Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Zed vs Talon

Zegee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwazacie, ze ktory jest lepszy? Ja aktualnie posiadam talona i gdzie nie napotkam Zeda to go niszcze, combo talona jest swietne, wydaje mi sie, ze lepsze od Zeda. q, e, w, r i mamy killa. co wy o tmy sadzicie?

Opublikowano

hmm . talon jest bardzo dobrym counterpickiem na zeda ponieważ po pierwsze slience blokuje mu dosłownie wszystko , a ulti talona całkowicie zjada ulta zeda , który musi Cię widzieć aby wycastować wszystkie spelle . Dlatego talon vs zed wygrywa talon . Jednak jeśli chodzi o burst ze wszystkich spelli to zed ma zdecydowanie większy +90% przypadków BOTRK i wybuch ulti :) Osobiście sam również wolę talona , a to głownie ze względu na to , że zed kiedy już wypruje się z combo , w teamfighcie nie robi nic ._.

Opublikowano

@UP My gramy w tą samą grę?

Przed chwilą grałem Zedem na Talona, masz:

4789fu.jpg

Raz, że jak Talon się wbił we mnie to oddałem mu 3 razy mocniej, mój ult zjadał go szybciej niż on w ogóle zdążył pomyśleć co ja robię. Od jego combo odchodzę z W bądź jeśli chcę mu oddać to zbliżam się do niego z cienia. Ogólnie mamy lepszy harass, lepiej farmimy. Trzeba grać agresywnie

ZED > TALON

Opublikowano

i na dowód tego , że Zed jest lepszy wstawiasz jednego screena , z NORMALA i jeszcze argumentujesz go błędnie . Skoro on na ciebie wskakuje z E to jak możesz mu oddać skoro masz slienca ? On w tym momencie może puścić W wskoczyć w ulta i spokojnie odbiec do tyłu .

EDIT : To jeszcze na dodatek wszystkiego jesteś w Silver V i myślisz , że jedną grą pokażesz , że twoja postać jest najlepsza... Skoro jest taki dobry , to czemu nie wyjdziesz nim do golda , platyny ?

EDIT2: Na dodatek wszystkiego talon którego tak rozjechałeś na midzie , złożył besrerki i podejrzewam , że dopiero co kupił talona ,bo itemy są budowane w złej kolejności i pojawiają się niektóre , które pojawić się nei powinny . Macie tu link do kolesia , który grał owym Talonem

http://www.lolking.net/summoner/eune/35501046#history
Opublikowano

Ludzie tu nie chodzi o picki tylko o skilla. Jesteś lepszy = zjedziesz przeciwnika. Proste i logiczne.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

4789fu.jpg

Raz, że jak Talon się wbił we mnie to oddałem mu 3 razy mocniej, mój ult zjadał go szybciej niż on w ogóle zdążył pomyśleć co ja robię. Od jego combo odchodzę z W bądź jeśli chcę mu oddać to zbliżam się do niego z cienia. Ogólnie mamy lepszy harass, lepiej farmimy. Trzeba grać agresywnie

ZED > TALON

Zjechałeś talona który robil berserki+hydra, nie no, ucz mnie jak takie staty robic

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

i na dowód tego , że Zed jest lepszy wstawiasz jednego screena , z NORMALA i jeszcze argumentujesz go błędnie . Skoro on na ciebie wskakuje z E to jak możesz mu oddać skoro masz slienca ? On w tym momencie może puścić W wskoczyć w ulta i spokojnie odbiec do tyłu .

EDIT : To jeszcze na dodatek wszystkiego jesteś w Silver V i myślisz , że jedną grą pokażesz , że twoja postać jest najlepsza... Skoro jest taki dobry , to czemu nie wyjdziesz nim do golda , platyny ?

EDIT2: Na dodatek wszystkiego talon którego tak rozjechałeś na midzie , złożył besrerki i podejrzewam , że dopiero co kupił talona ,bo itemy są budowane w złej kolejności i pojawiają się niektóre , które pojawić się nei powinny . Macie tu link do kolesia , który grał owym Talonem

Zmasakrowałeś lewaka :D

Opublikowano

A Ty myślisz w ogóle? Ten silence dostajesz na całe życie? Może na 1.5 sec max. Co to Twojego 2giego edita to nie Twój interes kim i kiedy sobie wychodzę, nie mam kompa do grania rankedów. Dobrze, że Ty w diamencie siedzisz. Myślący Talon vs Myślący Zed to jest wygrana dla Zeda.

Opublikowano

Od kiedy gram Zed'em, nigdy nie było tak aby talon dominował nade mną ;P

A tu większość ludzi się spina z powodu " Ja wolę Talona i chuj i tak ma być " Ktoś tu dobrze napisał, że chodzi o skilla, dość często mam na midzie jak gram przeciwko Akali która jest kontrą na Zed'a że ją miażdżę dosłownie.

Więc czy kontra czy nie liczy się skill.

Opublikowano

A Ty myślisz w ogóle? Ten silence dostajesz na całe życie? Może na 1.5 sec max. Co to Twojego 2giego edita to nie Twój interes kim i kiedy sobie wychodzę, nie mam kompa do grania rankedów. Dobrze, że Ty w diamencie siedzisz. Myślący Talon vs Myślący Zed to jest wygrana dla Zeda.

Nie masz kompa do grania rankedów . Mhm . Czyli tak jak każdy silver / brąz nie grasz dla ratingu xD I jeszcze śmiesz mówić mi o realnym życiu , mimo ,że w sygnaturce chwalisz się jakie to skiny kupiłeś , za realne pieniądze ... Może znajdziesz sobie dziewczynę i kupisz jej na przekład kwiatka ? Hmm ?

Poza tym w tej grze chodzi o rywalizację , więc musisz uznać swoją niższość nad osobami z wyższej ligi gdyż po prostu są od ciebie "lepsze"

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie masz kompa do grania rankedów . Mhm . Czyli tak jak każdy silver / brąz nie grasz dla ratingu xD I jeszcze śmiesz mówić mi o realnym życiu , mimo ,że w sygnaturce chwalisz się jakie to skiny kupiłeś , za realne pieniądze ... Może znajdziesz sobie dziewczynę i kupisz jej na przekład kwiatka ? Hmm ?

Poza tym w tej grze chodzi o rywalizację , więc musisz uznać swoją niższość nad osobami z wyższej ligi gdyż po prostu są od ciebie "lepsze"

FFeś kto cje tak wykerował ???????????????????????????????????????????????????????????

Opublikowano

Nwm jak wam, ale na rankedzie grałem z ogarniętym talonem i pojedynek 1vs1, nie było dla mnie racji bytu. odpalam ulta, on castuje swojego i mój ult może powiedzieć byebye, jedynie harass jest lepszy, aczkolwiek zależy od umiejętności gry.

Opublikowano

4789fu.jpg

ZED > TALON

Pokonałeś na lini niepełnosprawnego talona.naprawde gratki :>

Tak serio to nie sugerujcie się jednym screenem w dodatku z bronzu.. talon akurat zjada zeda. potwierdzone info.

Kolega wyżej dokładnie napisał dlaczego.

dsa

Opublikowano

Grałem talonem na zeda. Niestety , ale Zed zżera Talona jak chce;)

Zed > Talon

ThePapi007_eune_236_1_logo.png
Na
MPCForum od 21 lis 2009 <3

League Of Legends <3

Opublikowano

nie pieprzcie glupot

zed>talon

talon to counterpick ,zed to tier 1

zed je co chce ,talon je zeda

w 1vs1 nmw jak by bylo choc wydaje mi sie ze talon mogl by uciec z ulta zeda gdzie jego ultowi

zed>talon

­

Opublikowano

Widocznie kolego Exe007 nie potrafisz grać. wystarczy wiedzieć kiedy odpalić ulta i gg easy.

Nie rozumiem,dlaczego prawo glosu w takich tematach mają zera z bronzu? Chłopak zostaje tylko wprowadzany w blad przez takich jak Wy..

dsa

Opublikowano

Wyccarowane dziecko i teraz kozaczy.. ch*j ci do tego czy kupuje skiny czy nie , zazdrościsz mu ? Może ma trochę większe kieszonkowe i stać go i na kwiatka i na skiny ? :)

@TOP

Zed kupuje oracle , talon odpala kombo na koniec ulti ale zed go widzi wywala combo :) ZED > TALON

Opublikowano

Zed je Talona , nie zdarzyło mi się przegrać Zedem z Talonem a naprawde sporo partii nim zagrałem , Zed ma poprostu lepsze Early , zasięg i spory dmg . Talon może wygrać linie z Zedem ale musi prosić o ganki :(

Lol

Opublikowano

Zed > Talon

Zed:
Early +
DMG +
Zasięg +

Talon:
Early -
DMG -/+
Zasięg -

Chociaż i tak talon spokojnie może rozwalić zeda, gdy takim potrafi się grać. (Mi się to wiele razy udało) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...