Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra CookieZ by JachuPL

JachuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Część z Was powinna kojarzyć grę Cookie Clicker znajdującą się pod adresem

http://orteil.dashnet.org/cookieclicker/

Z braku pomysłów na nudę postanowiłem ją przepisać w języku Visual Basic. Oto, co powstało:

v.1.0.0.0

oxm87p.jpg

voroua.jpg

e5k0l6.jpg

v1.0.0.1

hhwgsz.jpg

v1.0.0.2

hzxvqk.jpg

v1.0.0.3

h3wzgi.jpg

Gra jest na wczesnym etapie rozwoju. Chcę dodać parę rzeczy do niej i dać ją Wam do przetestowania, a może nawet i przerobienia ;)
Sam pomysł na grę nie jest mój, należy on do Orteil. Poza tym, cała reszta należy do mnie. Wszystkie algorytmy pisałem sam w oparciu o swoją własną wiedzę.

Changelog

v1.0.0.0 - Powstanie projektu.
v1.0.0.1 - Ulepszenie systemu osiągnięć. Dodanie "efektywności" jednostki [rzutuje na ilość produkowanych ciastek przez 1 jednostkę]. Punkty do efektywności będzie można zdobyć wypełniając osiągnięcia lub przeprowadzając badania jednostek.

v1.0.0.2 - Dodanie skrótów klawiszowych - Ctrl+S zapisuje grę, Ctrl+O wczytuje, Ctrl+N tworzy nową grę.

v1.0.0.3 - Wstępne ukończenie systemu osiągnięć. Dodanie ikonki w Tray'u, z której bezpośrednio można zapisać, wczytać lub wyłączyć grę.

Listę osiągnięć będę aktualizował. Planuję dodać grafikę reprezentującą poszczególne jednostki produkujące ciastka. Masz jakieś pytania lub sugestie? Wal śmiało pod spodem ;)

57199140501148694665.png

Opublikowano

Gra za*ebista :) Tylko mam wątpliwości, że to twoje. Czemu akurat gra w języku ang?

4455415860.png

lenovo

2.4GHz / 710M / 4GB / 1TB

Opublikowano

Nie chce nic mówić ale zapomniałeś dodać downloadu do gry, ale co tam o.O

MixxxMaster, dnia 02 Wrze 2013 - 15:58, napisał:

Gra za*ebista [:)] Tylko mam wątpliwości, że to twoje. Czemu akurat gra w języku ang?

Omg, to nie jego tylko wzorował sie na tym..

Opublikowano

Pomysł dobry, gierka dobra "na stresa". Ciekaw jestem jak wykonanie będzie dokładnie zrobione i mam nadzieję, że lepiej niż 90% projektów na mpc w tym dziale.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Gra za*ebista :) Tylko mam wątpliwości, że to twoje. Czemu akurat gra w języku ang?

facepalm. Najpierw przeczytaj ze zrozumieniem temat a potem się wypowiadaj

Jakbyś ogarnął grafikę do tego to byłoby spoko.

Z ciekawości spytam. Wziąłeś pod uwagę to, że ilość ciasteczek później znacznie wykracza poza int? Jakiego typu użyłeś do przechowywania ilości w tej grze? Mam nadzieję, że użyłeś jakiegoś BigDecimal czy coś.

Opublikowano

Jakbyś ogarnął grafikę do tego to byłoby spoko.

Z ciekawości spytam. Wziąłeś pod uwagę to, że ilość ciasteczek później znacznie wykracza poza int? Jakiego typu użyłeś do przechowywania ilości w tej grze? Mam nadzieję, że użyłeś jakiegoś BigDecimal czy coś.

Grafiką się nie zajmuję, dlatego postaram się skontaktować z twórcą gry, by dostać zgodę na użycie oficjalnej.

Tak, uwzględniłem to. Używam ULong, póki co ;)

Pomysł dobry, gierka dobra "na stresa". Ciekaw jestem jak wykonanie będzie dokładnie zrobione i mam nadzieję, że lepiej niż 90% projektów na mpc w tym dziale.

Staram się rozwinąć projekt maksymalnie, na tyle na ile potrafię. To nie będzie żywa kopia gry, którą znacie, tylko moja hmmm... interpretacja? To chyba dobre słowo :)

Co do tego, że nie ma linku do downloadu - chcę to najpierw rozwinąć do jakiegoś określonego stopnia, potem to udostępnię :)

Na tę chwilę wygląda to tak

hhwgsz.jpg

57199140501148694665.png

Opublikowano

Mmm, masz ode mnie + za ambicje :) Spodziewam się że to będzie naprawdę fajne, tylko nie zgap wszystkiego :D

oczywiście, że nie będzie to żywa kopia tego, co widzicie na stronie :) na razie próbuję usprawnić algorytm i zaimplementować swoje własne pomysły. A tymczasem zapraszam do zapoznania się z nową wersją 1.0.0.3 ;) Listę update'ów znajdziecie w Changelogu. Jak już wspominałem wcześniej, zamierzam teraz rozpocząć pracę nad systemem sprawności jednostki. Więcej szczegółów już niedługo.

57199140501148694665.png

Opublikowano

Hmm, fajnie by było jakbyś wymyślił jakiś ładny interfejs, więcej opcji, może jakieś dźwięki (?), więcej lokacji/osob które tworzą ciasteka (Może jakieś małe dziewczynki które sprzedają ciastka? :D) Oczywiście wszystko zależy od twojej wyobraźni, czekam na efekt końcowy :))

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Docz

Grafiką się nie zajmuję, dlatego postaram się skontaktować z twórcą gry, by dostać zgodę na użycie oficjalnej.
Tak, uwzględniłem to. Używam ULong, póki co ;)
 Staram się rozwinąć projekt maksymalnie, na tyle na ile potrafię. To nie będzie żywa kopia gry, którą znacie, tylko moja hmmm... interpretacja? To chyba dobre słowo :)

Co do tego, że nie ma linku do downloadu - chcę to najpierw rozwinąć do jakiegoś określonego stopnia, potem to udostępnię :)

Na tę chwilę wygląda to tak
hhwgsz.jpg

Doczekam się kiedyś tej gry?

sell klucze aktywacyjne cs go za psc i skiny 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...