Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer vs. Cross

kacperku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 15 lat i zamierzam kupić komputer lub cross do 5tyś złotych.

Komputer mam słaby, ale również mam motorower Romet Chart.

Bardzo mnie interesują gry komputerowe i motory.

Nie wiem co będzie dawało większą frajde.

Mam na oku Yamahe Dt 80

Jak myślicie?

/Sorry za składnie ;(

Opublikowano

Kup komputer , ściągniesz sobie jakąś gierke z motorami/samochodami i masz 2 przyjemności na raz :)

..

Opublikowano

Kup komputer , ściągniesz sobie jakąś gierke z motorami/samochodami i masz 2 przyjemności na raz :)

Hahaha to jakbyś ruch** przez skarpete.

Bierz crossa

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Kup Crossa, sprzedaj Romka i kup kompa za 1.5-2k droższy nie potrzebny ;D

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

+ lato się kończy i ceny będą trochę niższe ;D

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

Kup crossa i wydaj kilka razy tyle jeszcze na paliwo..., połam się idz siedzieć za wypadek i bądz rośliną do końca życia;]

Komp więcej frajdy granie ze znajomymi itd

Lub zawsze możesz już mieć dobrego kompa za 1500 a reszta na crossa

Opublikowano

Cross daje naprawdę dużo frajdy bo sam mam .. ta jazda po wiejskich ścieżkach <3

Ale crossem sobie nie pojeździsz w zime / jesień bo piździ, ale zawsze możesz kupić tak jak ziomek wyżej pisał, kompa za 1500-2000 i dozbierać ew. na crossa coś tam ;d

WaldzioxD.png

Opublikowano

Dodaj jeszcze, że gry komputerowe mnie bardzo kręcą i jestem w nich dobry.

A co do Crossa to mam bardzo dobre warunki bo mieszkam na wsi, sam piach :P

Tylko nie wiem czy mi wystarczy ten motor co mam, bo już nie mam w co grać na takim słabiaku.

Opublikowano

Kup kompa za ~2,5 tysiąca złotych, który wystarczy DO KAŻDEJ gry przy stabilnym FPS i rozsądnych ustawieniach graficznych, a następnie zbieraj na crossa, który rzeczywiście dużo kosztuje. Będziesz miał w ten sposób komputer i w krótszym czasie crossa, niż kupując na odwrót xD

Opublikowano

Jeżeli masz teren i spore zainteresowanie motorami to cross

Jeżeli takie średnie to kup pc za 2500zł i dozbieraj wtedy do crossa.

graphic.png

Opublikowano

A tam w ogóle to masz jakies prawo jazdy np na 50cc bodajże A+?

Czy to ma byc sprzęt do robienia kółek po piasku?

Opublikowano

na 50 cc, wystarczy mieć 18 lat, albo karte motorowerową

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Kup crossa i wydaj kilka razy tyle jeszcze na paliwo..., połam się idz siedzieć za wypadek i bądz rośliną do końca życia;]

Komp więcej frajdy granie ze znajomymi itd

Lub zawsze możesz już mieć dobrego kompa za 1500 a reszta na crossa

Lepiej siedzieć przed kompem nie :D ? Już widze jak na 50'tce zostanie roślinką, poluzuj poślady. To że tobie rodzice zabraniają, nie znaczy że masz tego odradzać innym. Jak najbardziej enduro.. Kasa na paliwo zawsze sie znajdzie, nie wiadomo skad - ale zawsze jest xD

Opublikowano

Sprzęt byłby oczywiście do jazdy swobodnej, żadne jazdy na jednym kole itp. mnie to nie kręci.

A co do pierwszego to u nas na wsi raz na rok może policja wpadnie, więc o to nawet się nie muszę martwić (mam Rometa bez papierów) :P

Opublikowano

A jakiego crossa bierzesz pod uwagę 50cc, 80, 125 bądź jakiś inny?;D to jest już pytanie z ciekawości.

Bo 50, 80 to bym nie brał ze względu, że masz rometa zapewne 45 lub 50(49). Jak coś to bierz cos mocniejszego skoro to bardziej jazda w teren i bez żadnych kontroli(chodzi o policję itp.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...