnie zielonym teamem.

challenger.png

Opublikowano

Ja bym wybrał Dota 2 ponieważ jak zaczniesz grać w LoLa to trudno się potem przerzucić na Dote ale musisz się liczyć z tym że jednak dużo dzieci migruje z LoLa i na początku mecze są nawet 2 vs 5 i to bardzo denerwuje.

Opublikowano

Również polecam Dote 2. Jakoś w LoLa nie umiem grać i ludzie wolą żebym w to nie grał xddd najpierw w DOTA 2 zagrałem i jakoś się wyuczyłem i umiem grać w to, łatwiej i przyjemniej, a nie to co w LoLu...

Opublikowano

LoL jest bardzo dobrą grą tylko - minuś angielska lecz sporo gra polaków .

LoL jest bardzo dobrą grą tylko - minuś angielska lecz sporo gra polaków .

Opublikowano

Pograłem jakiś rok w lola, a potem przerzuciłem się na Dotę i jest kolosalna różnica między nimi. Lol przede wszystkim jest łatwiejszy i mniej skomplikowany. W lolu potrafiłem dobrze last hitować, a w Docie na początku ~20 creepów w 10 minucie :O Ale to też jest do ogarnięcia w kilka meczy. Teraz już potrafię dociągnąć do 60 creepów w pierwszych 10 minutach gry. Dota ma dużo bardziej przerąbany sklep... dobre itemki zaczynają się od 4 do nawet 7k. Co do poziomu graczy nie będę się wypowiadał... w lolu każdy wie jak jest, a w Docie jestem jeszcze low lvl i nie chcę zbyt wcześnie oceniać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zdecydowanie LoL. Tak wgl to dota wedlug mnie to goww**o

Opublikowano

Powiem to tak, według mnie zależy to od danych preferencji gracza. Jeżeli oczekujesz bardziej rozbudowanej i wymagającej rozgrywki, Dota jest dobrym wyborem. Jeśli jednak nie chcesz bawić się w skomplikowane składanie itemów itp. Co w sumie nie jest tak skąplikowane, to pograj w LoLa :P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...