Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak odzyskać konto w League Of Legends?

Botals

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak odzyskać konto w League Of Legends?

Wiele osób zadaje sobie to pytanie.
Druga część osób zwątpiewa w skuteczność pomocy udzielaną przez Riot, bądź jest za słaba na duchu, by wystąpić o przywrócenie Naszego wymarzonego konta.
Okazuje się, że do odzyskania swojego konta, potrzebne są dobre chęci oraz "zastosowanie profilaktyki", bądź dobra pamięć.

Przejdźmy więc do sedna sprawy.
Gdy zdecydujemy się napisać do Riot'u, dobrze jest mieć kilka dowodów czynów, które były wykonywane z Naszego konta.
Są nam potrzebne, by przedstawiciele gry, z którymi korespondujemy w razie pytań/problemów dowiedzieli się, że konto o które się ubiegamy jest Naszą własnością oraz było założone przez Nas.
Najlepszą metodą 'zabezpieczenia się' przed ewentualnym odzyskiwaniem konta jest zapisywanie transakcji, które przeprowadzamy(tj. championy, skiny, avatary, boosty i inne akcesoria).
Najwygodniejszym sposobem będzie prowadzenie notatnika w bezpiecznym miejscu.

Co taki notatnik powinien zawierać, byśmy my - jako Gracze mięli większe szanse na odzyskanie konta?
1. Dokładna data, godzina i minuta:
a)kupna:
- championa
-skina
-akcesorii.
b)użycia żetonu na:
- championa
- skina.
2. Informacje odnośnie Riot Points, które były zakupowane - takie jak:
a) środek płatności
B) kwota
c) Zapisać nr telefonu, z którego został wysłany SMS [Podczas płatności SMS]
d) Przechowywać kod PaySafeCard [Podczas płatności PaySafeCard]
d) [PAMIĘTAĆ - nie zapisywać!] Dane do konta Paysafecard/Paypall bądź innej metody, która była używana do płatności.
3. Dokładna data przeprowadzanych zmian na koncie, min.:
- data zmian hasła
- ilość liczb/cyfr, które liczyło hasło
- na jaki e-mail zostało zarejestrowane konto
- ile razy został zmieniany e-mail
- ile razy było zmieniane hasło.

Wielu osobom wydaje się niepoważne prowadzenie własnoręcznych 'logów' Naszego konta.
Nie jest to konieczne. Wystarczy pamiętać choć część przeprowadzanych transakcji z Riot'em.
Prowadząc taki spis, masz 100%-tową gwarancję, że informacje, które były zapisywane przez Ciebie przez odpowiedni okres czasu, w razie niebezpieczeństwa będą murowanym dowodem o przedstawieniem Twojej osoby jako prawowitego właściciela.
Riot bez zwątpienia po zweryfikowaniu Twoich opisów odda konto bez jakichkolwiek przeciwskazań, jeśli opisane dowody równoważą się z prawdą.
Jeśli zostało Ci skradzione konto, a żadne z transakcji nie było nigdzie zanotowane oraz dokładne namiary do owej czynności - staraj się przypomnieć cokolwiek, co było kupowane i w jakim czasie.

Pozdrawiam, myślę, że pomogłem. ;)

Opublikowano

rozpisac sie nie rozpisales ale z drugiej strony tu nie ma co pisac referatu na ten temat jest wszystko ladnie estetycznie leci like

Opublikowano

naprawdę fajny poradnik

ja pamiętam wszystkie tranzakcje zakupu rp (tzn mam zapisane kody psc bo trochę ich było) i myślałem że to wystarczy

kiedyś chyba dla bezpieczeństwa spiszę inne zakupy

dzięki, poradnik jeden z przydatniejszych na tym forum a nie jakieś ''buildy na akali'' i wpis w tym ''poradniku'' - polecam budować w zależności od sytuacji...

Pomogłem? Daj like a odwdzięczę się (jeśli nie dam do 24h możesz pisać PW)

r4bv.png

Opublikowano

Sprzedajesz konto na allegro za 200zł (od 250 policja sie interesuje) a potem odzyskujesz >.< dlatego nigdy nie kupuje kont :3

Zależy jak kto na to patrzy.

Poradnik był pisany z perspektywny osoby poszkodowanej, nie "skąpego Allegrowicza". :P

Od siebie dodam, że nie polecam kupować jakichkolwiek wirtualnych rzeczy odnośnie LoL'a na Allegro.

Opublikowano

Mi się spytali pierwszych 5 znajomych, których dodałem na koncie, konto istniało od 2 lat, nie grałem od pół roku, mimo iż podałem wszystko oprócz adresu IP, bo jest zmienny niestety, to odpisali że z tymi informacjami nie mogą mi przywrócić konta. RIOT to kur*y...

No i podałem 1 znajomego bo jak można to pamiętać x.x

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...