Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Note II vs S IV ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dostaje kolejnego iphone'a 32 gb z usa który idzie na sprzedaż (bo po co mi dwa) a są pewne rzeczy których iOS nie potrafi i wgl... więc... hajs się będzie wystarczająco za sprzedaż zgadzał żebym mógł albo to albo to kupić, jak myslicie co bedzie lepsze? względem ogólnie płynnosci systemu, zeby płynnie chodzil w normalnych czynnosciach jak i internet, żeby zasięg był dobry, i co najwazniejsze praca baterii, w sumie, s IV ma 2600 mAH ma ciut mniejszy lecz ostrzejszy ekran, a procesor z większym taktowaniem (może to ten sam, ale podkręcony, nie zwrocilem uwagi) Note II 3100mAH lecz większy ekran i ciut mniejsze taktowanie... który bardziej wytrzyma na baterii? nie oczekuje że będe non stop z telefonem w łapie i wytrzyma 2 dni, minimum od 8 rano naładowany na full bym odpiął, non stop do 15/16 miał włączone 3g(dane komórkowe, szkolnemu wifi nigdy nie zaufam, zawsze siedzi sporo darmozjadów) korzystał z facebooka przewaznie, czasem coś z neta chcial zryć, pograłbym troche i znajac mnie wysłał 1000 smsów, ogólnie pytam tutaj niż na forum.android.com.pl (czy jak to tam) bo tam zaraz bym został zgnojony ze nie uzylem opcji szukaj, usuneli by temat, a tam jak czytam że w jakiejś Xperii bateria trzyma 2 dni uzytkowania to mnie skręca ze smiechu, więc, troszke głupoty gadają. Samsung ze względu na to że ufam tej firmie, jest chyba liderem na rynku smartfonów obecnie, i robi konkretny sprzęt, ma wsparcie i coraz więcej akcesorii wychodzi na nie jak i ogólnie do androidów, i ważne że bateria jest wymienialna i można bez problemu wstawić większą/nową ew podłączyć do case chargera, bo ciezko o case charger do sony'ego jak i ogólnie o wyjmowalną baterie. jak wyjdzie ten android 4.3 to będzie tez raczej dla note'a 2 co nie? i co to jest ten samsung hub co widzialem ostatnio, to jest jak blink feed dla HTC?

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

No to tak, oba telefony mają stosunkowo długie życie baterii i są bardzo płynne.

Galaxy S4 jest trochę szybszy i płynniejszy i z tego co się orientuje to też dość długo trzyma. (Według Techradar.com do 10 godzin użytkowania non stop)

Krótko mówiąc oby dwa urządzenia wytrzymają Ci tyle ile potrzebujesz w ciągu dnia i bardzo prawdopodobne jest to, że jeszcze Ci coś zostanie.

Ja bym wziął S4, ponieważ jest nowszy, ma lepszy ekran, procesor i odświeżony interfejs Touchwiz'a z multum opcji.

Jeśli już kusi Cię na coś z serii Note, to warto poczekać kilka dni ponieważ 4 września pokaże się nowy Note III.

Samsung Hub, to coś podobnego do Google Play w stylizacji która przypomina Windows Phone.

Generalnie, możesz tam kupować filmy, książki, gry, muzyke itp.

Całkiem ciekawa aplikacja w której ceny nie zwalają z nóg.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

oki dzięki troche mi pomogłes, ogólnie note 2 mi się podoba względem tej pracy z rysikiem, większym ekranem (w sumie to tylko pół cala roznicy...) a ciekawa jaka bedzie cena note 3, jak do 3000 zl to ok :D

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...