Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Nie mozna się połączyć z serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Stworzyłem serwer na plikach by taki niesmialy. I koledzy mają problem z wejsciem na serwer. Zrobiłem tam w networking te ip. moje zwykłe z hamachi i ip z hamachi z .100. Wylaczam zapore i nadal nic. Jedyne co zauważyłem to po wpisaniu komendy /start wywala: "socket_tcp_bind: tcp_socket: Address already in use" wyłaczałem bez zapisywania virutal box'a, ale ciągle to wyskakuje.

Czy ten socket_tcp może być przyczyną tego, że koledzy nie mogą wbić? Dodatkowo po wejsciu do networking -> interfaces to za każdym razem znika mi to ip z .100 czy tak powinno być, czy powinno się zapisywać?

Proszę o pomoc!

Pozdrawiam

Edit: Czy ten adress already in use może to być wina plików?

Opublikowano

Sprawdź czy koledzy mają rooty z końcówką nrml. , czy masz wyłączoną zaporę ( mówisz że masz ) , porty ON ?

2YX6eTo.png

Opublikowano

Tak portmap zrobiony kropeczki swiecą się na zielono prócz 16000 i 25 (używam auto portmap), ale te porty które ja potrzebuję to wszystkie są zielone. Zapore też wyłączam, a co do root to wbijają przez kamer moda tam wpisują wszystko i sprawdzali po 2-3razy także to raczej nie jest problemem

Udało mi się odpalić nie wiem dokładnie jak ale mi się udało prawopodobnie było coś z portmap przeładowałem i działa! Temat mozna zamknąć!

Dzięki za pomoc pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...