Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Składanie] Komputer z Sensem

DemomanHACK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, Chciałbym żeby ktoś mi złożył jakiś fajny sensowny zestaw komputerowy. No mam jakiś tam, ale mi nie wystarcza.

Mój Komputer:

System Operacyjny: Windows 7 Home Premium 64-bit

Procesor: Intel® Pentium® CPU G860 @ 2x3.00GHz

RAM: 4GB

AMD Radeon HD 7700 Series

Chodziło mi o złożenie dla mnie jak najbardziej korzystniejszego zestawu.

Chodzi mi o granie w dużej ilości FPS i nagrywanie bez utraty jakości gry i nagrywania.

Pozdrawiam

Tirex

Opublikowano

hmm może podaj budżet?

i jaki masz teraz zasilacz/płytę główną?

g860 jest na 1155, więc może jakiś 3350p + gtx 760/770 ?

ale podaj budzet

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Budżet do 1k zł płyta główna nie wiem gdzie to zobaczyć zasilacz tak samo, JEstem w tym zielony.

Płyta główna : msi h61m-p22 (g3) (ms-7788) To wyczytalem w programie CPU-z

Opublikowano

okej, teraz rozkręć bok obudowy swojego komputera ( lewy ) i sprawdż zasilacz.

jest to taka skrzynka z której wychodzi mnóstwo kabli - moze byc szara/czarna lub inna ale zazwyczaj szare/czarne są

Opublikowano

Do 1k nic nowego nie złożysz raczej, chyba że z wykorzystaniem kilku swoich podzespołów. Minimum za nowy kompletny i w miarę sensowny zestaw to ~1300 zł

Opublikowano

ma mobo na 1155 wiec mozna wrzucic mu jakies i3/3350, do tego jakas uzywana karta graf

Opublikowano

Sry nawet nie przeczytałem tematu, lepiej pójdę spać. Dokup drugie 4GB RAM'u, zmień procka na używanego i5 z allegro (2320 czy 2400 chodzą po 500 zł), sprzedaj obecnego (~100-150 zł) i obecną grafikę (~350 zł), przy dobrych wiatrach zostanie ci niecały tysiąc na nową grafikę czyli np. GTX'a 760 lub 660 Ti

http://www.msi.com/product/mb/H61M-P22--G3-.html#/?div=CPUSupport

Kupujesz coś z tej listy, najlepiej i5 i Sandy Bridge bo tanie i dość łatwo dostępne na allegro/tablicy

Opublikowano

Zasilacz to wyczytalem ze to pisze : atx 12 v2.2

A co do Procka odpowiadał mi by: Intel i5 2320

A co do Karty Graficznej do na razie wolałbym się wstrzymać ...

Opublikowano

Czyli zacznij od zasilacza. Jak już masz pieniądze dobrze by było kupić coś nowego i z zapasem mocy, z tych tańszych to Corsair VS450, trochę drożej masz Deusa G1 500W lub M1 550W. Do tego poluj na allegro na te i5 2320/2400, ostatnio widziałem kilka po 500 zł. Jak sprzedasz stare podzespoły to będzie można myśleć o jakiejś mocnej grafice

@Ostatecznie zasilacz potrzymaj jakiś czas bo ten i5 i tak je tyle prądu co żarówka.

Opublikowano

TrueFaith Na razie w tym temacie się wstrzymam. Jak czegoś nie będę wiedzieć albo dokupię jakąś część z tych części napisze ;)

Dzięki za pomoc :D

Opublikowano

Jeden Typu polecił mi intel i5 2500k i mówił, żebym nie kupywał GTX bo to szajs... Powiedział, że starczy na dłuższa metę...

Opublikowano

To go nie słuchaj bo to kretyn. Do 2500k trzeba porządną płytę pod OC bo trzymanie go bez OC mija się z sensem, co do karty to GTX'ów jest kilkadziesiąt lub więcej modeli więc to co mówi nawet nie trzyma się kupy

Opublikowano

GTX 660Ti:

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/asus-geforce-gtx660ti-3gb-ddr5192bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,39022.html

Tylko ten dostępny jest 0.0?

Do puki nie zmienisz zasilacza nie pakuj w grafike bo all jebnie i będziesz tylko miał z tego strate.

Jeśli jednak ten byłby dostępny :

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/asus-geforce-gtx660ti-3gb-ddr5192bit-dvihdmidp-pci-express,39029.html

To brać ;d 3gb + od asusika :). A cena 150zł+ zaoszczędzasz :D.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...