Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Chłodzenie + inne pytania

Wrrr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam już niedługo kupuję nowy komputer złożony przez was.

Zapomniałem jednak zapytać o chłodzenie i teraz mój zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/ArnO7u/

Pytania:

1. Chodzi mi czy to chłodzenie mi wystarczy bo mój budżet i tak już został przekroczony.

2. Sprawdźcie też jeśli możecie czy wszystko się zmieści do tej malutkiej obudowy bo naprawdę nie mam pojęcia jakie jest miejsce na rozmieszczenie tych podzespołów..

3. Ojciec mi mówił że lepiej jakąś większą obudowę bo lepszy jest termo obieg ale nie wiem czy do 80 zł jest jakaś fajna i lepsza niż ta co podaliście wcześniej.

4.Czy z tymi częściami mam szanse na grę w bf3 na niskich z windows xp, ponieważ to jest dla mnie najważniejszy motyw (lubię strzelanki a to najlepsza gra z tego rodzaju, jak dla mnie)

Jeśli chcecie podpowiedzcie jakieś dobre chłodzenie, lecz nie możecie wyjść poza 1300 zł

Za wszelką pomoc, serdeczne dzięki !

76561198090890807.png

Opublikowano

W bfa zagrasz, na low. Martwi mnie trochę ram, dwa gb to strasznie mało.

W przyszłości dokupię.

Pomożecie w pozostałych pytaniach ?

76561198090890807.png

Opublikowano

Tego coolera się nie opłaca kupować bo będzie praktycznie tak samo jak z boxowym. Z coolerów to fortis lub fera pro.

W obudowie się wszystko zmieści. W podobnej cenie nie będzie nic lepszego, potem dopiero brutus 410 lub lepiej m23.

Na niskich powinieneś zagrać.

Opublikowano

Nie rozumiem, jakim boxowym coolerem. Czy do mojego procesora jest on dołączony ?

Jeszcze jedno pytanie..

Czy moja stara karta graficzna Palit geforce gt220 512mb 128bit gddr3, będzie współgrać z płytą główną bo narazie nie mam całej sumy na ten zestaw.

76561198090890807.png

Opublikowano

Dobra bo widzę że się znasz, to jeszcze mam pytanie co do tego boxowego collera.

Czy dam radę z tym boxowym grać przez 4 godziny, żeby temperatura nie była za wysoka i żeby się coś nie spaliło ?

I jeszcze czy jeśli w płycie jest sata II czy np. w dysku twardym też musi być II ? ;D

Wiem jestem zielony...

76561198090890807.png

Opublikowano

up

Boxowe chłodzenie jest standardowym chłodzeniem które jest dawane do procesora. Na nim nie powinno się kręcić procka, ale jako normalne chłodzenie jest ok. tylko głośne ale temp. powinny być ok jeśli nie będziesz ruszał o/c.

2. jeśli na płycie jest max. sata 2 to może tam być sata 1 / 2

Tu chodzi tylko i wyłącznie o to że płyta obsługuje max. sata2 ale sata1 wejdzie spokojnie.

Co do sata 3 nie jestem pewny.

graphic.png
Opublikowano

Dobra bo widzę że się znasz, to jeszcze mam pytanie co do tego boxowego collera.

Czy dam radę z tym boxowym grać przez 4 godziny, żeby temperatura nie była za wysoka i żeby się coś nie spaliło ?

I jeszcze czy jeśli w płycie jest sata II czy np. w dysku twardym też musi być II ? ;D

Wiem jestem zielony...

Sata II jaki III jest ze sobą kompatybilne. Czyli możesz mieć dysk SATA II a płytę sata III albo odwrotnie a wszystko będzie działało.

@up

Nie wszystkie dyski sata I będą kompatybilne z płytą SATA II czy III. A co do chłodzenia to jest tak jak napisał @Up czyli do nie podkręconego procesora jest wystarczający. Wszystko będzie działało nawet po kilku godzinach gry.

Opublikowano

Wiem jestem zielony...

Ja na boxowym chłodzeniu + OC z 2.6 ghz do 3.1 gram pod 10-11 h , zależy xD maksymalna temperatura to 60 . Procesor dość stary, Ty na nowym wyciągniesz jeszcze mniej z OC. Dasz radę. ;d

Opublikowano

Wszystko pasuje ze sobą.

Edit

Tylko na tym boxowym chłodzeniu nie próbuj podkręcać bo to chłodzenie się do tego w ogóle nie nadaje.

A to że @2up podkręcił to było tylko dlatego że procesorami na 775 miałeś dwa razy większe chłodzenie niż teraz. Bo to dzisiejsze jest bardzo małe i nie nadaje się do OC.

Opublikowano

Wszystko pasuje ze sobą.

Edit

Tylko na tym boxowym chłodzeniu nie próbuj podkręcać bo to chłodzenie się do tego w ogóle nie nadaje.

A to że @2up podkręcił to było tylko dlatego że procesorami na 775 miałeś dwa razy większe chłodzenie niż teraz. Bo to dzisiejsze jest bardzo małe i nie nadaje się do OC.

Ciekawe co podkręci xD Zresztą nawet jakby mógł to troche by podkręcił i dało by się grać :P

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...