Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pendrive

2+1Cytryny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teoretycznie możesz skopiować całą zawartość katalogu ProgramData związaną z NFSW czyli folder "Electronic Arts" - "Need For Speed World". Ale jeśli na tym innym komputerze będzie inny system to nie podział.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Tak, musisz przenieść wszystkie pliki z grą (są to 2 foldery) jeden tam, gdzie wybrałeś aby się zainstalował, a drugi tam, gdzie wybrałeś żeby pobrał patche. Jeśli tego nie wybierałeś będzie się on znajdował w ProgramData>Electronic Arts>NFS World

Gdy przerzucisz na drugi komputer, uruchom przez "GameLauncher" wtedy spyta Cię o ścieżkę do folderu z pachami (wspomniałem o niej wcześniej)

@up

Ja przerzucałem z XP na 7 i mi śmiga :)

HB5fLf7.png

Opublikowano

Jasne że sie da, choć to też trochę zajmie i nie jest najbezpieczniejszym sposobem pod względem systemowym.

Ja operuje na WinXP 32bit, więc trochę może się różnić to co napiszę.

Standardowo pliki gry powinne być w: c:\program files\electronic arts\need for speed world

Jednakże na 99% znajdziesz tam jedynie launcher do gry wraz z ustawieniami launchera.

Także proponiuje odwiedzić: C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Electronic Arts

Tam powinny być zaimplementowane pliki gry, wystarczy zrzucić folder na pędźdrajfa, i wgrać w to samo miejsce na drugim pc.

Jeśli nie możesz znaleźć tego folderu, polecam użyć opcji wyszukaj, dokładniej mówiąc wklepujesz np "world" szukasz folderów nfsa, i sprawdzasz który zajmuje conajmniej 1,5gb.

Pzdr

@Edit ubiegli mnie nołlajfy...

Opublikowano

Tak, musisz przenieść wszystkie pliki z grą (są to 2 foldery) jeden tam, gdzie wybrałeś aby się zainstalował, a drugi tam, gdzie wybrałeś żeby pobrał patche. Jeśli tego nie wybierałeś będzie się on znajdował w ProgramData>Electronic Arts>NFS World

Gdy przerzucisz na drugi komputer, uruchom przez "GameLauncher" wtedy spyta Cię o ścieżkę do folderu z pachami (wspomniałem o niej wcześniej)

@up

Ja przerzucałem z XP na 7 i mi śmiga :)

A no możliwe mi nie śmigało. :( Pobierał się od nowa.

Jasne że sie da, choć to też trochę zajmie i nie jest najbezpieczniejszym sposobem pod względem systemowym.

Ja operuje na WinXP 32bit, więc trochę może się różnić to co napiszę.

Standardowo pliki gry powinne być w: c:\program files\electronic arts\need for speed world

Jednakże na 99% znajdziesz tam jedynie launcher do gry wraz z ustawieniami launchera.

Także proponiuje odwiedzić: C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Electronic Arts

Tam powinny być zaimplementowane pliki gry, wystarczy zrzucić folder na pędźdrajfa, i wgrać w to samo miejsce na drugim pc.

Jeśli nie możesz znaleźć tego folderu, polecam użyć opcji wyszukaj, dokładniej mówiąc wklepujesz np "world" szukasz folderów nfsa, i sprawdzasz który zajmuje conajmniej 1,5gb.

Pzdr

@Edit ubiegli mnie nołlajfy...

Ajm nołlajf. :D W Windows Vista, 7, 8 pliki gry te co pobiera Launcher są w katalogu ProgramData a jego położenie zależy od tego jakie wybrałeś podczas instalacji. :) Np. u mnie jest to dysk D:\ProgramData\Electronic Arts\Need For Speed World :) a tutej jest natomiast sam Launcher którego się nie przenosi. :P D:\Program Files\Electronic Arts\Need For Speed World

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

No to na WinXP jest beznadziejnie to zrobione, bo w wybranym folderze instaluje się jedynie sam launcher i jego ustawienia, natomiast żeby znaleźć folder z plikami gry to trzeba chwilę poszukać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...