Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny ban na sampie.

Metin2Woj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio dostałem bana na serwerze samp. Zauważyłem że nie jest to ban na ip, bo nawet po jego zmianie nie mogę wejść.

Nie jest to też ban na zakres, bo mogę wejść z RakSAMPClient. Serwer musi pobierać od gry jakieś dane których RakSAMPClient nie wysyła. Nie mam pojęcia jakie to dane, ale serwer rozpoznaje po nich mój pc(musi to być coś podobnego jak ban na cfg w cs).

Robiłem reinstal gta i sampa lecz to nie pomaga.

Chat po wejściu z normalnego sampa:

SA-MP 0.3x Started
Connecting to 178.32.95.139:7777
Connected. Joining the game...
Server closed the connection.

Chat po wejściu z raksampclient:

[20:15:58.812] Connecting to 178.32.95.139:7777
[20:15:59.296] Connected. Joining the game...
[20:15:59.390] [CMSG] {A8DC30}|{FFFFFF}MTR{A8DC30}| Gracz {FFFFFF}aaaxxx (17){A8DC30}dołączył/a do gry{A8DC30}.
[20:15:59.390] Connected to |modern-servers.pl| Truck, RolePlay

kiedy mam już zalogowanego na serwerze raksampclient widzę chat.

kiedy ktoś wchodzi na serwer pojawia się:

[czas] [CMSG] {A8DC30}|{FFFFFF}MTR{A8DC30}| Gracz {FFFFFF}Nick (ID){A8DC30}dołączył/a do gry{A8DC30}.

np.

[20:15:59.390] [CMSG] {A8DC30}|{FFFFFF}MTR{A8DC30}| Gracz {FFFFFF}aaaxxx (17){A8DC30}dołączył/a do gry{A8DC30}.

natomiast kiedy ja wchodzę na serwer pojawia się:

[czas] [CMSG] {A8DC30}|{FFFFFF}MTR{A8DC30}| Gracz {FFFFFF} (ID){A8DC30}dołączył/a do gry{A8DC30}.

np.

[20:26:47.468] [CMSG] {A8DC30}|{FFFFFF}MTR{A8DC30}| Gracz {FFFFFF} (19){A8DC30}dołączył/a do gry{A8DC30}.

Z jakiegoś powodu nie pokazuje mojego nicku, ale serwer przydziela mi id. Na sampie zaraz po nawiązaniu połączenia serwer zamyka je. Przy połączeniu z RakSAMPClient, serwer nie robi tego. Serwer musi pobierać jakieś stałe dane z mojego pc. Proszę o pomoc. Reinstall systemu nie wchodzi w grę.

@edit

Rozwiązałem problem częściowo. Mogę wejść na serwer jeśli utworzę nowego użytkownika w systemie (Windows XP). Jednak ta opcja nie zadowala mnie w 100%. Pobiera dane przypisane danemu użytkownikowi w systemie. Jeśli ktoś mógłby zrobić listę co pobiera (np. z rejestru) niech ją napisze a ja będę sprawdzał czy to o te dane chodzi. Natomiast jeżeli pobiera samą nazwę użytkownika (w co wątpię) to chyba nie ma innej opcji.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Spróbuj oczyścić komputer programem CCleaner, może to w czymś ci pomoże :)

Najlepiej by było gdybyś, napisał o tym do Head-Administracji albo Administracji o swoim problemie, sprawdź czy występuje on tylko na tym serwie czy również na innych.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...