Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem.

Odkąd wczoraj wróciłem do domu (miałem mikrofon u kolegi) mój Blue Yeti nie działa (u kolegi działał).

Po podłączeniu w ogóle nie świeci się dioda, nie widzi urządzenia... kompletne zero.

Nie jest to wina kabla ani kompa, bo na tym samym kablu widzi PSP.

Na 90% jest to wina złącza, ale zastanawiam się co dokładnie się stało.

Czy jest możliwe, żeby USB się przepaliło, czy raczej uszkodziło mechanicznie?

Po podłączniu kabel trochę "kiwa się" w gnieździe. Niestety nigdy nie zwróciłem uwagi, czy jak działał też tak było :(

Jeśli okaże się, że rzeczywiście USB się uszkodziło to czy jest możliwość naprawienia tego rozkręcania mikrofonu? A jeśli nie, to gdzie mogę liczyć na naprawę na gwarancji?

Z góry dzięki za pomoc ;)

Pozdrawiam,

Dominik

1351969276-U240495.png

Opublikowano

Tylko że mikrofon był kupowany przez stronę Apple Store i szedł prawie tydzień gdzieś z Czech... więc nie za bardzo wiem gzie i jak go oddać.

1351969276-U240495.png

Opublikowano

Ludzie, czytajcie trochę dokladniej temat zanim odpiszecie, ok?

Mikrofon nie działa na innych kablach ani komputerach, a ten kabel na tym komputerze działa z innymi urządzeniami.

1351969276-U240495.png

Opublikowano

Oddaj go do kogoś kto potrafi go naprawić, bo my przez internet za dużo nie pomożemy.

Na moje popsuło się gniazdo usb w tym mikrofonie, jeśli chcesz możesz go ostrożnie rozkręcić i zobaczyć.

76561198090890807.png

Opublikowano

Tak, napisz tam skąd masz gwarancje

ps mikrofon warty max 150zł, mam swój prestigio za 120 i jest porównywalny jeśli nie lepszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...