Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Launcher Minecraft 1.6.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka, wyskakują mi jakieś błędy nie wiem czemu xD

Imports System.Net
Imports System.Net.Sockets
Imports System.Diagnostics

'Główny punkt launchera'

Private Sub FastStart(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        'Dim`s'
        Dim StartMC As String
        Dim LoginMC As String
        'Komendy'
        StartMC = "javaw -Xmx1024m -Djava.library.path=%APPDATA%\.mcvrozax\versions\natives -cp %APPDATA%/.mcvrozax/libraries/net/sf/jopt-simple/jopt-simple/4.5/jopt-simple-4.5.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/codecjorbis/20101023/codecjorbis-20101023.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/codecwav/20101023/codecwav-20101023.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/libraryjavasound/20101123/libraryjavasound-20101123.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/librarylwjglopenal/20100824/librarylwjglopenal-20100824.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/soundsystem/20120107/soundsystem-20120107.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/lwjgl/lwjgl/lwjgl/2.9.0/lwjgl-2.9.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/lwjgl/lwjgl/lwjgl_util/2.9.0/lwjgl_util-2.9.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/argo/argo/2.25_fixed/argo-2.25_fixed.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/bouncycastle/bcprov-jdk15on/1.47/bcprov-jdk15on-1.47.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/google/guava/guava/14.0/guava-14.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/apache/commons/commons-lang3/3.1/commons-lang3-3.1.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/commons-io/commons-io/2.4/commons-io-2.4.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/net/java/jinput/jinput/2.0.5/jinput-2.0.5.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/net/java/jutils/jutils/1.0.0/jutils-1.0.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/google/code/gson/gson/2.2.2/gson-2.2.2.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/versions/1.6.2/1.6.2.jar net.minecraft.client.main.Main --session SessionID --version 1.6.2 --gameDir %APPDATA%/.mcvrozax --assetsDir %APPDATA%/.mcvrozax/assets "
        LoginMC = "--username=" & TextBox1.Text
        'START!!!'
        Shell("cmd.exe /c" & StartMC & LoginMC)
    End Sub

'App Update'

Private Sub UpdaterAPP(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles UpAPP.Click
        Try
            Dim File As String = Application.StartupPath & "version.txt"
            Dim MyVer As String = My.Application.Info.Version.ToString
            My.Application.Info.Version.ToString()
            If My.Computer.FileSystem.FileExists(File) Then
                My.Computer.FileSystem.DeleteFile(File)
            End If
            My.Computer.Network.DownloadFile("http://wasza_strona.pl/version.txt", File)
            Dim LastVer As String = My.Computer.FileSystem.ReadAllText(File)
            If Not MyVer = LastVer Then
                MsgBox("Aktualizacja Dostępna")
                My.Computer.Network.DownloadFile("http://wasza_strona.pl/Mnazwa waszego launchera.exe", "LauncherByME.exe")
                Rename("LauncherByME.exe", "LauncherByMEv2.0.exe")
                MsgBox("Została Pobrana Nowa Wersja Programu, nowa wersja została uruchomiona")
                Shell("LauncherByMEv2.0.exe")
            Else
                MsgBox("Posiadasz najnowszą wersję programu")
            End If
        Catch
            MsgBox("Błąd Podczas Łączenia Z Serwerem")
        End Try
    End Sub

End Class 

Pisze że błąd wyskakuje tutaj: Handles UpAPP.Click

Opublikowano

siemka, wyskakują mi jakieś błędy nie wiem czemu xD

Imports System.Net
Imports System.Net.Sockets
Imports System.Diagnostics

'Główny punkt launchera'

Private Sub FastStart(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        'Dim`s'
        Dim StartMC As String
        Dim LoginMC As String
        'Komendy'
        StartMC = "javaw -Xmx1024m -Djava.library.path=%APPDATA%\.mcvrozax\versions\natives -cp %APPDATA%/.mcvrozax/libraries/net/sf/jopt-simple/jopt-simple/4.5/jopt-simple-4.5.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/codecjorbis/20101023/codecjorbis-20101023.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/codecwav/20101023/codecwav-20101023.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/libraryjavasound/20101123/libraryjavasound-20101123.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/librarylwjglopenal/20100824/librarylwjglopenal-20100824.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/soundsystem/20120107/soundsystem-20120107.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/lwjgl/lwjgl/lwjgl/2.9.0/lwjgl-2.9.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/lwjgl/lwjgl/lwjgl_util/2.9.0/lwjgl_util-2.9.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/argo/argo/2.25_fixed/argo-2.25_fixed.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/bouncycastle/bcprov-jdk15on/1.47/bcprov-jdk15on-1.47.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/google/guava/guava/14.0/guava-14.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/apache/commons/commons-lang3/3.1/commons-lang3-3.1.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/commons-io/commons-io/2.4/commons-io-2.4.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/net/java/jinput/jinput/2.0.5/jinput-2.0.5.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/net/java/jutils/jutils/1.0.0/jutils-1.0.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/google/code/gson/gson/2.2.2/gson-2.2.2.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/versions/1.6.2/1.6.2.jar net.minecraft.client.main.Main --session SessionID --version 1.6.2 --gameDir %APPDATA%/.mcvrozax --assetsDir %APPDATA%/.mcvrozax/assets "
        LoginMC = "--username=" & TextBox1.Text
        'START!!!'
        Shell("cmd.exe /c" & StartMC & LoginMC)
    End Sub

'App Update'

Private Sub UpdaterAPP(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles UpAPP.Click
        Try
            Dim File As String = Application.StartupPath & "version.txt"
            Dim MyVer As String = My.Application.Info.Version.ToString
            My.Application.Info.Version.ToString()
            If My.Computer.FileSystem.FileExists(File) Then
                My.Computer.FileSystem.DeleteFile(File)
            End If
            Dim LastVer As String = My.Computer.FileSystem.ReadAllText(File)
            If Not MyVer = LastVer Then
                MsgBox("Aktualizacja Dostępna")
                My.Computer.Network.DownloadFile("http://wasza_strona.pl/Mnazwa waszego launchera.exe", "LauncherByME.exe")
                Rename("LauncherByME.exe", "LauncherByMEv2.0.exe")
                MsgBox("Została Pobrana Nowa Wersja Programu, nowa wersja została uruchomiona")
                Shell("LauncherByMEv2.0.exe")
            Else
                MsgBox("Posiadasz najnowszą wersję programu")
            End If
        Catch
            MsgBox("Błąd Podczas Łączenia Z Serwerem")
        End Try
    End Sub

End Class 

Pisze że błąd wyskakuje tutaj: Handles UpAPP.Click

a czasem nie zmieniłes cos w (name)

Opublikowano

Czy pozmieniales wasza stronka itp na swoje dane? czyli na swoja strone na swoj launcher ? Czy odpalasz program z takim kodem jaki podałeś?

Opublikowano

Czy pozmieniales wasza stronka itp na swoje dane? czyli na swoja strone na swoj launcher ? Czy odpalasz program z takim kodem jaki podałeś?

Ja nie odpalam programu....

Podczas kompilacji wyskakuje error i jak klikam na niego 2 razy to przenosi do UpAPP.Click

//E

Nie podmieniłem tych nazw

A i jeszcze jedno, co musi być w pliku version.txt ???

Opublikowano

A i jeszcze jedno, co musi być w pliku version.txt ???

Hahahah, sama nazwa mówi za siebie a ty jeszcze takie pytanie zadajesz o.O

Możesz tam wpisać co chcesz, ważne żeby ten plik był w odpowiednim folderze i żebyś podał prawdłowy link do aktualnej wersji tego pliku na serwerze co wrzucisz.

Przykłady:

W aktualnym pliku version.txt na serwerze co do niego podasz linka pisze "1.0.0" a u ciebie na komputerze w nim pisze"0.5.1 Beta"

Wtedy gotowiec launchera, z którego korzystasz pobierze aktualizacje.

Na serwerze pisze w tym pliku "1.0.0" a u ciebie na komputerze też "1.0.0"

Wtedy launcher nie pobierze aktualizacji. Proste?

Opublikowano

Kup sobie Premium

Japierdole....

Kolejny nabijacz postów, posłuchaj cieciu. Mam premium chcesz to ci nick podam. Chce launcher do serwera z modami...

//E

Ale bez autoupdatera to sobie moge sam zrobić ja chcę z Auto Updaterem

Opublikowano

To

UpAPP.Click

Musisz zmienić na nazwę buttona na który klikasz aby ci uptade zrobił Np.

Button1 odpowiada za update czyli zmieniasz to:

UpAPP.Click

Na to:

Button1.Click

Sorry za błędy!

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Opublikowano

2x @up

Kopia mojej odpowiedzi, nabijanie postów. Byłem pierwszy (2 września a ty dwa dni później napisałeś to samo)

//EDIT: Zamień to UpAPP.Click na to Button1.Click

3x @up:

//E

Ale bez autoupdatera to sobie moge sam zrobić ja chcę z Auto Updaterem

Jak niby "umiesz" samemu napisać bez autoupdatera to dlaczego korzystasz z gotowca?

@NikeIgorNike

Działa? Dasz chociaż lajka? :D

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Sprawdź przycisk który odpowiada za aktualizacje wejdź w jego właściwości i zmień w wartości (name): Button1 na (name): UpAPP
==================================================================================================
Screeny:

==================================================================================================

1390571851-U668703.png

1390571896-U668703.png

Myślę że pomogłem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...