Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Rafy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, czy opłaca się grać na rafach w wow'a ? Tzn.Czy rafy działają dobrze ? Oglądałem aukcje na allegro i nikt nie daje 100% gwarancji, że nie usuną nam rafa. Natomiast jest napisane, że jeśli raf zostanie usunięty za 1 razem, naprawiają go np. tu ;

To jest ukryta treść, proszę

Nie gram w wow'a, kiedyś grałem, ale na priwie.Teraz zamierzam sobie kupić jakąś grę i myślę o wowie.

Może ktoś z Was korzysta z tego ? Jeśli tak to niech napisze czy rafy są usuwane.

Edytowane przez RMCF1902

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Blizzard wprowadził jakiś czas temu, restrykcyjną politykę odnośnie RAF. Bodajże kupowanie RAF jest nielegalne i bany lecą za to.

Opublikowano

Ja kiedyś korzystałem . Wyglądało to tak że jak usuną Ci rafa to sprzedawca dawał Ci drugiego którego już napewno nie usuną . A teraz wprowadzili coś takiego że jest 30 % że Ci nie usuną rafa ( rozmawiałem ze sprzedawcą ) i dlatego już nigdzie nie ma gwarancji , a jak jest to najczęściej za to bany lecą .

1377430129-U769346.png
Opublikowano (edytowane)

Blizzard wprowadził jakiś czas temu, restrykcyjną politykę odnośnie RAF. Bodajże kupowanie RAF jest nielegalne i bany lecą za to.

Ja kiedyś korzystałem . Wyglądało to tak że jak usuną Ci rafa to sprzedawca dawał Ci drugiego którego już napewno nie usuną . A teraz wprowadzili coś takiego że jest 30 % że Ci nie usuną rafa ( rozmawiałem ze sprzedawcą ) i dlatego już nigdzie nie ma gwarancji , a jak jest to najczęściej za to bany lecą .

No to sobie nie pogram :C Dzięki za pomoc , ale gdy np. usuną nam rafa i sprzedawca wrzuci nam go jeszcze raz to szansa na usunięcie 2 rafa jest taka sama ?

Edytowane przez Mr.Cukier

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

E tam znacie się... za RaF'y nie mogę banować... Jak już coś to za takie coś jak Unfrozen, którego używacie przy "gwarancji". Teraz sprzedawcy mają nowy sposób na rafy bardziej "legalny i działający"

1373369406-U138092.png

Opublikowano (edytowane)

Banują , ponieważ niektóre firmy aktywują kradzionymi kodami .

E tam znacie się... za RaF'y nie mogę banować... Jak już coś to za takie coś jak Unfrozen, którego używacie przy "gwarancji". Teraz sprzedawcy mają nowy sposób na rafy bardziej "legalny i działający"

No to kupić grę czy nie ? Będą działały te rafy ? np.

Czym w ogóle różnią się ( np. ten od wczesniejszego ) ? No i jeszcze jedno pytanie : czy wszystkie battlechesty mają darmowe 30 dni gry ?

Edytowane przez Dektored
code

Opublikowano

Co do pierwszej aukcji to jest to normalny RaF na która masz gwarancję tylko na 3 dni . Druga aukcja też ma gwarancję , ale tylko jak raz Ci usuną . Battlechesty mają zawsze 30 dni gry , ale polecam nie kupować poniżej 35 zł .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Co do pierwszej aukcji to jest to normalny RaF na która masz gwarancję tylko na 3 dni . Druga aukcja też ma gwarancję , ale tylko jak raz Ci usuną . Battlechesty mają zawsze 30 dni gry , ale polecam nie kupować poniżej 35 zł .

Nie polecasz kupować poniżej 35 zł battlechesta czy rafa xD ? Bo jak to drugie to się nie opłaca bo pre-paid 80 zł za 2 miechy.

Opublikowano

Chodzi o battlechesta , ponieważ nieraz zdarzają się fałszywe kody za które blizzard Cie zbanuje . Polecam kupić na kontagier ( ja tam kupowałem cata ) . Szybka i miła obsługa , przelew przez internet zrobiłem to po 5 minutach kod dostałem na maila .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Chodzi o battlechesta , ponieważ nieraz zdarzają się fałszywe kody za które blizzard Cie zbanuje . Polecam kupić na kontagier ( ja tam kupowałem cata ) . Szybka i miła obsługa , przelew przez internet zrobiłem to po 5 minutach kod dostałem na maila .

Ok,dzięki. Gdy kupie tego battlechesta i przegram te 30 dni to muszę wtedy kupować te rafy(abonament) czy nie ma takiego obowiązku ? W ogóle wybiera się sposób przedłużania gry ? Bo słyszałem że jest jeszcze coś takiego jak subskrypcja ( miesięczny abonament ).

Opublikowano

Subskrypcja - coś jak prenumerata.

Rafa kup zanim Ci się skończy abonament, żeby nie używać Unfrozen Code

No dobra , dzięki , ale jak nie będę przedłużał czasu gry to nic się nie stanie(tzn. mogę kupować rafy kiedy tylko chcę ? np. kupuje w styczniu , luty nie gram , marzec unfrozen code , raf i spowrotem gram ) ?

Opublikowano

No dobra , dzięki , ale jak nie będę przedłużał czasu gry to nic się nie stanie(tzn. mogę kupować rafy kiedy tylko chcę ? np. kupuje w styczniu , luty nie gram , marzec unfrozen code , raf i spowrotem gram ) ?

Możesz. Ale używanie Unfrozen Code Ci nie polecam. Lepiej znajdź sobie jakiegoś sprzedawce, któremu wyślesz wcześniej rafa (ale nie zapłacisz), a on Ci go aktywuje po zapłacie np za miesiąc, dwa , osiem i wtedy nie muszisz unfrozen code używać

1373369406-U138092.png

Opublikowano (edytowane)

Super!To już wszystko wiem :) Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Like dla Was ;) Temat do kosza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżam z powodu takiego, iż niestety już nie można doładować gry poprzez RAF(Recruit a Friend). Blizzard bowiem wprowadził nowy system kasowania takich doładowań. na Allegro również aukcje poznikały.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Odświeżam z powodu takiego, iż niestety już nie można doładować gry poprzez RAF(Recruit a Friend). Blizzard bowiem wprowadził nowy system kasowania takich doładowań. na Allegro również aukcje poznikały.

poniekąd masz racje. Nowy system - nowe obejścia.

Nie wiem ile jest racji ale znajomy mówił mi, że już nowy sposób mają.

Wystarczy przeczekać "burzę"

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Ja na allegro widziałem nawet sposób na konta zarejestrowane np. w Polsce , ale po przejrzeniu komentarzy okazało się ze ludzie którzy kkupili dostali bana . Polacy i tak coś wymyśla , to tylko kwestia czasu

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Witam czy jak na allegro kupilem rafa za 15 zl z mozliwoscia jednego usuniecia ,ale po 2 dniach usuneli mi tego rafa i wykorzystalem te jedne usuniecie i znowu za 2 dni usuneli mi rafa czyli zaplacilem za 4 dni gry 15 zl . Pytanie brzmi ,czy moge odstapic od umowy i dostac wzrot pieniedzy ?

xxx

Opublikowano

Ty powiesz, że zakupiłeś 30dni gry. On, że kupiłeś wiedząc o możliwości usunięcia. - teraz szukaj kto ma racje.

Od razu o 15zł idź załóż sprawę w sądzie.

to nie forum prawnicze

1373369406-U138092.png

Opublikowano (edytowane)

Witam czy jak na allegro kupilem rafa za 15 zl z mozliwoscia jednego usuniecia ,ale po 2 dniach usuneli mi tego rafa i wykorzystalem te jedne usuniecie i znowu za 2 dni usuneli mi rafa czyli zaplacilem za 4 dni gry 15 zl . Pytanie brzmi ,czy moge odstapic od umowy i dostac wzrot pieniedzy ?

http://allegro.pl/wow-prepaid-raf-30-dni-1-usuniecie-najtaniej-i3483249960.html

Cytuje ( z aukcji ) : "JESLI USUNIE JEDNAK RAFA PO RAZ DRUGI GWARANCJA TEGO NIE OBEJMUJE I RAF PRZEPADA."

Proszę o zamknięcie tematu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...