Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki Pc gdzie i za ile kupic/złożyć etc.

.Mat3K.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim ostatni przymierzam się od zakupu nowego pc mój ma już 7 lat i przyszła pora na zmianę .

I teraz mam pytanie gdzie kupić pc ?

za ile złożę/kupię jakis przyzwoity pc do gier :)

1374642900-U336505.png

by Jakim08

Opublikowano

za 3000zł

wszystko na ultra w full HD

za 1500

full hd niskie albo średnie(ew wysokie)

Mówię tu o nowych grach

Kupować na techplanet/morele my ci coś złożymy

graphic.png

Opublikowano

Gigabyte GA-B75-D3V Intel B75 LGA1155 (PCIE/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3) - 258.00 zł Intel Core i5 3570 LGA1155 BOX - 840 zł Gigabyte GeForce GTX760 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver.OC) - 1003.00 zł Goodram DDR3 4GB 1333MHz CL9 - 125.00 zł Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002) - 206.00 zł Liteon nagrywarka DVD iHAS124-04 czarny/wewnętrzna OEM - 71.00 zł SilentiumPC Deus G1 500W - 186.00 zł SilentiumPC Brutus M23 Pure Black - 149.00

Coś takiego ale znowu mi się tak rozwaliło, nie wiem czy u was też tak widać ale u mnie na fonie trochę nie tak

Opublikowano

Proszę :

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77985&s=50390&s=77608&s=77563&s=73501&s=77392&s=78214&s=63363

Oparty na nowej generacji procesorów Haswell.

- Wydajna 4 rdzenowa i5

- pełnowymiarowa płyta ATX

- Przewiewna obudowa z dobrym ułożeniem kabli ( posiada dobrej jakości filtry przez co nie trzeba co chwilę czyścić komputera )

- szybki dysk

- 8GB pamięci ( wystarczy na lata )

- wydajna grafika od palita ( wszystkie gierki FHD, ultra )

- Solidny zasilacz ( prawdziwe 500W, dobre zabezpieczenia )

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Jeszcze jakieś propozycje ?!

Na ile lat wystarczy taki pc (chodzi o gry najnowsze) ?

Możecie złożyć 3k+ jeżeli jestcoś troche droższego a o niebo lepszego ;)

na tym techplanet dają jakiś system czy trzeba samemu dokupić ?

1374642900-U336505.png

by Jakim08

Opublikowano

System można też u nich kupić lecz jest to wydatek 320zł.

Spokojnie powinien utrzymać każdą grę przez następne 5 lat

Można by ramy wymienić na mocniejsze 1600Mhz i jeżeli będzie podkręcany procesor to wziąć i5-4670k, wybrana obudowa jest niedostępna więz można ew zamienić z Gladius M40 mam ją sam na 2 pc i polecam, ma system auto regulacji wiatraków obudowy i bardzo dużo miejsca, wykręcane śledzie i filtry przeciw kurzowe

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Dyski ssd teraz to podstawa, wes przynajmniej 64 gb na system.

Wybierz haswelle, najlepiej 4570

Kartę graficzną: gtx 760 od gigabyte, z chldozeniem windforce, po oc prezentuje sie dobrze

Zasilacz: Deus m1 550 W

MOBO: msi z 85 wystarczy

ram 2x 4096 ( 2 kosci ) crucial l9

Opublikowano

Nie wiem jak to jest z towarami na techplanet, czy na zamówienie przywiozą, czy też trzeba czekać aż samo przyjdzie, ale m23 to mniej więcej to samo co m40 bez paru bajerów, więc według mnie nie opłaca się 50zł dopłacać,ale zrobisz jak będziesz chciał. Pamięć to już jak chcesz, ale różnicy i tak nie odczujesz, a co do procesora to licz się z tym, że płytka z87-g43 kosztuje 400zł + chłodzenie 120, a do gier zwykła 4670 jest aż nadto.

@UP.

SSD to zbędny wydatek, 4670 jest wydajniejszy ( nie dużo, ale zawsze ), gigabyte czy ta jetstream to prawie to samo, co do zasilacza to można, ale wolę doradzać coś dokładnie sprawdzone, a problemu z kablami w obudowie i tak nie będzie miał. ( żeby uniknąć kłótni, nie mówię, że ten deus m1 jest zły, ale g1 jest dłużej na rynku i po prostu pewniejszy. )

PS.

Za system nie musisz płacić po 350zł, wystarczy, że pójdziesz do sklepu komputerowego i ci wgrają za 50-70zł. ( nie zapomnij powiedzieć, że chcesz 64 bitową wersje ).

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Tak składają, lecz ich złożenie nie jest "super". Wszystkie kable od zasilacza są na wierzchu i karta graficzna nie jest włożona tylko przychodzi osobno. Jeżeli umiesz lu ktoś z rodziny umie złożyć pc to lepiej nie brać składania bo nie robią tego za dobrze i tak w domu będziesz musiał włożyć grafike sam "do środka"

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Po wpisaniu kodu promocyjnego mpcforum (którego nie testowałem, nie mam pewności, że działa) testowanie powinno być za darmo. W tej ofercie znajduje się również cable menagement.

I tak warto samemu poskładać. Największy fun jest :D

Opublikowano

Tak składają, lecz ich złożenie nie jest "super". Wszystkie kable od zasilacza są na wierzchu i karta graficzna nie jest włożona tylko przychodzi osobno. Jeżeli umiesz lu ktoś z rodziny umie złożyć pc to lepiej nie brać składania bo nie robią tego za dobrze i tak w domu będziesz musiał włożyć grafike sam "do środka"

dobrze składają, nie są na wierzchu, są spięte ;)

Opublikowano

dobrze składają, nie są na wierzchu, są spięte ;)

Spięte powiadasz :)

Na YT jest osoba co przedstawiła w jaki sposób jest złożony komputer przez techplanet i po obejrzeniu całego wideo zdziwił byś sie

To jedna z klatek tego filmu

oh6iQLa.jpg

Kable są tak upchane że nie wiadomo jak włożyć kartę graficzną i dysk jest zamontowany u góry a nie przy front fan.

Nie umiejąc składać PC wolał bym to zrobić sam z poradnikiem niż im to zlecać ;)

Takie moje zdanie

Jakby ktoś chciał moge podesłać link do filmu

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Potrafią składać, tylko im się nie chce.Wpiszesz ten kod promocyjny mpcforum i teoretycznie powinieneś mieć ułożone kable (jest w pakiecie testowania).

Zresztą czego można oczekiwać za złotówkę ? Chyba nie 5 godzin roboty.

Opublikowano

Zestaw Skary jest dobry w tym budżecie, można by na siłę upchać 770'tkę ale trzeba by ciąć na wszystkim

A ile więcej by to wyniosło bez cięcia na wszystkim ?

1374642900-U336505.png

by Jakim08

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...