Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] skrypt uruchamiający podstronę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć!

Jest skrypt uruchamiający podstrony np. moja_strona.pl/str/1 i tak dalej do 10.

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Zależy w jaki sposób. Czy w IE czy jak? Jeśli IE to _IENavigate ("adres")

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

w FF, ale jak podstron jest 200 i każda ma inny adres np. moja_strona.pl/str/a5d itd.?

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Ale z czym Ty sie do nas wzracasz? Pasowało by jakoś odczytać te wszystkie linki stron i potem odczytywac kolejno i przechodzić na strone. Ale w czym masz problem?

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

mam ich 380 i mam otwierać każdy po kolei? I jesz jedno jaki kod będzie zamykał stronę? (do FF'a)

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Jeśli wiesz na jakiej zasadzie generowany jest link raczej nie bedzie z tym problemu... jeśli to jakieś losowe ciągi znaków to musisz otworzyć je po kolei albo wymyślić inny sposob ;)

Co to za linki i gdzie one się znajdują?

Opublikowano

@Up nie musisz już sobie poradziłem.

Jest kod który szuka i uzupełnia Input? Jak ma działać na zasadzie: znajduje na stronie linki i je otwiera w kartach.

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

@Up nie musisz już sobie poradziłem.

Jest kod który szuka i uzupełnia Input? Jak ma działać na zasadzie: znajduje na stronie linki i je otwiera w kartach.

Człowieku... Nauczysz się pisać? Błagam... Staram się pomóc, ale nie rozumiem połowy z tego co piszesz...

Uzupełnić input i przesłać formularz, czy tylko uzupełnić input? Uzupełnić input i przesłać formularz przez ajax, czy przez POST/GET? FF.au3 i IE.au3 i WinHTTP.au3. WinHTTP.au3 jest najlepszym i najszybszym rozwiazaniem, ale bez wiedzy o przesyłaniu danych przez formularze nic nie zrobisz.

Te linki to mają mieć związek z tymi inputami? Czy to oddzielne zagadnienie?

Opublikowano

Dobra, mam e-maila, na nim są linki i jest coś takiego np. allegro.pl/ bla.bla.bla allegro.pl/ coś.coś.coś itd. i chce żeby skrypt wykrywał linki z allegro.pl i je otwierał w FF'ie.

Jakoś tu pusto...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...