Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Ustalanie formatu do zapisu textbox itp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem chce zrobic ze dane zostaja odczytane w taki sposob, mamy jkakis tam text.txt na cba.pl a w nim:

{1}, {2}, {3}, "mleko", " frytki", "chleb"

I chce aby jak wpisze

1,2,3 to wyswietlalo mi sie mleko,frytki,chleb, z tym ze mleko itp sa zminnymi i nie sa wartoscia stalo , Daje like ! Mam nadzieje ze jakos zrozumiale to opisalem :D

Nie chodzi mi o ten kod:

Dim 1 as string
1 = "mleko"

Opublikowano

Wczytaj produkty do tablicy, a potem będziesz wpisywał jej indexy tzw. kiedy wpiszesz np. 2 to wyświetli ci się chleb a jak 1 to frytki, tylko że tablica zaczyna się od 0, wtedy 1 produkt będziesz miał pod 0, dlatego gdzie wpisujesz ten index będziesz musiał odjąć 1

podam ci przykład...

Dim tablica() As String = {"mleko", "frytki", "chleb"}
Label1.Text = tablica(TextBox1.Text - 1)

o to ci chodziło ?

Opublikowano

nie mi chodzi o to ze np pobieram sobie text ze strony mojastrona.cba.pl/tekst.txt

i w nim jest {1}, {2}, {3}, "mleko, "frytki", "chleb"

i 1,2,3 to sa string 1 odpowiada mleku 2 frytkom itp

i gdy wpisze: textbox1.text = 1 to bedzie rownac sie mleko

ze dziala to ze odczytuje 1 to mleko itp w tym ze mleko i te wyrazy moga ulec zmianie

Opublikowano

@up Wiem :) nie chodzi mi bylo to na mpc cos takiego ale nwm gdzie i moze ktos wie. Lajka tez nie bedzie :) Wiesz czemu ? :)

@temat close sam znalazlem kod :)

Oto i on:

Dim client As New System.Net.WebClient()
            Dim retVal As String = client.DownloadString("http://www.strona.pl/users.txt")
            If retVal.Contains(String.Format("user[{0},{1},{2}]", nick, haslo, kod)) Then 'sprawdzamy czy wartosc zwrocona przez webclienta zawiera nasze info do logowania
                'Dobry kod 
            Else
           'Zly kod 
End If

Link do tematu:

http://www.mpcforum.pl/topic/1036708-pytanie-jak-zrobic-zeby-program-mial-licencje/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...