Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ostatni patch

maciu112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wpłynął bardzo dobrze na rozrywkę, m.in temu że mamy nowe Daily questy, eventy, mapy (mooby) i co ważniejsze balans postaci. Oczywiście do itemshopa dodali nowe przedmioty, ale większość to Towarzysze/Wierzchowce. Chociaż ja myślałem, że podniosą poziom do 80 i dodadzą normalne questy, ale jednak Team miał inne plany.

xD 

Opublikowano

W sumie to zależy kto czym tak naprawdę gra bo poza wprowadzeniem map/mountów/questów jednak dość duże zmiany dotyczyły klas postaci. Ja osobiście bardzo dużo słyszę od TRów że dostali najbardziej po dupie i w sumie sam to zaczynam też odczuwać bo w konfrontacji jeden na jeden nie stanowią tak dużego problemu jak wcześniej... Znajoma grająca DCem zauważyła różnicę, że mimo pewnych buffów które jej klasa postaci dostała i tak jakimś dziwnym trafem leczy się jej nieco gorzej (mimo iż nadal jest najlepszym klerykiem z jakim kiedykolwiek latałem na instancje). Ja na GWFie odczuwam tylko delikatne straty w wytrzymałości tej klasy na instancjach bo praktycznie oberwało się determinacji jednak mimo wszystko i tak daję wciąż bardzo dużo przeżywalnośc. Mimo tego znajomy GWF, który sobie radził świetnie narzeka teraz na build strażnika i planuje budować prowokatora... Każdy znajdzie jakieś minusy ale wszędzie można poszukać pozytywów i próbować rozwijać postać w innym kierunku niż wcześniej i dzięki temu może grać nam się o niebo lepiej. Na portfel waluty wirtualnej wpłynęło to kiepsko gdyż większość przedmiotów jest bindowana i nie można ich sprzedać. Jak wcześniej np za przedmiot za monety Grym można było dostać 40 k AD, tak teraz otrzymamy jedynie 8 k NAD, a limit oszlifowań wciąż wynosi 24k/dzień co dla mnie jest totalnie bez sensu gdyż w tydzień robienia samych dziennych i odzysku kilku przedmiotów ma się ponad 100 k NAD zapasu, którego w takim układzie i tempie i tak się nie wykorzysta, a ilość tego będzie rosła i rosła...

Opublikowano

To dlatego np ze osoby które miały już 60 robiąc chociażby dzienne pvp dostają więcej punktów chwały niż osoby robiące pvp na poziomie 40. A co robić innego z chwała? Kupowało się item za 3150 i sprzedawalo za 4500 AD na AH. Teraz te itemy są bindowane i nie można ich wystawić na sprzedaż, można je tylko rozmontować i odzyskać NAD. Ten zabieg bardzo mocno ograniczył obieg przedmiotów epickich i może dlatego część graczy takowych jeszcze nie posiada na tym 60 poziomie.

Opublikowano

Ja jakoś tego osłabienia TR nie odczuwam ... ( być może wcześniej było dużo lepiej, nie wiem nie grałem ), ale i tak mają sporą przewagę. Przykładowo dziś na arenie pvp był taki jeden, z rzucania sztyletami zabierał po 5tyś, a wyskokiem 17 bez krytyka.. Możliwe, że jakiś jeden się trafił, ale weź takiego zabij...

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...