Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Przeskok o dwie dywizje

k1nx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jestem obecnie w silver 5 , posiadam 79pkt. Słyszałem , że jeśli się ma zawyżone mmr to można przeskoczyć o dwie dywizje( w tym przypadku z s5 do s3). Czy duże mam szanse jeśli obecnie posiadam 100 wygranych i 86 przegranych w soloq?

Opublikowano

Jeżeli jesteś S5 i grasz z G3-G2 to masz zawyżone, wtedy spokojnie przeskoczysz o dwie.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Ja bylem braz 5 (niestety kuzyn gral na moim koncie ranedy). Milamem okolo 3 wygrane i 9 przegranych.

Ostatnio wzielem sie za rankedy, wygralem chyba 4 pod rzad, mialem ze musze 2 z 3 wygrac. Wygralem te 2 ranki i dalo mnie od razu do braz 3.

Takze nie wiem jak to jest z tym skakaniem o 2 dywizje.

d5bkqz6-65cc8f5d-0cd6-44e8-8ee9-57967e50

Opublikowano

Podałeś swoje win/lose, jednak na podstawie tego nie mogę określić czy twoje obecne MMR jest niskie lub wysokie. Możliwość przeskoczenia o 2 dywizje istnieje i szanse na to masz.

Opublikowano

wysokie mmr jest wtedy kiedy masz 20 więcej winów niż losów, tak mi się wydaję.

HAhahaHAHahAhAHhahAhAhaHAHa, lepiej się nie wypowiadaj jak nie masz nic mądrego do powiedzenia. Kiedyś jak się jeszcze wspinałem do Diamentu 1 mimo że miałem 100 wygranych więcej niż porażek to awansowałem o 1 dywizję. Wszystko zależy od MMR a MMR jest w małym stopniu zależne od W/L Ratio, zależy też na jakich grasz przeciwników.

Opublikowano

Dzisaij grałem w enemy z gold 3 i gold 5 , a tak to zazwyczaj dostaję do teamu s2/3 , więc myślę , że jakaś szansa jest

Opublikowano

Otoz misiak odpowiem Ci tak.. Mnie sie udalo przeskoczyc z silver 4 na silver 2. Nie wiem jak, nie wiem dlaczego. Moj nick to Jadekus.

FyvzeeY.png

Opublikowano

powiem ci moją sytuację.

Wbiłem do Silver V...

Nie przegrałem tam żadnego rankeda (nawet w promocji)

Po wygranej promocji przeniosło mnie z V do III :)

W skrócie:

Musisz wygrać wszystko w jakiejś dywizji (nawet promocję), że przeniosło cię o 2dywizje wyżej,

Kapi757_eune_92_3_nozg.png

Opublikowano

Ja mialem tak gold 5-gold 3-gold 1 z tych wszystkich meczy przegralem moze z 2? Przede wszystkim musi Ci w tej chwili dodawac po +25, po drugie musisz za pierwszy razem wygrac walke o dywizje i to znaczaco(2/0). Jest wtedy 100% szansy ze Cie przerzuci o 2dywizjie.

sstwc.jpg

Opublikowano

wysokie mmr jest wtedy kiedy masz 20 więcej winów niż losów, tak mi się wydaję.

xDDD

ja mam 50 win więcej i idzie mi 10pkt za win xDDD

wszystko zależy od mmr

najłatwiej jest zobczyć swoje mmr na podstawie przeciwników. załóżmy że jesteś w bronze 3 a w enmy teamie masz same silver 3-5

oznacza to że mimo iż jesteś w tym bronzie, to twoje elo jest w części równe z tymi rywalami. wtedy możesz awansować, lecz na podstawie info jakie nam podaleś bym na to nir liczył

Pomogłem? Daj like a odwdzięczę się (jeśli nie dam do 24h możesz pisać PW)

r4bv.png

Opublikowano

Wiesz ja mam 20 więcej winów od porażek, dostaje w silver 4 po 29-25 lp a w silver5 miałem to samo, mimo to nie przeskoczyłem o 2 dywizje.

Opublikowano

Już wyjaśniam wątek, nie przenosi 2 dywizje wyżej jeżeli ktoś ma tkz. wysoki MMR, przeniesienie takiej osoby jest możliwe tylko wtedy kiedy dołączył niedawno do ligi, czyli przeszedł z brązu do srebra i ma taka gwiazdkę to wtedy istnieje przejście np. z golda 5 do 3 a jeśli sie pospieszysz i będziesz miał dalej gwizdkę to z 3 do 1 (gwiazdka znika od ilości rozegranych gier)

Opublikowano

Aczkolwiek imo teraz nie masz takiej szansy.

O dwie dywizji dostaje sie promocje jeśli w obecnej dywizji przegrałeś tylko raz lub w ogóle innej sytuacji nie ma :0

1. Jest szansa bo właśnie dostałem się z silver 4 do silver 2 grając promote w S4.

2. Nie sprawdziło się, grałem bodajże 3 próby do promote i przy okazji jeszcze straciłem kilka pkt i musiałem je nadrobić a i tak o te 2 dywizje wskoczyłem.

Możliwe, że spowodowane jest to właśnie tym, że grasz z ludźmi z wyższych dywizji (przeciwny team) bo właśnie u mnie przewinęło się kilka goldów i platyn 5 :)

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...