Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Minecraft Launcher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chciałbym zrobić launcher pod 1.6.2 ale nie wiem skąd wziąść ".minecraft" pomoże ktoś? Chodzi o ten .minecraft który sie pobiera na nasz komputer.

Opublikowano

No pobierasz z chomikuj czy z skads ( pirat albo co ty tam robisz) i wrzucasz na hosting cba.pl i pobierasz go w taki sposób

Importujesz:

Imports System.Net
Imports System.IO

Pod przycisk:

Dim client As WebClient = New WebClient
client.DownloadFileAsync(New Uri("http://twojastrona.cba.pl/.minecraft.jar"), ".minecraft.jar")
Opublikowano

@up nie zgodze sie na ugu zablokowali mi 20 linijek skryptu php co refreshowal sie co 3 sekundy dla mnie cba.pl 100 razy lepsze ale jak kto woli, ja osobiscie polecam CBA

Opublikowano

Jemu chyba chodziło o folder .minecraft, z tego co on pisze można wywnioskować, że umnie samemu zrobić launcher tylko nie wie skąd wziąść te pliki co są w folderze z .minecraft

No to robisz tak:

1. Pobierasz Minecraft.exe stąd http://minecraft.net/download

2. Logujesz się, launcher pobierze pliki Minecrafta

3. Klikasz Windows + R, wpisujesz %appdata% a potem kopiujesz .minecraft i gotowe

Opublikowano

@up niby tak tylko jakby udosteminil tego minecrafta to osoba ktora to by pobrala mialaby dostem do jego konta premium :)

Opublikowano

Wystarczy usunąć odpowiedni plik, którym jest "launcher_profiles.json" i ta osoba nie będzie miała dostępu do jego konta premium ;)

Opublikowano

To może skorzystać z mojego sposobu opisanego wyżej, usunąć plik "launcher_profiles.json" i będzie miał na 1.6.2

A co do @topic:

Folder .minecraft i pliki z niego są 100x mniejszym problemem niż stworzenie launchera z autoupdaterem i dodatkowymi opcjami na tą wersję (choć ja swój launcher prawie skończyłem i wszystko działa :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...