Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

komputer

patrikooop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie oto mój aktualny sprzęt: intel core 2 duo e7300 2.66ghz @ 2.67ghz 3gb ram win 7 płyta główna g41m-p43 combo i karta 9500gt 1gb integrated. Sprawa dotyczy karty jaką polecicie do 500zł na ten sprzęt (kasę na zasilacz mam odłożoną.) Kartę chciałbym, żeby odpalała większość mniej wymagających gier na full (diablo3, guild wars 2, battlefield3.) Aha, czy warto kupić tego procka za 250 zł

quad core 4x 2.5ghz q9300 6mb ?

9384.png

FANBOYS GONNA DIE!!!

Opublikowano

Bez wymiany procesora nie pograsz w te gry na najwyższych. Spróbuj go podkręcić ile się da, choć i tak z bf3 będzie ciężko bo tu trzeba czterordzeniowego. A karta to np. radeon hd 7770, hd 7790 bądź gtx 650/ 650ti.

I napisz ile masz na zasilacz, albo jaki chciałeś kupić.

Opublikowano

a jak wymienie na czterordzeniowego quad core q9300 ?

Nie opłaca się go pchać w tak budżetowe MOBO.

Na początek wymień kartę graficzną, podkręć procesor ile się da. Podaj model zasilacza.

Opublikowano

Nie ma sensu kupna czegokolwiek na lga 775. Najlepiej było by zmienić procesor na jakiś i5 ale z nim trzeba płytę i zapewne ram chyba że jest ddr3.

Na razie spróbuj go podkręcić ile się da, a za jakiś czas zmiana ale na lga 1150/ 1155.

Opublikowano

Panowie a ten procek ?

Tutaj jeszcze ten zasilacz corsair 450w

http://allegro.pl/zasilacz-corsair-vs-450w-atx-120mm-fv-gw-promocja-i3488169242.html
http://allegro.pl/procesor-intel-core-i5-3330s-2-70ghz-i3492098299.html

i teraz karta panowie wiem, że radki są lepsze w grach, czy lepiej dorzucić coś z rodziny nvidi ?

Takie twierdzenia możesz włożyć między bajki. Najcześciej posługują się nimi osoby niedoświadczone.

Tego i5 nie kupuj, bo jest pod inny socket. Najpierw karta graficzna zasilacz, dopiero potem procesor.

Opublikowano

Trochę słabo że z końcówką "s" bo ma 2.70GHz. Choć i tak znacznie lepszy od tego co masz.

Lepiej będzie najpierw wymienić zasilacz potem kartę i na końcu procesor z płytą główną.

A po zmianie zasilacza spróbuj podkręcać ten procesor co masz.

@up

Przecież to na 1155, więc jaki inny socket?

Opublikowano

Droższa i lepsza to 7790 a tańsza 7770, ale lepiej będzie dołożyć do 7790. W bf3 na wysokich nie zagrasz bo masz słaby procesor. Ale na karcie przy lepszym procesorze na średnich/ wysokich zagrasz.

Opublikowano

Pojdzie jak wymienisz:

Procesor, plyte glowna i karte graficzna

Wiekszosc dobrych procesorow jest na inny socket (czyt. czyli z procesorem kupujesz tez odpowiednia plyte glowna)

http://allegro.pl/asus-geforce-gtx-480-ek-fc480-gtx-backplate-i3509896222.html

Gtx480 po wymianie procesora i plyty glownej pozwoli grac na full hd w ultra na 40fps i wiecej bez spadkow ponizej 30fps

Opublikowano

Co do tego: "Nie opłaca się pchać czegokolwiek w 775", mój braciak ma Quada Q6600 2,4GHz 8gb Ram, Radeona hd 7750 i BF3 idzie mu na wysokich 35FPS w rozdzielczości Full HD na ultra ok 26-28FPS, więc nie wprowadzajcię go w błąd. Polecałbym wymienić procesor na Quada dokupić jeszcze ze 2GB ram i grafike pokroju właśnie HD 7750 i pójdzie Ci

Asus M2V-MX

AMD Athlon 64x2 4800+ AM2

2Gb Ram DDRII GoodRAM

160GB Sata II

Gigabyte 8400GS 512mb Full HD

Opublikowano

kolejny pseudo informatyk się odzywa >.< wygodna gra zaczyna się w 35+ fps. poniżej to są klatki.

Tak wgl. czemu do jasnej cholery pisze 3-5 osób ten sam post ? Co jest kur*a z tym działem. Ludzie !

Jeden napisał to wystarczy, chcecie ponabijać posty? bądźcie szybsi a nie..

Aby nie był offtop. Na początek, masz 2 możliwości chciałeś wymienić samą grafike lecz to jest zbędne, bo twój procesor jest za słaby.

Ja na twoim miejscu dozbierał bym troche więcej i kupił coś z przekroju

i3/5 + h61 + 4gb ddr3 + aerocool 450w + 7790. Zestaw był by w tedy pod gry ale to cena +1500zł

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...