Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zrobienie strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, otóż zarejestrowałem domenę na darmowym hostingu i gdy wgrywam plik .psd to nie zabardzo chce on współpracować, więc pomyśłałem, że Wy mi pomożecie. Gdy wgrywałem inny szablon ( 1 lepszy zrobiony przezemnie ) w .html to działało.

1. Jak zrobić z PSD -> .HTML

2. Co oznacza błąd Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/------/public_html/index.html on line 1

3. Pomożecie? ;f

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

@Up

AA, to chyba czaję, bo ogólnie jest to darmowy szablon, ale mimo po wgraniu go do FTP według zaleceń hostingu, to nie działa ;/ pokazuje tylko index of /

ach_96055.png

Opublikowano

No tak, wgrałem do public, moge Ci nawet podać dane do konta, żebyś zobaczył. Jak przekonwertować .psd w .html ? Bo myślę, że to chyba jedyna rada...

@EDIT:

Dobra działa, ale jak pousuwać pare rzeczy? jest to GOTOWY SZABLON, czyli musze grzebać w środku, jeżeli jest tu ktoś doświadczony w usuwaniu syfu, napiszcie w tym temacie albo PW

ach_96055.png

Opublikowano

@Up: Sądzę że skoro chce konwertować psd na html to nie zna tego języka, ani css.

Tak więc zapraszamy do kursów a w razie czego pytaj

Opublikowano

Poszukaj wtyczek do gimpa lub photoshop-a. Widziałem już wiele gotowych generatorów kodu html z plików psd (i xcf). Ważne, aby były dobrze wykonane

Nie, nie już nie potrzebuję, poradziłem sobie z tym

Ale mam kolejny problem,o ile mam gotowy szablon, o tyle nic nie moge w środku pisać, mam gotowe miejsce i przycisk, ale nic tam nie można pisać, jak dodać takową opcję?

ach_96055.png

Opublikowano

Możesz poczytać trochę o mysql i php w celu stworzenia systemu news bo raczej o to ci chodzi a jesli Ci się nie chce uczyć tych języków to na necie napewno sa poradniki dokladnie opisane jak krok po kroku zrobic taki system news

http://tutcode.pl Strona o tematyce html5 , css3 , php oraz ogólnie o programowaniu :) - Strona powstała 18 Sierpnia 2013 r. i codziennie staram się coś dodać. Link w sygnaturze służy tylko do testowania strony przez innych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...