Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Od czego zależy MMR

BoLove

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj zagrałem rankeda w Silver I i dostałem aż 5 LP. Wiem, że to zależy od MMR, lecz może mi to ktoś wytłumaczyć?

W/L: 119/91

Opublikowano

W S2 dostawałeś normalnie LP? Jeśli tak to po prostu w S1 będziesz tak dostawał, w G5 już będzie normalnie.

Dokładnie nie da się wytłumaczyć od czego to zależy, po prostu im masz większe ratio W/L tym większe MMR.

279981407253602336505.png
Opublikowano

W S2 dostawałeś normalnie LP? Jeśli tak to po prostu w S1 będziesz tak dostawał, w G5 już będzie normalnie.

Dokładnie nie da się wytłumaczyć od czego to zależy, po prostu im masz większe ratio W/L tym większe MMR.

FAIL.

MMR nigdy nie zalezalo od w/l, ja mam 50winow wiecej niz lose i teraz dodaje mi po 13 odejmuje po 20+ wiec jest to niemozliwe.

MMR mozna sprawdzic od tego ile Ci dodaje/odejmuje. Jezeli wiecej dodaje to masz zawyzone, jezeli wiecej odejmuje to masz zanizone. Zalezy to tylko i wylacznie od tego ile ostatnio przegrales gier, a ile wygrales.

sstwc.jpg

Opublikowano

FAIL.

MMR nigdy nie zalezalo od w/l, ja mam 50winow wiecej niz lose i teraz dodaje mi po 13 odejmuje po 20+ wiec jest to niemozliwe.

MMR zalezy od tego ile Ci dodaje/odejmuje. Jezeli wiecej dodaje to masz zawyzone, jezeli wiecej odejmuje to masz zanizone. Zalezy to tylko i wylacznie od tego ile ostatnio przegrales gier, a ile wygrales.

Chyba chciałeś powiedzieć, że to ile dostajemy punktów zależy od tego jak wysokie, czy też niskie mamy mmr, a nie na odwrót.

//Zmienione juz wczesniej

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

To jest najgorsze, że w ostatnim tyg W/L to jest 9:2. W S2 dostawałem nawet po 24-29 pkt za mecz... Może to jest tylko taki pierwszy meczyk i dalej będzie normalnie.

Najdziwniejsze jest to, że na tym koncie nie były grane gry od stycznia. Wtedy W/L wynosił 3-6/21. Zacząłem na tym koncie grać od połowy lipca i dobiłem to konto do takiego stanu. Chyba 116/71 w srebrze nie jest złe, więc MMR też nie powinno być aż takie słabe.

Opublikowano

FAIL.

MMR mozna sprawdzic od tego ile Ci dodaje/odejmuje. Jezeli wiecej dodaje to masz zawyzone, jezeli wiecej odejmuje to masz zanizone. Zalezy to tylko i wylacznie od tego ile ostatnio przegrales gier, a ile wygrales.

lekki fail gdyż możesz mieć z reguły +15lp, a -12 lp

w pewnymi meczu masz nagle -20. nie oznacza to że nagle spadło ci mmr lecz poprostu twój team był lepszy a przegraleś

dlatego właśnie mmr nie można do końca obliczyć z samego league pointsa

innymi słowy - mi w s1 szło 5-8 więc to jest norma

wbij kilka winów aż przelamiesz barierę, później idzie po 15-20 (mi 5 szło do 30lp, później już po 15-20)

Pomogłem? Daj like a odwdzięczę się (jeśli nie dam do 24h możesz pisać PW)

r4bv.png

Opublikowano

lekki fail gdyż możesz mieć z reguły +15lp, a -12 lp

w pewnymi meczu masz nagle -20. nie oznacza to że nagle spadło ci mmr lecz poprostu twój team był lepszy a przegraleś

dlatego właśnie mmr nie można do końca obliczyć z samego league pointsa

innymi słowy - mi w s1 szło 5-8 więc to jest norma

wbij kilka winów aż przelamiesz barierę, później idzie po 15-20 (mi 5 szło do 30lp, później już po 15-20)

Mozna ale nie precyzyjnie. Mozna dostrzec czy mamy niskie czy wysokie, czy bardzo niskie czy bardzo wysokie ale nie da sie bardziej tego dokladniej powiedziec.

sstwc.jpg

Opublikowano

Od twojej farmy, gdy grasz supportem. Im mniej tym gorzej, im więcej tym gorzej. proszę o przeniesienie tematu do kosza.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

Moja rada. Wyjdz z 3 kolejki i odejmie ci z 20 pkt ale bedziesz dostawał teraz z 15. Ja tam zrobiłem i teraz cały czas dostaje 15~ a dostawalem ~6

a11176.jpg

Opublikowano

Moja rada. Wyjdz z 3 kolejki i odejmie ci z 20 pkt ale bedziesz dostawał teraz z 15. Ja tam zrobiłem i teraz cały czas dostaje 15~ a dostawalem ~6

Lepiej tak nie rób, lepiej juz wyrównać MMR normalnie grając , a myślę ze to spowodowane jest po prostu tym ze sprawdzają Cie czy nadajesz się do golda .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...