Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Z liceum do technikum

Otojestemja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, aktualnie uczę się w liceum i będę szedł do 2 klasy na profilu mat-fiz. i właśnie jak zobaczyłem mój podręcznik to się przestraszyłem+ do tego mam bardzo wymagającego nauczyciela i martwię się że nie zdam.Zastanawiałem się czy była by możliwość przepisania się do 2 klasy technikum na np. stolarza, spawacza, ślusarza lub mechanika tylko oczywiste jest, że musiałbym nadrobić zaległości z 1 klasy tech. Wiem że poziom nauczania w tym technikum jest o wiele niższy niż w moim liceum( ale nie wiem jaki jest co do przedmiotów zawodowych).I pytanie moje jest takie czy trudno było by mi nadrobić te zaległości, był ktoś może w takiej sytuacji?

Opublikowano

W technikum jest jeszcze więcej nauki niż w liceum. Do 2 klasy tech nie da rady się przepisać, jak już coś to do 1 bo w 1 masz przedmioty do zawodu jak i w późniejszych klasach.

Opublikowano

Będziesz musiał zaliczać przedmioty specjlistyczne co wg mnie jest bez sensu teraz w Twoim przypadku.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

W technikum masz więcej nauki, ale praktyki, ktore cie wprowadza do zawodu. : ) jak dla mnie liceum to największe gó...

photo-5jp_nweqxnp.jpg

Goodbye MÖ10, We miss u! :-(

Opublikowano

Mi nie chodzi o to gdzie mam więcej nauki bo wiem że w technikum tego będzie więcej ale wolałbym uczyć się praktyki oraz tej teorii w zawodzie(często z ojcem pracuję i pamięć dobrą mam do zapamiętywania) niż rozwiązywać przez cały dzień matematykę do późnej nocy gdy na sprawdzianach znów dostane albo 1 albo 2 i jeszcze mi facet powie że się nie uczę :( Czyli uważacie że trudno było by mi zaliczyć i nadrobić te zaległości więc nie ma sensu się pchać się tam gdyż rok do nadrobienia to za dużo tak ?

Opublikowano

Śmieszne bo ja bym sie teraz przepisał do LO na profil humanistyczny bo jak widze co mam w 2 technikum to totalny rozpierdol ;d

w tech tez mozesz trafic wbrew pozorom na wymagajacego nauczyciela.Zostan juz w tym liceum lepiej ;d

Opublikowano

Jak masz zamiar iść na studia to zostań w liceum, bo wtedy technikum jest zbędne. A z przedmiotu, z którego jest wymagający nauczyciel po prostu się więcej ucz.

Opublikowano

Zepnij poslady i sie ucz, teraz ci przedmiotow duzo odpadlo tobedziesz mial wiecej czasu na matme . Moze jakies korki sobie zalatw? Nie przepisuj sie do technikum jezeli idziesz na studia bo strata czasu, a praktyki tam sa takie ze jedziesz na mopie. W zawodowce sa prawdziwe praktyki.

Opublikowano

zamiast cykac wez dupe w troki i do roboty, pojdziesz na jakies korki i dasz sobie rade, tylko mniej kompa a wiecej nauki.

Opublikowano

W technikum jest jeszcze więcej nauki niż w liceum. Do 2 klasy tech nie da rady się przepisać, jak już coś to do 1 bo w 1 masz przedmioty do zawodu jak i w późniejszych klasach.

Skończyłem jedno z czołowych w Polsce techników i jakoś tego nie zauważyłem. xD

t@

Nigdy, ale to nigdy nie przenoś się z liceum do technikum. Teraz może ci się wydawać to lepszym rozwiązaniem, jednak lepiej pomęczyć się na wyższym poziomie.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Na wyższym poziomie? Bo liceum? Nie rozśmieszaj mnie. Skończyłam liceum i uważam, że technikum jest o wiele lepszym rozwiązaniem, są praktyki, zdajesz egzamin, masz papier, po liceum masz maturę i zero doświadczenia, chyba ze samemu się gdzieś pracuje. Po technikum możesz i znaleźć pracę, a liceum? Widziałam jak znajomi szukali.

@topic jak już zacząłeś liceum to je skończ, nie płacz, że będzie Ci za ciężko tylko weź się do roboty, w technikum też byś znalazł przedmioty które byłyby za trudne, od tego się nie ucieknie.

Opublikowano

Na wyższym poziomie? Bo liceum? Nie rozśmieszaj mnie. Skończyłam liceum i uważam, że technikum jest o wiele lepszym rozwiązaniem, są praktyki, zdajesz egzamin, masz papier, po liceum masz maturę i zero doświadczenia, chyba ze samemu się gdzieś pracuje. Po technikum możesz i znaleźć pracę, a liceum? Widziałam jak znajomi szukali.

@topic jak już zacząłeś liceum to je skończ, nie płacz, że będzie Ci za ciężko tylko weź się do roboty, w technikum też byś znalazł przedmioty które byłyby za trudne, od tego się nie ucieknie.

To źle uważasz. Znaczy jak chcesz od razu po technikum szukać pracy to współczuje i rzeczywiście to w takiej sytuacji lepsze rozwiązanie. Jeśli jednak idzie się na studia to liceum jest o wiele lepsze. W technikum rok w plecy, a na studiach i tak Cię nauczą w 1 rok tego samego czego w technikum przez 4 lata. Ja skończyłem liceum mat-fiz i przynajmniej miałem większą wiedzę z zakresu fizyki i matematyki od tych co przyszli z technikum. A po pierwszym roku wyszło na to, że mamy tą samą wiedzę z automatyki, mechaniki itd. Także jak chce się studiować to liceum lepsze.

Admin Cienia
Opublikowano

Jak sądzisz że w liceum jest cieżko to do technikum niemasz nawet co startować.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

To źle uważasz. Znaczy jak chcesz od razu po technikum szukać pracy to współczuje i rzeczywiście to w takiej sytuacji lepsze rozwiązanie. Jeśli jednak idzie się na studia to liceum jest o wiele lepsze. W technikum rok w plecy, a na studiach i tak Cię nauczą w 1 rok tego samego czego w technikum przez 4 lata. Ja skończyłem liceum mat-fiz i przynajmniej miałem większą wiedzę z zakresu fizyki i matematyki od tych co przyszli z technikum. A po pierwszym roku wyszło na to, że mamy tą samą wiedzę z automatyki, mechaniki itd. Także jak chce się studiować to liceum lepsze.

i tak po studiach przyjmą tego który skonczył technikum i ma 2 zawody niż ten który ma jeden i zero praktyki .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

i tak po studiach przyjmą tego który skonczył technikum i ma 2 zawody niż ten który ma jeden i zero praktyki .

Tłumacz sobie tak dalej, znajomi z pracy na stanowiskach programistów mają tylko wykształcenie średnie, a zarabiają sporo powyżej tej średniej krajowej. Gdzie jest twój bóg teraz?

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Śmiechu warte, w technikum są takie praktyki że stary :P

Opublikowano

Normalnie możesz się przepisać, tylko potem musisz zaliczać przedmioty specjalizujące.

A osoby które pierdolą że nie można, to albo chuja wiedzą, albo kiszą się dalej w gimbazie. W 2 klasie przepisało się do mnie 2 kolesi.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Pamiętaj, że powoli będziecie w to wszystko się zagłębiać, jeżeli będziesz uważał to załapiesz o co chodzi. Nie rezygnuj z liceum.

ProUser | Postmaker | Gold Member | Blue Member | exKidMod Metin2 | exModerator Metin2 | exVIP

Opublikowano

Tłumacz sobie tak dalej, znajomi z pracy na stanowiskach programistów mają tylko wykształcenie średnie, a zarabiają sporo powyżej tej średniej krajowej. Gdzie jest twój bóg teraz?

a gdzie będzie twój bóg jak będziesz robił kebaby ?

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Teraz to dowaliłeś. Znajdź mi kogoś kto patrzy na Twój zawód z technikum jak zdobyłeś tytuł naukowy na studiach. Muszę Cię uświadomić, że jak skończyłeś jakieś studia to to gdzie chodziłeś do szkoły średniej mają głęboko w dupie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...