Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie zainteresowania ?

Corydoras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim .

Jakie macie zainteresowania, hobby ?

Moim głównym hobby jest motoryzacja, dzięki motoryzacji połączyłem zarobek z przyjemnością, uwielbiam pracować przy samochodach. Od małego zawsze kręciły mnie takie samochody jak VW, Audi, Seat, Skoda i pomalutku spełniam swoje marzenia związane z tymi samochodami, głównie z VW.

Drugim zainteresowaniem jest akwarystyka, z początku gdy zaczynałem, nie nastawiłem się na zarobek i nawet nie myślałem, że po kilku latach będę miał cztery akwaria w tym jedno o poj. 450l.

Jak już pisałem, nie myślałem kompletnie o zarobku, lecz z czasem gdy człowiek nabrał doświadczenia, pomyślał, że przecież mogą mi się zwrócić ciężkie pieniądze które wpakowałem w sprzęt jaki i w ryby prosto z odłowów, po dwóch latach zwróciła mi się połowa zainwestowanych pieniędzy i ciągle zmniejszam tą kwotę. Więc ogólnie rzecz mówiąc jest wspaniale, podziwiam zajebist* zachowania, w domu stoją piękne akwaria, więc czego chcieć więcej ?

Zbieram również modele samochodów, głównie skupiam się na ww. modelach, lecz w mojej kolekcji znajdą się również inne samochody które darze sentymentem.

; *

Opublikowano

Lubię układać kostkę rubika. A co do takiego hobby, że tak powiem, z sensem (Niektórzy uznają "Jak on kur*a może to ułożyć?!) to zbieranie płyt (Albumów). Na chwilę obecną mam niespełna 11 sztuk, ale zbieram je od niedawna (Od tak mnie naszło).

Opublikowano

Ukladam kostki rubika na czas, tzw. Speedcubing. Szerzej sie tym zainteresowalem, zainspirowal mnie do tego kolega. Mój rekord w ulozeniu na czas, zwyklej koski rubika 3x3x3 to 30 sekund. To zaden wynik w porownaniu do rekordu swiata - 5 sekund. Niestety siedze jeszcze w metodzie lbl, ale po malu ucze sie zaawansowanej metody - fridrich. Do nauczenia mam tylko 120-140 algorytmow :-D

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Ukladam kostki rubika na czas, tzw. Speedcubing. Szerzej sie tym zainteresowalem, zainspirowal mnie do tego kolega. Mój rekord w ulozeniu na czas, zwyklej koski rubika 3x3x3 to 30 sekund. To zaden wynik w porownaniu do rekordu swiata - 5 sekund. Niestety siedze jeszcze w metodzie lbl, ale po malu ucze sie zaawansowanej metody - fridrich. Do nauczenia mam tylko 120-140 algorytmow :-D

Oll 50-60 PLL 20... Gdzie te 80-90 niby?

Opublikowano

Oll 50-60 PLL 20... Gdzie te 80-90 niby?

zapomniałeś o f2l

@edit

http://www.kostkarubika.org/kursy/fridrich/wstep/

fridrich ma 119 algorytmów do nauki, no fakt napisałem troche za dużo

1361453243-U739101.png

Opublikowano

@Up f2l i wzory? Pozdro. Ja umiem intuicyjny.

Jest i intyuicyjny i "algorytmowy", a ja wziąłem pod uwage maksymalną ilość algorytmów do nauczenia

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Algorytmów się nie ucz, bo wypadnie Ci sytuacja której się wzorem nie ogarnie dość szybko i będziesz po prostu w dupie. Algorytmowego F2L'a mało kto używa. Tebele algorytmów byś się musiał nauczyć.

@Edit. Chociaż z dobrej strony korzystasz ;x Ucz się intuicyjnego, dobrze Ci radzę. A co do OLL'i i PLL'i, ile umiesz? I których się uczysz? xD

Opublikowano

Algorytmów się nie ucz, bo wypadnie Ci sytuacja której się wzorem nie ogarnie dość szybko i będziesz po prostu w dupie. Algorytmowego F2L'a mało kto używa. Tebele algorytmów byś się musiał nauczyć.

@Edit. Chociaż z dobrej strony korzystasz ;x Ucz się intuicyjnego, dobrze Ci radzę. A co do OLL'i i PLL'i, ile umiesz? I których się uczysz? xD

na razie umiem tylko 2-look OLL i permutacje h. Niby umiem intuicyjnego, ale robie to tak wolno..

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Spokojnie, jak zaczniesz robić F2L'a, czas Ci spadnie nawet 2x, by potem zwiększyć się nawet 3 razy. Ja rekord mam 8.67, ale układam już prawie 2 lata. Permutacje to najpierw A i A' i U i U' się ucz. Potem jak chcesz. G sobie na koniec zostaw. A co do OLL'i, to 7 podstawowych i potem robisz resztę.

Opublikowano

Czasami lubię coś pokodzić w html oraz css'ie ale zawsze marzyłem żeby zostać kierowcą truck'a :P Spokój,Zwiedzanie świata itd. ;)

Opublikowano

Angielski - studiuję. Gry, minecraft głównie, gotowanie, horrory. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...