Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] zagralibyście?

Serwer  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba ci si? mój pomys??

• Zdecydowanie tak
      0
    • Tak
      0
    • trzeba by troch? pozmienia? (piszcie co)
      0
    • Nie
      1
    • Zdecydowanie nie
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. mam dziś dla was propozycję serwera:

A więc serwer typu freebuild ALE nie taki jak inne.

Na początek powiem, że jak w przypadku starych, dobrych serwerów surowce wypadają klasycznie z rud, nie martwcie się o x-ray'a bo jest zablokowany i nic nie zobaczycie poprzez niego. Nie ma warpów, są teleporty do których trzeba wejść, jedynymi teleportami poprzez komendy są: /home oraz /spawn . ale aby przeteleportowało trzeba poczekać 3 sekundy- taka mała anty ucieczka z pvp, również kiedy gracz wyloguje się podczas walki traci eq, ban 1-3h. Działki automatyczne, jednak nic nie ma za darmo, myślę że będą kosztować ok. 8000$. handel na serwerze jest bardzo ale to bardzo rozwinięty, są stoiska które można wykupić na 7 dni(realnych) będzie to kosztować 2000-3000$. Na serwerze będą gildie- i tu następna nowinka- nie za przedmioty- za $. Komendy będą polskie, ale dla przyzwyczajonych- jest możliwość używania komend angielskich. Na serwerze jest plugin odpowiadający za uczciwy handel- zobaczycie jak wejdziecie na serwer. Strona serwera jest ciągle w budowie i (na razie) jej wam nie podam ale spodziewajcie się tam m.in ogarniętego forum, automatycznego is i nie tylko...

Tak Vipy mogą latać (te droższe) ale nie martwcie się- NIKOGO nie zaatakują na fly ponieważ jest na to blokada.Mapa- największy problem, brzydka i mała i tu wspomnę że szukam budowniczego! jak wygląda sklep graczy? Jest na to autorski plugin użytkownika mpc forum- Ashops- na serwerze wszystko jest wytłumaczone jak zrobić sklep itp.. Myślałem jeszcze nad zbudowaniem hotelu dla nowych- 300$ za pokój na 3 dni (realne). Na serwerze możecie również spotkać ukryte skrzynki(nie nieskończone)- UWAGA! nie wszystkie mają w sobie itemy. Można natknąć się na skrzynki okaleczające, zatruwające, teleportujące A nawet czyszczące eq i zabijające. Sloty- na razie mało- bo tylko 20 ale jeżeli serwer się rozwinie- zapewniam że będzie więcej.Parkour'y na razie tylko kilka- czym trudniejszy tym większa nagroda. Jak będą działały eventy? 1-2 małe codziennie(zależy od ilości osób na serwerze) i 1 gigantyczny co tydzień. Survival games? jakieś minigame? hmm pomyślę, może będzie ale najpierw serwer musi się rozwinąć- nie ma sensu robienia sg dla 3-6 osób.Na serwerze może będą mosty, drzwi, bramy itp. (falsebook) jednak czekam na wasze opinie o tym.

uFf trochę się rozpisałem- piszcie co o tym myślicie.

Opublikowano

a więc co?

skyblocków wiele, pvp od zaj*****a, a survival+gildie już nie wspomnę. nie na modach bo się ludziom nie chce ściągać launchera, kwadratowa masakra? pFf marne... survival? z tego nie ma zysku, hardcore? nie dość że ich dużo to w dodatku nikt nie chce na nich grać. minigames? hahahahahhah komu się chce nawalać w jakieś minigry cały czas? thewalls? żal. apokalipsa zombie? nieee to musi być na modach jak porządne. i co zostało? no właśnie a freebuild jest dużo ALE jeszcze z takim dosyć porządnym to się nie spotkałem.Kiedyś to freebuildów porządnych było dużo ale sie porozpadały poprzez ,,Nowości" na nie wprowadzane a ja chciałbym załorzyć porządny freebuild oldschool z kilkoma nowościami, które usprawnią grę. No chyba że serwer ekonomiczy to mogę jeszcze pomyśleć ale zagralibyście na takim ekonomicznym?

Opublikowano

@up mało jest serwerów Rpg Fantasy, więc jeśli umiesz ładnie budować, pisać pluginy i masz dobry pomysł, to zrób najlepiej taki serwer.

e78af1e09121015a74fd8f502d1985b2.jpg

Nie rozumiem, mogłem urodzić się w Śródziemiu, Rivii, Skyrim. Mogłem dostać list z hogwartu, a jestem sobie w jakiejś tam Polsce, w której nawet nie mogę nikogo porządnie pieprznąć fireballem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...