Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zabezpieczyć linię, podczas pomagania innej?

MedykMatyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!
Od dłuższego czasu gram głównie mid'y i mam problem.

Otóż większość gier wygrywam na swoim line'ie i później chciałbym pomagać sojusznikom(głównie na bocie, bo na rankedach często staram się z kumplem iść ja mid, on top to 2 linie najczęściej wygrane/zremisowane).

Niestety mam problem, ponieważ gdy czekam na wbicie/biję się wrogi midder najczęściej wraca już na linię i zbliża się coraz bardziej do mojej wieży.

Gram najczęściej lux i pomimo przepychania mininów prawie przy każdym ganku tower trochę obrywa(jeśli tak "musi być" to napiszcie;d).

Tak, jestem brązem(mało rankedów gram, a brzydzę się bol'ami itd...).

Pozdrawiam:D

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Wiem, proszę zawsze, gdy się da, ale czasami(gdy mecz "źle idzie") staram się wbijać wraz z junglerem, żeby było 4v2 na bocie(lub jungler jest na topie:D).

Jest na to jakiś "złoty środek", czy trzeba przeboleć kilka % turreta? :D

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Najwidoczniej wybierasz zly moment. jeśli juz przepchasz mida to nie ma takiej opcji zeby podczas gangu np na bota enemy dobierał Ci sie do tureta.A jeśli juz to po powrocie z gangu masz free killa.

dsa

Opublikowano

Poproś junglera aby przypilnował, jeśli się nie da to zostaw, zjedz kogoś z innego linu i razem z toperem/botem idźcie na Twojego mida po free killa.

Pamiętaj, że jak 1szy stracisz turreta to nie przegrałeś linii. Lepiej mieć 4:0 ale bez turreta niż 0:2 z turretem.

Opublikowano

logiczne jest to, iz gdy zajmujesz się innymi liniami, tracisz trochę z własnej

niestety nie ma na to złotego środka

ja gram fizzem

obijam przeciwnika tak że musi cofnąć po czym zchodzę na bota / topa

zbieram killa / assyste.

wracam na linię, jeśli dam radę na niej pozostać do walczę, jak nie to cofam bo nowe itemki

pamiętaj że zawsze przy pomaganiu innym linią wzmacniasz siebie, ale dodatkowo twój enmy na midzie również zdobędzie kilka cs'ów.

innymi słowy - ty zdobywasz killa, on zdobywa 6 cs·ów

Pomogłem? Daj like a odwdzięczę się (jeśli nie dam do 24h możesz pisać PW)

r4bv.png

Opublikowano

Po prostu graj np. Fizzem/Ahri czy innymi mobilnymi postaciami i wtedy albo w ogóle nie stracisz na tym, tylko zyskasz killa/asyste, albo mniej hp straci twoja wieża, grając lux ( za bardzo mobilna to ona nie jest )

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

Myślę, że lux ma dobry lane clear. Staraj się przed pójściem na ganka obic przeciwnika jak najbardziej a później pushnij miniony tak aby twoje znajdowały się pod wieżą przeciwnika i wtedy masz wolne kilka chwil na zejście na ganka ale musisz pamiętać aby za długo nie czekać w krzakach gankując bo przeciwnik zrobi to samo czyli pushnie miniony pod turret albo go po prostu zniszczy.

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

1. Pushnij lane tak by miniony były pod enemy turretem.

2. Poproś junglera o przypilnowanie.

3. Możesz grać na teleporcie.

4. Roamy musza być szybkie (schodzisz, zabijasz, wracasz na swoje - zapewne enemy zdąży z 2 aa zadać).

5. Możesz popchnąć turret na midzie jako pierwszy, wtedy nie jesteś tak stratny (obijasz enemy jak się da i push z junglerem jak najszybszy).

6. Pushnij bota i topa oddając mida, zyskujecie po 300 na łepek za 150.

7. Zmuś enemy middera do roamu (jak enemy botlane dostanie pare roamów, zapewne zacznie spinać do swojego mida o pomoc).

8. Zabijasz enemy mida i lecisz roam gdy tamten nie żyje.

League of Legends

Opublikowano

Musisz wyczuć dobry moment, jeżeli już się zdecydujesz, musisz poprosić junglera o przybycie.

1377337197-U369478.png

Opublikowano

Z pushuj linie pod tureta i w razie czego popros junglera o popilnowanie .Jednak musze ci powiedzieć że dobry gank na bocie jest bardziej opłacalny niż turet ,ponieważ twój ADC może zyskać 2 kille i więcej creepów + dragon po udanym ganku.

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...