Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W jaki sposób słuchasz muzyki ?

boooooo

Muzyka  

25 użytkowników zagłosowało

1. 1. S?uchasz muzyki dla :

• Rytmu (d?wi?ku)
      19
    • S?ów (przekazu)
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

W jaki sposób słuchasz muzyki ? Dla rytmu (dźwięku), bo ucho się tym cieszy czy może dla słów i przekazu ?

Ja aktualnie słucham dla rytmu, ale czasem jak coś mnie tknie to i przekazu tej piosenki posłucham, a jak wy :D ?

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Ja i to i to biore pod uwagę. Ale to też zależy jaki typ muzyki.

Przy HH to raczej słowa, przy czyms coś itp.

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

stawiam na porządne pierdolnięcie, choć dobrymi lyricsami również nie pogardzę. to zależy też od gatunku.

Opublikowano

Normalnie to aby się pobujać, zrelaksować, nie wsłuchuję się w "przekazy" bo muzyka nie musi mieć przekazu :)

W nocy słucham coś do zamulenia, wsłuchuję się w tekst, rozkminiam wersy itp.

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

Hm...zależy...Jak słyszę disco polo czy coś innego tanecznego skupiam się na rytmie, jeśli to jakaś głębsza muzyka to na tekst...;P

Opublikowano

To i to. Raczej każda piosenka/utwór ma swój rytm, Dubstep`u raczej słuchasz do rytmu niż do tekstu, aczkolwiek są też takie, gdzie tekst jest całkiem, całkiem. Disco-Polo weselne [że tak to ujmę] to logiczne, że pod rytm, ale pośpiewać również jest miło ;d Hip-hop/rap to tekst, rytm oczywiście jest, więc chcesz czy nie i tak skupiasz się również na tym. Itd... Itd... :p

Opublikowano

Ogólnie muzyka jest po to, aby słuchać dobrych dźwięków, bo dla samego tekstu można by słuchać czytania.

Niemniej głupi tekst + ciekawy bit nie sprawią, że będę danego utworu słuchać. To musi być połączenie jednego i drugiego, bo inaczej nie ma mowy o dobrym kawałku.

Opublikowano

To i to jest ważne w piosence.

Co z tego, że będzie fajna melodia jak w tekście będzie coś o kręceniu tyłkami...takie coś zabija nawet dobrą nutkę.

58815786.jpg

Opublikowano

Dla rytmu chociaż jeśli słowa są tępe i źle wypowiadane itp. to dziwnie się słucha, a tak to zawsze sobie pośpiewam :)

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Jak leżę na łóżku i w 100% poświęcam się słuchaniu to wtedy słowa.

A przy grach / w necie / w drodze do szkoły ma po prostu napierdalać.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Melodia.. rytm.. To chyba to, co wyłapuję w pierwszej kolejności. Następnie docierają do mnie słowa. Te elementy są moim zdaniem komplementarne. Nie podoba mi się rytm? Nie będą się raczej liczyły nawet najlepsze słowa. Tekst jest beznadziejny? Mówi o, jak ktoś to już powiedział, "kręceniu dupą"? Prawdopodobnie szybko przestanę słuchać, bo sama melodia się znudzi. Zauważyłam, że utwory, do których wracam (nawet po latach) spełniają oba z powyższych "wymagań".

Oczywiście zależy to od gatunku. Niektórych przecież słucha się tylko po to, by zrobić sobie sieczkę w głowie i żeby połupało :P

#don't care

Opublikowano

Słucham muzyki dla relaksu, różnej, jeśli jest to wieczór to zazwyczaj w głośnikach można usłyszeć klimatyczne, nocne, spokojne brzmienia. Wtedy liczy się tylko sam podkład. Normalnie słucham w całości i inaczej nie mogę, musi być dobry beat i dobry tekst (w szczególności jeśli to rap), bo szkoda mi kaleczyć sobie uszy jak ktoś wypierdala się milion razy w jednej zwrotce bo beat za dobry lub tekst słaby, na odwrót już nie jest bo jeśli ktoś kładzie dobre linijki to idzie ścierpieć mierny beat (ale takich przypadków jest mniej).

Opublikowano

Słów. To tak jakby człowiek miał się porozumiewać piskliwymi dźwiękami z innym człowiekiem, niż słowami. Piosenka bez słów, to nie piosenka.

Opublikowano

Kocham słowa w dubstepie, to przeslanie typu "wubwubwub mikser brum blender wub wub"

wzruszyłem się :')

głównie dla dźwięku, muzyka ma być muzyką a nie sztuką słów.

shoob.png

Opublikowano

Najczęściej rytm, teraz piosenki w większości tandetne - spora część opowiada o nieszczęśliwej miłości, bądź innym gó*nie które dobrze się sprzedaje, jeśli słowa trafiają do mnie to standardowo skupiam się także na nich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...