Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań na początek

madaffaka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie 1: Jak zdobyć peta? Jak go "oswoić", co potrzebne do oswojenia (szczegółowo proszę)

Pytanie 2: Jak wybrać profesje (mag wody).

Pytanie 3: Na jakich mobach expić(nie przez multi) żeby dawać rade? dodam ze gobliny bija mnie po 3-4(te z mieczami) a koty po 10 i gdzie tutaj logika? xD

@Edit

Dobra już wszystko wiem :P

Ale jeszcze kwestia wolnego wczytywania się mapy co skutkuje wyskakiwaniem blue screen z napisem "Please weit" ;/

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

Ta zła rzecz ("Please wait" ) to znaczy że ci komp nie wyrabia. U mnie na starym PC jest to samo.

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

Kompa mam takiego:

Procesor: AMD A6-4400M 2x 2.7-3.2 Turbo

Ram: 16Gb

Karta graficzna: AMD Radeon HD 7520G + 7670M Dual Graphics

Więc komp wcale taki zły nie jest ..

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

To jest laptop, 2 rdzeniowe A6 standardowo z 2,7 nie jest zbyt dobre, nawet biorąc pod uwagę turbo boost, poza tym 7670M wydajnością nie powala, masz ustawione auto, czy cały czas włączoną 7670M?

No i ostatnia sprawa... laptop kupiony pewnie ze względu na ilość ram? Do takiego lapka wystarczyło by 2-3GB, względnie 4GB... ciekawi mnie też jaki system, Xp czy 7, a jeśli 7 to jaka wersja.

Nie dziw się, że CW kiepsko Ci chodzi, ponieważ ten laptop nie jest dobry.

Jeśli chcesz, żeby CW chodził jak najlepiej na tym lapku, to przeczytaj poradnik Beater'a, niżej link (Nie zalecam podkręcać procka, karty graficznej czy ram, gdyby to był komp, to pewnie, ale laptop... na własną odpowiedzialność)

http://www.mpcforum.pl/topic/993523-tutorial-maxymalne-fpsybrak-niebieskiej-mgly-i-mega-przyspieszenie/
Opublikowano

To jest laptop, 2 rdzeniowe A6 standardowo z 2,7 nie jest zbyt dobre, nawet biorąc pod uwagę turbo boost, poza tym 7670M wydajnością nie powala, masz ustawione auto, czy cały czas włączoną 7670M?

No i ostatnia sprawa... laptop kupiony pewnie ze względu na ilość ram? Do takiego lapka wystarczyło by 2-3GB, względnie 4GB... ciekawi mnie też jaki system, Xp czy 7, a jeśli 7 to jaka wersja.

Nie dziw się, że CW kiepsko Ci chodzi, ponieważ ten laptop nie jest dobry.

Jeśli chcesz, żeby CW chodził jak najlepiej na tym lapku, to przeczytaj poradnik Beater'a, niżej link (Nie zalecam podkręcać procka, karty graficznej czy ram, gdyby to był komp, to pewnie, ale laptop... na własną odpowiedzialność)

http://www.mpcforum.pl/topic/993523-tutorial-maxymalne-fpsybrak-niebieskiej-mgly-i-mega-przyspieszenie/

Mam win 8.

Dodam też ze większość gier jakie instalowałem (Grid2 / BF3 / FC3) smigają bez lipy na ultra/high.

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

Tylko mówimy teraz o infestation a nie grach AAA.

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

Dobra temat do zamknięcia bo pomocy nie otrzymam i sie spam robi.

PS. Poczekam na oficjalne wydanie gry.

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

Pomoc otrzymałeś, podałem Ci informację dlaczego tak wolno wczytuję się świat. To zależy od komputera, a skoro ty masz na dodatek laptopa, to trochę gorzej. Ja mając i5 2500k i HD7850 muszę czekać jakieś 10 sekund od wybrania mapy do momentu wczytania się świata (jakieś 3-4 sek. po wybraniu, mogę chodzić, ale nie widzę gdzie itp.)

Podałem Ci także link do poradnika Beater'a, który opisał co najlepiej zrobić, aby przyspieszyć działanie gry na obecnej jej wersji czyli alphy, która ma sporo błędów i nie jest zbyt dobrze zoptymalizowana. Odradziłem także podkręcanie, ponieważ w przypadku laptopa może to się źle skończyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...