Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jungla dla początkujących.

'Harper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

junglay.png

5dxj.png

*gold ten respi się dokładnie co 1 minute 40 sekund.

Zawsze robiąc owego campa proś o pomoc midera - pomoże to Tobie w razie gdyby doszło do jakiej potyczki i jemu,

ponieważ dostanie dużą ilość expa. Różnica środkowego i dolnego golda polega na tym,

że są w nim 2 duże harpie, a w dolnym 2 małe i 1 duża, które dają nam mniej expa.

Ogólnie są one najważniejszym campem w całej jungli, dzięki nim mider i jungler mogą być ponad 2 lvl wyżej od przeciwników.

Kolejność wykonywania buffów:

Wszystkie potwory w jungli respią się dokładnie w 0:10 sekundzie meczu.
- zaczynamy od prawego gold campa przy midzie
- prosimy o pomoc ludzi z prawej lini przy red buffie(bierzemy go dla siebie)
- przechodzimy po blue buffa(oddajemy dla kogoś z prawej)
- lecimy po małego golda z prawej strony
- przechodzimy na lewą strone po małego golda
- robimy mane(wtedy przychodzi sojusznik z lewej, aby ją wziąć)
- idziemy po speeda

- gankujemy lewo(jeżeli nam nie wyszło to nic, będzie kolejna okazja!)

- idziemy po lewego gold campa przy midzie(prosimy midera, aby nam pomógł)

- gankujemy mida

- idziemy po prawego gold campa(jeżeli go nie ma to nie traćmy czasi i zgankujmy prawo)

i mniej więcej taką sekwencje wykonujemy przez większość meczu

Nim zacznę wymieniać junglerów to pamiętajcie, że najważniejszym itemem każdego junglera jest:
- bumbas mask

6yf4.jpg

Junglerzy

3d0a.png Arachne muxo.png Bakasura d9ju.png Bastet

65y2.png Fenrir slxd.png Freya 34oo.png Guan Yu

2zsb.png Hercules f9zf.png Hun Batz w2fp.png Kali

4pv0.png Loki g34q.png Ne Zha sjve.png Thor

s2xg.png Tyr 68ws.png Thanatos ykgc.png Mercury

Najlepszymi *counter junglerami są:

3d0a.png65y2.png34oo.pngf9zf.pngg34q.pngsjve.png4pv0.png s2xg.png68ws.png ykgc.png

*counter jungle - kradnięcie buffów przeciwnej drużyny
Robimy to tylko wtedy, gdy mamy wardy w prawie całej jungli,

gdy wiemy czy dany buf się zrespił oraz gdy wiemy gdzie jest wrogi jungler.

W przeciwnym razie możemy być bardzo łatwym killem i raczej tego nie robimy.

Plusy jungli
- większy lvl jednego z sojuszników(solo lane)
- wysoka mobilność, możesz być wszędzie tam gdzie team potrzebuje pomocy

Życzę powodzenia przyszłym jungler'om!

Opublikowano

Dzięki, na pewno się przyda. Przedtem trochę bałem się nafeedować junglerem itp, ale jak przeczytałem ten tutorial to już wiem jak ogarnąć jungle. Aha, no i z mojej strony to polecam Lokiego i Fernira na jungle - kokszą :P. Jeszcze raz dzięki!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo podoba mi się ten poradnik, może ktoś ma jeszcze coś do powiedzenia na jego temat? :)

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja to bym w sumie do dobrej counter jungli dodał Bakasurę. Przecież skill nr. 3 + skill nr.2 to szybkie czyszczenie campów, a to imo jeden z ważniejszych warunków dobrego cj. :v

Kiedy pisałam ten poradnik bakasura był jeszcze postacią, którą grało dosyć mało osób przez to, że dostała mocnego nerfa - dlatego jej tam nie dodałam. ;)

Btw. ten tutorial jest troche outdated ponieważ brakuje paru junglerów tzn. Thanatosa, Mercurego i Sun Wukonga.

Jutro go zaktualizuje.

Opublikowano

Dodam może od siebie, że u większości junglerów przydatny jest fatalis. Daje zajebistą prędkość ataku + trochę poruszania się, co jest niezbędne np. Baką, żeby ktoś nam nie zwiał. Zawsze kupuję też Rage i rękawiczkę, gdyż daje ona niezłego lifesteala, a stacki junglerem łatwo nazbierać.

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Dodam może od siebie, że u większości junglerów przydatny jest fatalis. Daje zajebistą prędkość ataku + trochę poruszania się, co jest niezbędne np. Baką, żeby ktoś nam nie zwiał. Zawsze kupuję też Rage i rękawiczkę, gdyż daje ona niezłego lifesteala, a stacki junglerem łatwo nazbierać.

Osobiście uważam, że fatalis warto kupować tylko na Bakasurze, inni junglerzy mogą łatwiej dobiec do fraga a dobry attack speed zapewnia Quin's Sais oraz Rage/malice.

Opublikowano

Osobiście uważam, że fatalis warto kupować tylko na Bakasurze, inni junglerzy mogą łatwiej dobiec do fraga a dobry attack speed zapewnia Quin's Sais oraz Rage/malice.

Ne Zha z fatalisem jest imo milion razy lepsza niż bez niego, ale kwestia gustu. ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hmm szczerze nie wszystkie co napisales wyzej ale np hel czemu nie.

Wszystko zalezy od builda i Tyle

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Jungla Hel w early polegałaby tylko na czekaniu, aż HoG się odnowi. Dobry w jungli jest też Muzen. :3

Opublikowano

Muzen bardzo dobry ,ale hun batz... ja wiem to jest assasin ale jak dla mnie ta postać niema prawie żadnego zastosowania (no może poza late game = team fighty). U tego małpiszona ganki głownie opierają się na gankowaniu gdy ma się ulta lub przeciwnik ma z 50/60% hp + sojusznik ma stuna/slowa w innym razie małpa walnie z dwójki raz z auto i juz nie dogoni przeciwnika. Z mojego doświadczenia postać ta jedynie sprawdza się na solo lanie i jest w tym zabójczo dobra :P.

0bdbc37d288733ba.jpg

Opublikowano

moim zdaniem dwoma Najpotrzebniejszymi aktywkami są Hand of the god i teleport to tower

A jednym z lepszym junglerów jest raczej bakasura

Opublikowano

Najmocniejsza jest Ne Zha. Ja osobiście jej nie trawię bo jest cholernie ciężka ale w late gamie w team fightach może działać cuda.

0bdbc37d288733ba.jpg

Opublikowano

Hun jest dobrym junglerem. Skoczy, uderzy z 2, basic, uderzy z 3, teleportuje się do wroga, basic, 2, basic.

Baka jest chyba jednym z łatwiejszych junglerow, a, do tego bardzo mocnym jak dobrze się go zbuduje.

Opublikowano

Muzen bardzo dobry ,ale hun batz... ja wiem to jest assasin ale jak dla mnie ta postać niema prawie żadnego zastosowania (no może poza late game = team fighty). U tego małpiszona ganki głownie opierają się na gankowaniu gdy ma się ulta lub przeciwnik ma z 50/60% hp + sojusznik ma stuna/slowa w innym razie małpa walnie z dwójki raz z auto i juz nie dogoni przeciwnika. Z mojego doświadczenia postać ta jedynie sprawdza się na solo lanie i jest w tym zabójczo dobra :P.

Poważnie? Hun na solo? Hun słaby w jungli? Coś brałeś? :D

Jungler nie potrzebuje stunów i innych dupereli do robienia dobrych ganków, małpa ma szybki cd na ulcie, skok, i teleport do wybranej osoby przez małpe, a jego 2 robi duży dmg, czego chcieć więcej?

Opublikowano

Małpa na solo zbudowana na off tanka jest dużo bardziej przydatna niż małpa w jungli ,są owiele lepsi junglerzy którzy late game mogą carrować gre

0bdbc37d288733ba.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...