Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Mid?Top?ADC?Supp?Jungle?

NeQsu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najłtawiejsza - top. Bierzesz tanka, farmisz, farmisz i farmisz, jak jest teamfight to wbijasz się jako pierwszy na adc/middera :)

Najtrudniejsza - adc. Musisz wiedzieć jak się zachować w teamfighcie, dobrze farmić etc.

Ogólnie ja na przykład gram mainly top/mid, jak mnie wywalą to supp/adc, ale raczej rzadko się to zdarza :D

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Nie ma najlepszej. Według mnie najłatwiejsza to top a najtrudniejsza to jungler.

Kontrolowanie barona/smoka/buffów swoich i enemy. Ganki + musisz być wszędzie gdzie jest "zamieszanie"

Opublikowano

o.O LOL? o.O

Nieee można tak... Grasz tym, czym lubisz, przynajmniej na normalach, bo rankedy to już 'grubsza sprawa'. Jeżeli wolisz grać AP to idziesz raczej na MIDa. ADC? Idziesz na bota. Supp? Bot. Jungla to wiadomo, wałęsasz się po krzakach/trawie, bijesz mobki. Top - idziesz samotnie na linie ;c Ja ogólnie wolę AP - mid i Supp - bot. Najłatwiejsza pozycja? Każda, jeżeli ogarniasz swoją postać :)

Opublikowano

Najłtawiejsza - top. Bierzesz tanka, farmisz, farmisz i farmisz, jak jest teamfight to wbijasz się jako pierwszy na adc/middera :)

Najtrudniejsza - adc. Musisz wiedzieć jak się zachować w teamfighcie, dobrze farmić etc.

Mhm. Top to najtrudniejsza linia, opierasz się tam praktycznie tylko na sobie, nie dostaniesz tak dużo pomocy jak midder a jungler ma 3 linie to wyjechania.

ADC nie jest sam na linii, jest najprostszy jeśli gra dobry support bo to do niego powinno należeć tworzenie akcji na bocie. W TF wystarczy się ustawić gdzieś z tyłu, najlepiej w krzakach i uciekać przed każdymi obrażeniami.

Opublikowano

Najłatwiej Support/jungler - w supporcie stoisz w krzakach i tylko leczysz i buffujesz swojego adc, stwiasz wardy i tyle. W jungli chodzisz sobie samotnie i bijesz moby przy czym pomagasz każdej lini nic prostszego ( na wyższym poziomie bijesz się z drugim junglerem).

Najtrudniej top/mid/adc - Jeśli się dobrze nie wyfarmisz to jest game over. Ja osobiście nie lubie grać samemu dlatego uważam te linie za trudne.

Opublikowano

mid - farmisz do 6/7lvl i potem roamujesz jesli grasz champem z dobrymi gankami. na topie sie trudneiej nafeedowac bo jesteś dalej od bota i zanim dojdziesz to ci spushują tower.

jeszcze dobrą pozycją jest supp - wystarczy, że umiesz wspomagac sojusznikow i kłaść wardy.

Opublikowano

Najłatwiej Support/jungler - w supporcie stoisz w krzakach i tylko leczysz i buffujesz swojego adc, stwiasz wardy i tyle. W jungli chodzisz sobie samotnie i bijesz moby przy czym pomagasz każdej lini nic prostszego ( na wyższym poziomie bijesz się z drugim junglerem).

Najtrudniej top/mid/adc - Jeśli się dobrze nie wyfarmisz to jest game over. Ja osobiście nie lubie grać samemu dlatego uważam te linie za trudne.

Najłatwiej support?:

- Każda porażka twojego ADC to jest "zawsze twoja wina".

- Musisz cały czas bronić swojego ADC (jak pada czy coś) i nie dać się zabić. To jest dość ciężkie.

- Musisz nauczyć się wydawać swoje pieniądze. Każdy missclick to zmarnowany gold. Na suppie każdy gold jest potrzebny.

Najłatwiej jungler?:

- Masz 3 linie do ogarnięcia i każdej musisz pomagać.

- Musisz nauczyć się gankować. Każdy zjebany gank może być śmiercią dla ciebie jak i lanera.

- Musisz ogarniać jungle ogólnie gdyż dostajesz mniej expa i masz dłuższy czas respa potworów.

- Nie wiem co mogę jeszcze dodać.

@Najprostsza rola? Wg. mnie ADC. Na początku musisz jedynie farmić. Rolą supporta jest żeby ciebie bronić. Najtrudniejsza rola? Mid/Support. Mid musi bardzo uważać na przeciwnego lanera gdyż chwila nieuwagi i padasz na combo. Przeważnie. Co do supportu: napisałem już wyżej dlaczego.

Opublikowano

Linie ma się trudną po przeciwniku ;) Jeżeli na Topie masz gościa lepszego od Ciebie to masz ciężką linie.
Działa tak samo w drugą stronę jesteś lepszy masz łatwą linie ;)

Opublikowano

Najłatwiej support?:

- Każda porażka twojego ADC to jest "zawsze twoja wina".

- Musisz cały czas bronić swojego ADC (jak pada czy coś) i nie dać się zabić. To jest dość ciężkie.

- Musisz nauczyć się wydawać swoje pieniądze. Każdy missclick to zmarnowany gold. Na suppie każdy gold jest potrzebny.

Najłatwiej jungler?:

- Masz 3 linie do ogarnięcia i każdej musisz pomagać.

- Musisz nauczyć się gankować. Każdy zjebany gank może być śmiercią dla ciebie jak i lanera.

- Musisz ogarniać jungle ogólnie gdyż dostajesz mniej expa i masz dłuższy czas respa potworów.

- Nie wiem co mogę jeszcze dodać.

@Najprostsza rola? Wg. mnie ADC. Na początku musisz jedynie farmić. Rolą supporta jest żeby ciebie bronić. Najtrudniejsza rola? Mid/Support. Mid musi bardzo uważać na przeciwnego lanera gdyż chwila nieuwagi i padasz na combo. Przeważnie. Co do supportu: napisałem już wyżej dlaczego.

No wiesz to zależy od każdego gracza. Ja na przykład jestem słaby w last hitowaniu i już jako adc bym sie nie sprawdził. To indywidualne kto co lubi po prostu mi się łatwo gra supportem/junglą.

Opublikowano

Każda pozycja jest dobra, nie ma ogólnie najlepszej. Można jedynie podyskutować na temat tego, jaka jest ulubiona pozycja poszczególnych uczestników dyskusji.

Osobiście najbardziej lubię grać AD Carry, ze względu na łatwą możliwość przeważenia szali walki w late game. Jako ADC można w pełni wykorzystać potencjał postaci w late, wystarczy tylko przetrwać early oraz mid game i dobrze się wyfarmić. Do tego granie ADC jest ciekawe, ponieważ w każdej grze masz innego supporta (oczywiście mam na myśli tutaj SoloQ, a nie premade), przez co możesz spotkać różne style gry i trick'i.

Opublikowano

Ogólnie ja na przykład gram mainly top/mid, jak mnie wywalą to supp/adc, ale raczej rzadko się to zdarza :D

Top to najtrudniejsza pozycja - najdłuższa linia, jungler wygrywa topa. Poza tym jeśli enemy team chce cie zhejtować to zrobi to, chamski dive wraz z junglerem i midem - 2 takie odwiedziny i nie masz po co wracać na linię.

@Top

Nie ma najlepszej pozycji.

652601399840421198520.png

Opublikowano

No wiesz to zależy od każdego gracza. Ja na przykład jestem słaby w last hitowaniu i już jako adc bym sie nie sprawdził. To indywidualne kto co lubi po prostu mi się łatwo gra supportem/junglą.

Jeżeli to co napisałeś powyżej jest opisem tego jak supportujesz to modlę się żebyśmy nigdy nie grali razem. Nienawidzę grać z supportem stojącym w krzaku i myślącym że pomaga. Dobry support musi mieć ADH być niesamowicie aktywny na linii tak żeby wrogi ADC ciągle musiał obserwować co się dzieje i skąd może nadejść zagrożenie. Ba to jest pozycja na której niuanse takie jak ustawienie warda centymetr w jedną albo drugą stronę decydują często o wygranej, lepszej wizji - generalnie bezpieczeństwie całej drużyny. Nie raz to właśnie support musi ogarniać timmingi, znać taktyki poszczególnych junglerów i wardować linię pod nich (tak tak zupełnie inaczej warduje się linie na Hecarima a zupełnie inaczej takiego J4). Generalnie support to bardzo wymagająca pozycja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...