Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]OP?

TigerXMetin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ten zjebany thromail nie jest op?. Gralem dravenem full build 30/3 rammus z thormailem i chain westem zsolowal mnie.... Thromail zabil mnie praktycznie (1.5k) dmg. ja z Lw malo mu robilem bo potem z W mial 400 armora. Jak to jest ze build za 18k mozna sxontrowac za 2.2k.

Opublikowano

Nie, sam thornmail nie jest taki op, ja grając vs innych tanków pokroju rammus, którzy budowali ten item schodzili bez problemu, a lifesteal nie dawał mi tracić hp :D Jeżeli już to thornmail + bańka rammusa, tu już można się zgodzić, dlatego to jest core item na niego bo w połączeniu ze skillem niszczy :P

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

Ramus tauntuje adc i team ma za zadanie go kurwa zabić a nie latają nooby za supportem czy nie wiadomo kim.

innymi słowy elo hell się zgadza

ty jako adc masz za zadanie zadawanie największych obrażeń

sam nie rozumiem ludzi którzy mówią że adc który nie focusuje adc jest do dupy

powiem tylko że lepiej np na vaynr zabić voliego w 5 sec i walczyć dalej niż wbić się s tf, paść i tyle.

pamiętaj że ty jako adc możesz wygrać tf

cait i tris ma ułatwione zadanir gdyż mają range

na vayne, dravenie, gravesie ważne jest pozycionowanie. jeśli dobrze się ustawisz niszczysz każdego

Pomogłem? Daj like a odwdzięczę się (jeśli nie dam do 24h możesz pisać PW)

r4bv.png

Opublikowano

Osobą która broni adc jest support, ewentualnie ktoś jeszcze z cc. Reszta próbuje zająć się apc/adc. Rammusa nie focusujemy, aż do momentu kiedy zostanie sam. Oczywiście tyczy się to tylko rozgrywek na tyle długich, ze pozwalają one osiągnąć konkretne itemy. W innym przepadku rammus nie stanowi, aż takiego "zagrożenia".

^^Jest to uproszczony schemat team fightów. Reagowanie na "nieoczekiwane sytuacje" musisz wyćwiczyć, poczytać jakieś poradniki na temat adc albo oglądać streamy profesjonalnych graczy.

^^Thornmail nie jest op, wystarczy dobra dawka life steala. Jeśli to cie nie przekonuje przejrzyj buildy profesjonalnych graczy.

Opublikowano

Dlatego jak grasz adc (szczególnie bez escape jak draven) przeciwko hard cc (jak taunt rammusa) bierzesz cleans i składasz last whisper (lub ten rtęciowy bułat gdy nie masz oczyszczenia).

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

nie jest op, tanków sie nie focusuje ;3 rammus robiony tylko pod armor nie powinien przeszkadzac Ci w zabijaniu innych. po prostu nie targetuj tanków;)

oj, chyba nie znasz pasywki rammusa kotku ;]

Thormail nie jest op, last whisper, bc i zabijasz :D A poza tym to się nie fokusuje rammusa :D może thormail op nie jest, ale rammus już barziej :D

Opublikowano

Nie focusujemy rammusa, wpierdala Ci sie na twarz z Q i tauntem, a Ty go omijasz po prostu i bijesz ich AP/AD Carry? Beka. AD Carry ma za zadanie NAJWIĘKSZYCH możliwych obrażeń w tf, to co, ultuje taki Malphite ad carry, randuin, E a Ty sobie uciekasz od tego Malphita i bijesz na przykład Ashe? Pozdro. Bijesz to, co masz najbliżej, ALE priorytetem są właśnie AD i AP carry. W przeciwnym wypadku lepiej zadać więcej obrażeń i nie paść niż zrobić 2 auto ataki i zostać zburstowanym w sec

Opublikowano

Nie focusujemy rammusa, wpierdala Ci sie na twarz z Q i tauntem, a Ty go omijasz po prostu i bijesz ich AP/AD Carry? Beka. AD Carry ma za zadanie NAJWIĘKSZYCH możliwych obrażeń w tf, to co, ultuje taki Malphite ad carry, randuin, E a Ty sobie uciekasz od tego Malphita i bijesz na przykład Ashe? Pozdro. Bijesz to, co masz najbliżej, ALE priorytetem są właśnie AD i AP carry. W przeciwnym wypadku lepiej zadać więcej obrażeń i nie paść niż zrobić 2 auto ataki i zostać zburstowanym w sec

po tej wypowiedzi wydać że pan się zna

napisałem to samo i jestem w pełni zgodny z panem up

nie ogarniam tylko tego, że przed nami wypowiadali sie pro elo kozaki (same diamenty) a pisali że adc ma focusować ad / ap carry a nie rammusa

sorki ale jednak BoL strasznie niszczy tą grę

osóby które w bronzie 5 ledwo dawały by radę nagle znajdują się w platynie i tam tylko oddają free lp przeciwniką

jeszcze raz powiem - jeśli ktoś chcę się czegoś nauczyć odnośnie focusowania itd przeczytajcie post wyżej oraz ew. mój

naprawdę poprzednicy nic nie wnieśli, a nawet dali coś w stylu fail rad dla autora oraz innych czytających

r4bv.png

Opublikowano

Co wy macie do tego BoL (sam na nim nie gram bo wgl nie gram ryzem) Przecież BoL tylko przyspiesza wasze combo o 0.5 sec to tak dużo? Tylko jakieś mega nie ogary na tym jadą i taka prawda BoL za ciebie nic nie zrobi to ty musisz focusowac adc wardowac lasthitować ...

ADC bije najbliższy cel a nie przeciwnego adc przecież to glupota

Opublikowano

Co wy macie do tego BoL (sam na nim nie gram bo wgl nie gram ryzem) Przecież BoL tylko przyspiesza wasze combo o 0.5 sec to tak dużo? Tylko jakieś mega nie ogary na tym jadą i taka prawda BoL za ciebie nic nie zrobi to ty musisz focusowac adc wardowac lasthitować ...

wiesz czasami ułatwia takie sprawy, jak pokazuje czy zgrabujes kogoś z Q, zawsze odepchnie cie do ściany Vayne E, czy zawsze stauntuje czy jak to tam Shenem E

Opublikowano

tylko że gra na BoLu oznacza że sam jesteś zerem i wgl

ja sam używam BoLa lecz tylko 2 skryptów - minimap timers oraz anty skillshot

BoL wykonuje combo czyli to co mozesz zrobić sam. skoro tak to może graj sam? BoL wykonuje combo - wykonuj je sam

easy?

r4bv.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...