Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak edytowac tekst PSD

Hostel_ViTali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć może mnie wyśmiejecie wy którzy dobrze się na tym znają ale ja jestem zielony prosze o pomoc a dokładniej jak zmianiać tekst w psd np z aaaaaa na bbbb i żeby grafika była taka sama

Opublikowano

Wybierasz warstwę na której jest tekst i narzędziem do tekstu zaznaczasz na obrazie, wtedy bd mógł edytować tą warstwę z tekstem.

1325621825-U261344.png
Opublikowano

Wybierasz warstwę na której jest tekst i narzędziem do tekstu zaznaczasz na obrazie, wtedy bd mógł edytować tą warstwę z tekstem.

Do tego dodam, że warstwa z tekstem nie może być zrasteryzowana (czy jak to się tam pisze xD) bo inaczej tekstu nie będziesz mógł edytować ;)

3t6EGVz.png

Opublikowano

.psd to pliki Photoshopa, jego też polecam pobrać, bo osiągniesz znacznie więcej niż w Gimpie.

ok dzięki a mógł byś mi napisać mini tuta jak edytowac tekst w Photoshopie

Opublikowano

ok dzięki a mógł byś mi napisać mini tuta jak edytowac tekst w Photoshopie

1. Otwierasz .psd w photoshopie.

2. Klikasz na warstwę z tekstem.

3. Bierzesz narzędzie tekstu i klikasz na obraz napisu.

4. Usuwasz aktualny tekst i wpisujesz swój.

Już pisałem wyżej..

1325621825-U261344.png
Opublikowano

dobra zmieniłem psd ale teraz jak zapisać pojedyńczy element na zaloguj bo mam to juz zrobione ale w wersji niemieckiej

1377951379-U891712.jpg

jak wyciąć z tego login zaloguj ch i reszte co jest niemieckie a chce zmienić na polskie

Opublikowano

Hmmm...Masz kilka dróg do zrobienia tego:
Droga 1:
Możesz się pobawić warstwami i:
Tworzysz nową warstwę, kroplomierzem pobierasz kolor który jest wokół tekstu i malujesz pędzlem - ale będzie słaba jakość retuszu ;p
Albo użyjesz gumki i w to miejsce zamalujesz pędzlem ;)
Droga 2:
Zaznaczasz Wielokątnym lassem, bądź ogółem lassem obszar wokół tekstu i klikasz PPM wybierając "Wypełnij" - tam nic nie zmieniasz i "Ok" ;)
Droga 3:
Czyli droga dla najbardziej zaawansowanych osób w Photoshopie - użycie narzędzi takich jak:
Punktowy Pędzel Korygujący,
Łatka lub
Przesuwanie z uwzględnieniem zawartości
Gdzie w przypadku 1 narzędzia - trzeba odpowiednio grubość dopasować, kąt oraz wielkość ;)

5gubmKI.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...