Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak usunąć IE z Windows 7

Xawier22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chcialem sie pozbyc IE usunelem jakies pliki a teraz nie wiem jak je przwyrocic : / Chce tez odinstalowac ja i od nowa zainstalowac. Dacie ss jak to zrobic?

Opublikowano

ta, bo my jesteśmy wróżkami i wiemy jakie pliki usunąłes.

moze napisz co sie dzieje i jakie te pliki?...

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

ta, bo my jesteśmy wróżkami i wiemy jakie pliki usunąłes.

moze napisz co sie dzieje i jakie te pliki?...

nie mam pojecia jakie, byl folder ie i chcialem go calego usunac ale sie nie dalo

Opublikowano

skoro sie nei dalo to co za problem?

poza tym programy ususwa sie programami do tego stworzonymi, a nie poprzez ppm > usun inteligencie...

folder sie caly usunal czy jakies pliki zostaly?

Opublikowano

triple post zrobiles, przeczytaj regulamin.

mój komputer > odinstaluj lub zainstaluj programy >> internet explorer i odinstaluj, potem zainstaluj ponownie.. zreszta po co ci ie? to najgorsza przegladarka...

Opublikowano

triple post zrobiles, przeczytaj regulamin.

mój komputer > odinstaluj lub zainstaluj programy >> internet explorer i odinstaluj, potem zainstaluj ponownie.. zreszta po co ci ie? to najgorsza przegladarka...

stary ty myslisz? przeciez IE nie da sie tam odinstalowac omg.

Opublikowano

tfu, pomylka

wchodzisz w odinstaluj program > wyswietl zainstalowane aktualizacje > na dol zjezdzasz do sekcji windows update >> windows internet explorer i usuwasz

poza tym wykaz troche zaangażowania i uzyj mózgu, ewentualnie google a nie pytasz sie o takie bzdury

Opublikowano

Nie masz kompletnie pojęcia jak wywalić IE Nikodem....

IE jest składnikiem systemu Windows więc jest on nie jako jego częścią..... I nie znajdziemy go w żadnym dodań/ usuń programy czy też wywaleniem plików.

Trzeba zrobić tak.

Panel Sterowania -> dodaj usuń programy ( na środku mamy listę programów a po lewej pasek gdzie na górze tego paska mamy opcje " Dodaj lub usuń funkcje systemu Windows ) -> wyświetli nam się okienko w nim szukamy IE odznaczamy tickiem klikamy ok uruchamiamy komputer jeszcze raz i gotowe już nie ma IE.

Robimy wszystko tak samo jeśli będziemy chcieli IE mieć z powrotem.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

I co z tego? Skoro opcja, którą ja podałem jest szybsza łatwiejsza i nie mam pojęcia dlaczego ktoś zamieścił tam taką instrukcję.

Zapytaj się kogokolwiek to ma większą widzę na temat komputerów a nie tylko GOOGLE 100% powie ci taki sam sposób jaki ja opisałem. Bo IE to składnik systemu Windows.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

IE można tylko gui przeglądarki odinstalować, samego programu nie ma żadnej możliwości choćbyś nie wiem jak się starał

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Odinstalowywanie programu Internet Explorer

Jeśli chcesz odinstalować program Internet Explorer, ponieważ wystąpił problem z przeglądarką, sprawdź, czy jego opis jego rozwiązania znajduje się na liście pomocy i instrukcji dotyczących programu Internet Explorer 9.

Następująca procedura dotyczy zarówno systemu Windows 7, jak i systemu Windows Vista.

1. Kliknij przycisk Start 4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33_818, w polu wyszukiwania wpisz tekst Programy i funkcje, a następnie kliknij łącze Wyświetl zainstalowane aktualizacje w lewym okienku.

2. Przewiń w dół listę znajdującą się w obszarze Odinstaluj aktualizację do sekcji Microsoft Windows.

Kliknij prawym przyciskiem myszy pozycję Windows Internet Explorer 9, kliknij opcję Odinstaluj, a następnie po pojawieniu się odpowiedniego monitu kliknij przycisk Tak.

Kliknij jedną z następujących opcji:

• Uruchom ponownie teraz (aby zakończyć proces odinstalowywania programu Internet Explorer 9 i przywrócić poprzednią wersję programu Internet Explorer).

• Uruchom ponownie później

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

z nich sie smieje, moze zle to napisalem ;x

microsoft leci w nie powiem co, bo po usunieciu ie "moim" sposobem po restarcie pc jest konfigurowanie aktualizacji i ie magicznym sposobem znowu jest - nawet jak wylaczy sie automatyczne aktualizacje, dzieki za info w sumie ;x

meh

@Up podalem to juz i to jest bullshit! microsoft leci w kulki

Opublikowano

nie leci tylko podaje jak go odinstalować, znikają aktualizacje i sama instalacja IE 9 a pozostaje wcześniejsza wersja IE która była uaktualniana do IE9

zablokowanie jako odinstalowanie funkcji tez go nie usuwa fizycznie z systemu tylko blokuje jego aktualizacje i używanie jako przeglądarki

w razie problemów robi się to tym programem :

http://go.microsoft.com/?linkid=9787447  

całkowicie nigdy nie da się wywalić bo przy okazji należało by exploator windows też usunąć czyli shell systemu który używa plików zawartych w IE

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

CODER ma rację, bo tym sposobem Nikodem odinstalujesz samą aktualizację, którą kiedyś wcześniej pobrałeś, i IE cofnie się do domyślnej wersji.

@up

grrr...

Opublikowano

Tak jak napisał Robem zresztą ja miałem to samo na myśli ponieważ IE nazwałem składnikiem systemu Windows a nie programem, który można odinstalować.

Jak wiemy z doświadczenia jeśli chcemy zrobić coś a nie mamy jednego składnika np. ciasto to albo zrobimy ale będzie hujowe albo wcale go nie zrobimy.

W tym przypadku explorer.exe korzysta z plików czy tam współdzieli je z IE więc nie da się usunąć IE co najwyżej je zakamuflować lub wywalić tylko te niepotrzebne składniki tak jak pokazałem to w poprzednim poście.

@edit User poprosił aby pokazał to na screenach.

Najpierw wchodzisz normalnie w panel sterowania i dodaj/usuń programy kiedy tam będziesz wchodzisz w

0ab6121e3b366ce020e97d253ad8a3ec141.101.Upload with http://Wrzucajtu.pl

A potem

0ab6121e3b366ce020e97d253ad8a3ec141.101.Upload with http://Wrzucajtu.pl

I tyle. Jeśli będziesz chciał zainstalować zaznaczysz tick.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...